Ένα παράξενο και σπάνιο είδος άντρα
Ένα παράξενο και σπάνιο είδος άντρα· που οι ανθρωπολόγοι, αν αποφάσιζαν να ασχοληθούν σοβαρά και τον μελετούσαν, θα τον τοποθετούσαν στην κορυφή της ανθρώπινης τροφικής αλυσίδας. Ο αληθινός Παίκτης δεν είναι παίκτης μόνο στις σχέσεις, «γυναικοκατακτητής» που θα έλεγαν και οι γιαγιάδες. Αυτό είναι το παρεμπιπτόντως. Γιατί γήπεδό του ή σκακιέρα του είναι όλη η ζωή.

Disclaimer

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ας πούμε κατ’ αρχάς ποιος ΔΕΝ είναι Player. Δεν είναι το six-pack μοντέλο, ραφινάτο επιφανειακά, που όμως αν ξύσεις λίγο επιφάνεια, προκύπτει αυθεντικό μπετατζότεκνο. Ούτε ο ατσούμπαλος δημοφιλής τηλεοπτικός που κάθε δίμηνο εκτίει ποινή με διαφορετική «πολλά υποσχόμενη» ενζενί

-μαϊντανό. Ούτε ο κρυπτο-γκέι σελέμπριτι που είναι πάντα στο παρά τσακ «να περάσει το κατώφλι της εκκλησίας» με φερετζέ κάποια ντόπια σταρ. Ούτε οι γόνοι πρώην κτηνοτρόφων-νυν «επιχειρηματιών», που ψαρεύουν με Porsche και Rolex πρόθυμες Barbie στα θολά νερά των εκάστοτε κλαμπ της μόδας. Γενικά, αποκλείονται οι wannabe και οι δήθεν.

This and that

O Player είναι μακριά, πέρα και πάνω απ’ όλα αυτά. Συνδυάζει χαρακτηριστικά που συναντιούνται ως επιμέρους σε πολλά άλλα είδη αντρών, αλλά σε αυτόν υπάρχουν μαζεμένα, συμπαγή και καλοκουρδισμένα. Είναι ανεξάρτητος, απρόβλεπτος, αναιδής όσο και όπου πρέπει, ενίοτε και αγενής, αλλά και ευγενής και χαμηλών τόνων όταν θεωρεί ότι το απαιτούν οι περιστάσεις.

Μηδέν μηδέν, αυτά

Για να καταλάβεις για ποιο είδος μιλάμε, στην πιο μονοδιάστατη καρτουνίστικη βερσιόν του τον έχεις δει στον κινηματογράφο. Τον λένε Μποντ. Τζέιμς Μποντ. Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας. Όπου «μεγαλειότητα» στην αληθινή, τρισδιάστατη εκδοχή του δεν είναι κάποια σταφιδιασμένη βασίλισσα. Είναι η ίδια η ζωή. Η ζωή του. Η εμμονή του να την ψάξει, να την εξερευνήσει, να την καταλάβει, να την πιει, άλλες φορές με μικρές σαδιστικές γουλιές με το κουτάλι και άλλες φορές ρουφώντας λαίμαργα, διψασμένα και ηδονικά.

Αναγνώριση υπόπτου

Πώς θα τον αναγνωρίσεις; Δεν είναι εύκολο με το «θόρυβο» και τους δήθεν που θολώνουν το τοπίο, αλλά δεν είναι και δύσκολο αν διαθέτεις στοιχειώδη παρατηρητικότητα. Ο Παίκτης είναι άνετος και κοινωνικός, χωρίς όμως να διεκδικεί υστερικά μια θέση μόνιμα στο φως των προβολέων. Έχει αυτοπεποίθηση μεγάλου αιλουροειδούς, που την προδίδει η γλώσσα του σώματος και ο τόνος της φωνής. Ο ίδιος όχι μόνο δεν το διατυμπανίζει, αλλά κάποιες φορές μπορεί, για πλάκα ή για να προωθήσει το παιχνίδι του, να το παίξει και αμήχανος, μπερδεμένος. Μη μασάς, δεν τα χάνει ποτέ, απλώς διασκεδάζει. Κι αν θέλεις, θα διασκεδάσεις κι εσύ πολύ δίπλα του, γιατί έχει χιούμορ. Όχι επιπέδου μπανανόφλουδας, αλλά παράξενο, διαβολικά έξυπνο, από αυτό που δυναμώνει το ανοσοποιητικό.

Know wow

Το κύριο όμως χαρακτηριστικό του είναι ότι ξέρει πολλά. Από πρώτο χέρι και για πολλά πράγματα. Ούτε αυτό το διαφημίζει (σε αντίθεση με τους ημιμαθείς), αλλά αν τον παρατηρήσεις προσεκτικά σε παρέες ή επαγγελματικό περιβάλλον, θα δεις ότι έχει άποψη τεκμηριωμένη όχι μόνο από στοιχεία αλλά και από εμπειρίες. Για τη δουλειά του ή όποιες άλλες δικές του δραστηριότητες δεν θέλει, δεν θα ξέρεις ποτέ όσα θα ήθελες και σίγουρα δεν είναι ο τύπος στου οποίου το γραφείο θα μπορείς να σκάσεις μια μέρα απρόσκλητη για «να του κάνεις έκπληξη». Στη ζωή του τις εκπλήξεις τις κάνει μόνο εκείνος.

Δείτε ακόμη: Δεν θέλει σχέση; Αυτές είναι οι διακαιολογίες που λέει!

Τοίχος και φως

Σε προσωπικό επίπεδο μοιάζει κάποιες φορές να ανοίγεται, αλλά κι αυτό παιχνίδι είναι. Πάντα θα φτάνεις σε ένα Σινικό Τείχος, πέρα από το οποίο δεν μπορείς να περάσεις, αλλά ούτε να δεις τι συμβαίνει από πίσω. Δεν λέει ψέματα, αλλά ούτε όλη την αλήθεια. Έχει πολλά μυστικά που ποτέ δεν θα μάθεις και, πίστεψέ με, πολλά από αυτά καλύτερα να μην τα ξέρεις. Επίσης, σχεδόν ποτέ δεν υπόσχεται τίποτα, αλλά κάποιες φορές, αν τον ενδιαφέρεις, κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα δεν υποσχέθηκε, επειδή έτσι θέλει.

Δεν δεσμεύεται, και μη μεταφράσεις αυθαίρετα οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης δικής του ή στιγμές που περάσατε μαζί ως de facto δέσμευση. Ακόμα χειρότερα, μη διανοηθείς ποτέ να χρησιμοποιήσεις αυτή την κατά τη γνώμη σου «δέσμευσή του» απέναντί σου για να τον εγκαλέσεις σε κάποια δύσκολη στιγμή στη «σχέση» σας. Δεν θα κερδίσεις τίποτα και απλώς η ημερομηνία λήξης της διαδρομής σου μαζί του θα φτάσει ακαριαία.

Τόσο όσο

Άσχετα με το πώς βλέπει εκείνος τη ζωή και τις επιλογές του, από γυναικεία οπτική γωνία ο Παίκτης είναι προβληματικός. Γιατί κάνει ακριβώς αυτό που πολλοί άλλοι, άντρες και γυναίκες, από φόβο ή ανασφάλειες δεν κάνουν. Θα μείνει μαζί σου όσο θέλει. Όσο περνάτε καλά και δεν τελματώνετε σε ρουτίνα. Δεν σου το λέει κατάμουτρα ότι αυτό στο δικό του λεξικό είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει σε «σχέση», αλλά όλη η ύπαρξή του σου το φωνάζει. Και μετά «goodbye and thanks for all the fish».

Στο ψητό

Θα μου πεις, τι σχέση μπορεί να κάνει μια γυναίκα με έναν τέτοιο τύπο; Αξίζει τον κόπο; Δεν ξέρω. Εσύ ξέρεις. Συμβατική σχέση μαζί του δεν γίνεται, όμως κάποιου είδους παράξενη σχέση μπορείς να την έχεις.

Τυχερά παιχνίδια

Υπάρχουν πολλές γυναίκες πρόθυμες να ρισκάρουν – άλλωστε είναι γνωστό, ο Παίκτης δεν ξεμένει ποτέ από γυναίκες. Το θέμα είναι αν εσύ είσαι κορίτσι τέτοιου υφάσματος. Αν είσαι έτοιμη να αποδεχτείς ότι ναι μεν όλες οι σχέσεις είναι λίγο πολύ λαχεία, αλλά εδώ μιλάμε για τζάκποτ. Όχι με την έννοια των κολοσσιαίων κερδών, αλλά με αυτήν των παιγνίων που τρέφονται από την ελπίδα, αλλά στατιστικά κινούνται σε δυσθεώρητες μαθηματικές πιθανότητες.

Με λίγα λόγια, δεν θα κερδίσεις ποτέ. Το θέμα είναι αν θέλεις να το ζήσεις. Χωρίς να επενδύσεις σε τεράστιες προσδοκίες. Το ζεις, κι όταν τελειώσει, τελείωσε. Μετά ψάχνεις ένα καλό, φερέγγυο παιδί να αράξεις και να ζήσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα.

Δήθεν έσχες

Και επειδή παρασύρθηκα, ας ζουμάρουμε πάλι στη δική σου περίπτωση. Όχι, δεν νομίζω ότι ο τύπος που περιγράφεις είναι Παίκτης. Μπορεί να νομίζει ότι είναι και θέλει πολύ να νομίζεις εσύ ότι είναι, αλλά δεν είναι. Κλασικό αγόρι του δημοτικού είναι, λίγο «κοκοράκι» και με ανασφάλειες, που προσπαθεί να τις κρύψει πίσω από ένα προπέτασμα ζορισμένης ματαιοδοξίας και ψεύτικης αυτοπεποίθησης.

Όπως είπαμε παραπάνω, ο αληθινός Παίκτης δεν παίζει ρόλο, είναι. Αν αξίζει να δοκιμάσεις μαζί του; Είναι σαν να κάνεις σχέση με κάποιον που παριστάνει ότι είναι ο Ναπολέων ή ο Μικ Τζάγκερ. Αν είσαι διατεθειμένη να το ρισκάρεις, καλύτερα να ρισκάρεις με ένα αληθινό θηρίο. Γνώμη μου. Αν πάλι σου αρέσουν τα λούτρινα, δικό σου θέμα.

Παρένθεση

Μπορεί να στράβωσες χειλάκια μόλις είπα «Μποντ», γιατί σου φαίνεται πως ηλικιακά θα μπορούσε να είναι μπαμπάς σου. Αλλά, πρώτον: Είναι το ευρύτερα αντιληπτό παράδειγμα. Δεύτερον: Ο Παίκτης δεν έχει ηλικία. Τρίτον: Ο ορίτζιναλ Μποντ μοιάζει με τον μπαμπά σου τόσο όσο ένα Glock G21 Gen4 (πιστόλι 4ης γενιάς) με ένα αβγό μελάτο. Κλείνει η παρένθεση.

Δείτε ακόμη: Κορίτσια προσοχή! Με αυτά τα πράγματα ξενερώνουν οι άντρες!

Δείτε ακόμη: Γιατί οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες; Επιτέλους μάθαμε το γιατί…

Δείτε ακόμη: Τι κάνει ο αληθινός άντρας; 10 μύθοι που καταρρίπτονται!

loading...