Οι 5 συμπεριφορές που ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγεις στη δουλειά!

Οι 5 συμπεριφορές που ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγεις στη δουλειά!

Ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας μας το περνάμε στο γραφείο, γεγονός που καθιστά δύσκολο το να είσαι άψογη στη συμπεριφορά σου καθημερινά. Σε καμία περίπτωση, όμως μην κάνεις τα παρακάτω λάθη:


1. Φέρνεις στη δουλειά τα προβλήματα σου
Μάντεψε: οτιδήποτε και να συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή δεν αφορά τους συνεργάτες σου. Ακόμα κι αν οι σχέσεις σου με ορισμένους είναι φιλικές, προσπάθησε να συζητήσεις αυτά που σε απασχολούν μαζί τους μετά τη δουλειά.


2. Μιλάς για τους άλλους.
Το κουτσομπολιό είναι σίγουρα πολύ δελεαστικό, αλλά να θυμάσαι πως -αν και θα σου δώσει μια προσωρινή αίσθηση ευχαρίστησης- μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σου, οπότε προσπάθησε να αποφεύγεις τα πηγαδάκια των συναδέλφων σου όταν το θέμα της συζήτησης αφορά κάποιον που δεν είναι παρών.


3. Κολακεύεις τον διευθυντή σου.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό να δείχνεις σεβασμό στους συνεδέλφους σου και να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό στον επαγγελματικό σου χώρο. Όμως, όταν ο θαυμασμός περνάει στο όριο της ψέυτικης κολακείας, το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι καλό. Ακόμα κι αν ο προϊστάμενος σου το εκτιμήσει, θα χάσεις σίγουρα την εκτίμηση των συναδέλφων σου.


4. Δεν κρύβεις την απέχθια σου για έναν συνάδελφο.
Όποια κι αν είναι η σχέση σου με τους συναδέλφους σου, κύριο μέλημα σου όταν είσαι στο γραφείο θα πρέπει να είναι η δουλειά και όχι ο τσακωμός.


5. Δεν είσαι ειλικρινής.
Να θυμάσαι πως η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος, οπότε προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής, οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάσταση.