Ένας ψυχολόγος απαντά! Όταν ένας άντρας φλερτάρει... σημαίνει ότι απατάει και την σχέση του;

Ένας ψυχολόγος απαντά! Όταν ένας άντρας φλερτάρει... σημαίνει ότι απατάει και την σχέση του;
Είμαι 31 ετών κι εδώ και 1,5 χρόνο τα έχω με έναν άντρα 42 ετών. Το καλοκαίρι βρήκα στο κινητό του να συνομιλεί με μια κοπέλα 23 χρονών την οποία είδε δυο φόρες εκεί που δουλεύουν. Τη ρωτούσε πόσο χρόνων είναι, εάν έχει σχέση και εάν σπουδάζει και γενικά είχαν πιάσει κουβέντα. Επίσης, είχε στείλει αίτημα να ακολουθήσει μία, με την οποία ήταν μαζί 1,5 μήνα παλιότερα, όταν αυτή ήταν 22.

Όταν τον ρώτησα για όλα αυτά, μου απάντησε πως τον είχα παραμελήσει, πως δεν έκανα τίποτα για να του "ανάβω το σπίρτο" ως γυναικά, δεν ντυνόμουν, δεν γινόμουν θηλυκή εδώ και μήνες. Επίσης μου είπε ότι δεν θα έκανε τίποτα, απλώς φλέρταρε γιατί είχε ανασφάλεια ότι δεν τον ήθελα. "Εσύ στη δουλειά σου δεν φλερτάρεις;", με ρώταγε. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: 20 σ*ξι μηνύματα για να του πεις «καλημέρα» και να του φτιάξεις τη διάθεση!

Όντως δεν έκανα πολλά πάνω σε αυτό το κομμάτι, γιατί από την αρχή της σχέσης, μού έλεγε για τα κιλά μου, ότι έχασα πολλά κιλά κι ότι έγινε χάλια το δέρμα μου, όπως επίσης μου είχε πει το καλοκαίρι του 2016 που είχαμε πάει για μπάνιο ότι "δεν φτάνει μόνο η καλή καρδιά, μετράει και η εμφάνιση γι' αυτό μην αδυνατίσεις άλλο". Μετά απ' αυτό, με πήγε σπίτι και δεν τον είδα άλλο εκείνη την μέρα και είχα δει μετά από καιρό ότι συνομιλούσε με μια άλλη πρώην του.

Μου έλεγε ότι "εσύ δουλεύεις πολλές ώρες και σχολάς αργά. Όταν ήταν να βρεθούμε, μου έλεγε ότι "τώρα είναι αργά, τα λέμε αύριο", και έβγαινε με φίλους.

Παρόλ' αυτά του είχα σταθεί. Μέχρι και και σε χειρουργείο πήγα μαζί του που έκανε στην Αθήνα και μετά απ' αυτά έστελνε μήνυμα ότι θα πήγαινε για επανέλεγχο στην Αθήνα, σε μία παλιά του σχέση. Υπάρχει περίπτωση να συναντήθηκαν γιατί εγώ δεν είχα καταφέρει να πάω μαζί του Αθηναία εκείνο το διάστημα λόγω δουλειάς.

Μετά απ' αυτά, έφυγα από το σπίτι και με παρακαλούσε να τα βρούμε γιατί δεν θα έκανε τίποτα να το προχωρήσει με καμιά. Απλά μου λέει "με είχες παραμελήσει". Είναι δυνατόν να ψάχνεσαι και να μην το προχωρήσεις; Με διεκδικεί, μου φέρεται διαφορετικά, κι εγώ του έδειξα το γυναικείο μου κομμάτι και έχει τρελαθεί. Μου λέει "το ξέρω ότι το είχες".

Εγώ μέχρι σήμερα αναρωτιέμαι γιατί το έκανε αυτό και εάν είχε φτάσει στο σημείο να με απατήσει ή είχε σκοπό να το κάνει...

Δείτε ακόμη: Σε θέλει ή παίζει μαζί σου; Tα σημάδια που δεν πρέπει να αγνόησεις

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κατ' αρχάς να βγάλουμε από τη μέση ότι δεν μπορώ να απαντήσω στο αν σας είχε απατήσει ή αν σκόπευε να το κάνει ή για ποιο λόγο επικοινωνούσε με τις κοπέλες που αναφέρετε γιατί δεν έχω τρόπο να το γνωρίζω.

Αυτό που μου κάνει όμως εντύπωση μέσα από την ερώτηση σας είναι πως φαίνεται να ορίζετε την αξία σας μέσω του συντρόφου σας. Η μόνη εικόνα που έχω για εσάς μου την έχετε δώσει μέσα από τα μάτια (και τα θέλω) του συντρόφου σας. Εσείς πως νιώθετε με τον εαυτό σας; Σας αρέσει η εικόνα σας;

Ένα δεύτερο θέμα είναι τι παίρνετε εσείς από αυτή τη σχέση; Εκείνος πόσο κόπο κάνει να σας «ανάβει το σπίρτο»; Πόσο σημασία δίνει στη δική του εμφάνιση για να ικανοποιήσει τα δικά σας ιδανικά; Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι η γυναίκα επωμίζεται το σύνολο της ευθύνης σε μία σχέση;

Δείτε ακόμη: Οι άντρες απαντούν: «Τι θέλουμε από μια κοπέλα για να την θεωρήσουμε κορίτσι για σχέση»

Με λίγα λόγια, αντί να «μαντέψω» αν σας απάτησε, θα σας προκαλούσα να επανεξετάσετε τι σας δίνει αυτή η σχέση και να επανατοποθετήσετε τον εαυτό σας μέσα σε αυτή. Κάνουμε σχέσεις για να νιώθουμε υποστήριξη, αποδοχή και αγάπη. Κάνουμε σχέσεις για να νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά. Κάνουμε σχέσεις για να δίνουμε, αλλά και να παίρνουμε.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο!

Πηγή: Boro.gr