Οι συμβιβασμοί σε μία σχέση είναι ότι και το λάδι στα γρανάζια μίας μηχανής. Με άλλα λόγια ένας από τους πιο βασικούς μηχανισμούς προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα  τα οποία δεν αξίζει να βάλεις στην άκρη. 1. Την ανεξαρτησία σου
Όσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που περνάς με το φίλο σου, αλλό τόσο απαραίτητος και ευεργετικός είναι και αυτός που περνάς μακριά του. Φρόντισε να βρίσκεις χρόνο για να συναντάς τους φίλους σου (και δεν εννοούμε με το να συμπεριλαμβάνεις κι εκείνον στα σχέδια σου). Εκτός από υγιές είναι και απαραίτητο για να βρίσκεις μία ισορροπία.

2. Την αυτοεκτίμηση σου
Κάποιος που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα ή ενισχύει τις όποιες ανασφάλειες έχεις για την εμφάνισή, το μυαλό ή το σώμα σου, δεν αξίζει να είναι μαζί σου. Και σε αυτό είμαστε απόλυτες.

3. Τους φίλους σου
Οκ, στην αρχή μίας σχέσης με έναν καινούριο άνθρωπο (σχεδόν) όλοι χτίζουμε το δικό μας κάστρο μαζί του, αυτοχριζόμαστε βασιλιάδες και εξαφανιζόμαστε από προσώπου γης. Δεκτό, αλλά θυμήσου ότι οι αληθινοί φίλοι είναι ένα από τα πιο σταθερά σημεία αναφοράς της ζωής σου και δεν είναι δίκαιο να τους θυμάσαι μόνο όταν τους έχεις ανάγκη. Μην ξεχνάς, δε, ότι όταν το παραμύθι σου με τον καινούριο άνθρωπο τελειώσει χρειάζεσαι έναν ώμο για να κλάψεις. Αν όσο διάστημα διήρκησε η σχέση σου, τους έχεις σε δεύτερη και τρίτη μοίρα δεν είναι απαραίτητο ότι εκείνοι θα σε βάλουν σε πρώτη.

4. Τους επαγγελματικούς σου στόχους
Οι στόχοι σου είναι η κινητήριος δύναμη που θα σε πάει μπροστά, θα σε κάνει καλύτερη, πιο παραγωγική και πιο ανταγωνιστική. Αν εκείνος δεν σε υποστηρίζει,  αυτό που πρέπει να αναθεωρήσεις δεν είναι τα όνειρά σου, αλλά η σχέση σου μαζί του.

5. Την ευτυχία σου
Επηρεασμένοι από τις θυελλώδεις κινηματογραφικές σχέσεις με τους επικούς τσακωμούς και
τα παθιασμένα getting back together, νομίζουμε ότι οι μεγάλοι έρωτες πρέπει να πονάνε, πρέπει να κάνουν το δάκρυ μαύρο και να τρέχει. Αλλιώς σιγά τον πολυέλαιο. Λάθος.
Αν μία σχέση είναι ο λόγος που βρίσκεσαι σε ένα μόνιμο καθεστώς δυσαρέσκειας και απογοήτευσης, τότε μήπως ηρθε η ώρα να βάλεις ένα τέλος; Περισσοτερη μοναξιά θα νιώθεις αν μείνεις μαζί του, παρά αν μείνεις μόνη σου.

6. Τις αποφάσεις σου
Θα το παραδεχτούμε. Μερικές φορές είναι κολασμένα βολικό να αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα. Αλλά, όπως λέγαμε και πιο πάνω, είσαι κύριος του εαυτού σου και άρα αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Εντάξει, δε λέμε, να παίρνεις και τη γνώμη του φίλου σου, αλλά η τελική απόφαση, ειδικά αν πρόκειται για κάτι καθοριστικό για την συνέχεια της ζωής σου όπως σπουδές ή καινούρια δουλειά, ανήκει σε σένα.

7.Την ταυτότητα σου
Να σηκώσουν το χέρι όσες έχουν υπάρξει σε σχέση που είχαν μεταλλαχτεί για να αρέσουν στον σύντροφό τους, αλλά είχαν καταλήξει να μην αναγνωρίζουν τον εαυτό τους. Μμμμμμ. Καλά το φανταστήκαμε.
Είναι άλλο να βελτιώνεις πλευρές του εαυτού σου και άλλο να γίνεσαι κάτι που θέλει ο άλλος. Κι όμως. Η μαγεία μίας σχέσης βρίσκεται στο πόσο διαφορετικοί είστε, στα «μαύρο» που θα πεις όταν εκείνος θα πει»άσπρο», στο ότι εσένα σου αρέσει το βουνό κι εκείνου η θάλασσα. Με άλλα λόγια στις αντιθέσεις σας, οι οποίες στο κάτω κάτω είναι αυτές που σας έφεραν κοντά και σας έκαναν να συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον.

cosmopolitan.gr

loading...