Όχι, χωρίς να έχει πέσει κέρατο στη μέση. Ούτε και κάτι άλλο συνταρακτικό, το οποίο θα τον έχει εξωθήσει να σε κάνει πέρα. Από την αρχή ήταν χλιαρό το πράγμα, σαν να μην είχε ο ίδιος την απαιτούμενη όρεξη βασικά, και του έκατσε κάπως βαρύ το γεύμα που παρήγγειλε. Η διαπίστωση πάντως είναι εξακριβωμένη και πιστοποιημένη με όλα τα ISO που η γυναικεία διαίσθηση σου διαθέτει: δεν είσαι νούμερο ένα στις προτεραιότητες του. Για την ακρίβεια, αποτελείς ήσσονα προτεραιότητα, διαπιστωμένα. Και κάπου εκεί, ξεκινάει το πανηγύρι.

Από τη μία δεν ξέρεις τι να κάνεις, από την άλλη φοβάσαι να έρθεις σε σύγκρουση μαζί του. Από τη μία βλέπεις την πραγματικότητα, και από την άλλη τρέμεις να την αντιμετωπίσεις.Δεν γίνεται δουλειά έτσι, το φαντάζεσαι, ε; Βάλε τα πράγματα σε μία σειρά και προχώρα:

Όχι, δεν ευθύνεσαι εσύ. Συνεπώς, βάλε το βούρδουλα βαθιά στο θηκάρι του και πάψε να εξαπολύεις μύδρους εναντίον σου. Δεν είναι ότι δεν προσπάθησες ή δεν έκανες κάτι σωστά, είναι ότι ο ίδιος δεν ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα σου. Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι και αντισεξουαλική, έλεος δηλαδή.

Αφού τελειώσουμε με το παιχνίδι της αυτοτιμωρίας, πάμε να σπάσουμε και το φαύλο κύκλο του άσπρου-μαύρου. Υπάρχει και το γκρι, και μάλιστα σε άπειρες οψιόν, ξέρεις. Το ότι δεν τρελαίνεται κιόλας για την όλη φάση, δεν σημαίνει ότι δεν γουστάρει και καθόλου, ξέρεις. Ενδέχεται να είναι έτσι, γενικά χλιαρός με τα συναισθηματικά του. Και σίγουρα δεν ευθύνεσαι εσύ για αυτό.

Το να εμπλέξεις οποιονδήποτε τρίτο στην όλη φάση, όσο καλοπροαίρετα κι αν δεχτεί να βοηθήσει, απλά θα περιπλέξει τα πράγματα και θα τα κάνει χειρότερα. Στην τελική, είναι κάτι που αφορά εσάς τους δύο και μόνο, δεν χρειάζεσαι ούτε δικηγόρους, ούτε οποιαδήποτε άλλη στήριξη μπορεί να θεωρηθεί casus belli για το αγόρι σου. Πρόσεξε το ιδιαίτερα, όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει, και δεν νομίζω να θες να μείνεις για πολύ στο σκοτάδι…
Ναι, πρέπει να μιλήσετε. Ναι, οφείλεις να του θέσεις και τους προβληματισμούς σου και την πιθανή απογοήτευση σου. Μην ξεχάσεις τίποτα απ’ έξω. Ακόμη κι αν ο ίδιος σου είχε κάνει ξεκάθαρο εξ αρχής, ότι δεν εμπλέκεται ιδιαίτερα συναισθηματικά στις σχέσεις του, εσύ οφείλεις να είσαι ειλικρινής, και να του δώσεις να καταλάβει ότι υποφέρεις από την αντιμετώπιση του. Και μην κλείσεις τη συζήτηση αν δεν λάβεις τις απαντήσεις που εσύ θα κρίνεις ικανοποιητικές ή μη.

zey

Από αυτές, θα έχεις λάβει και την κατεύθυνση που θα πάρεις από εδώ και μπρος, μη γελιέσαι καθόλου. Εάν ο ίδιος είναι αμετακίνητος και ασυγκίνητος απέναντι στους προβληματισμούς σου, αναλόγως γαϊδουρινά μπορείς να φερθείς και η ίδια, στυλώνοντας τα πόδια και κουνώντας του το μαντήλι. Κι αν δείξει σημάδια συμβιβασμού, μπορείς να τα τσεκάρεις προσεκτικά και εξονυχιστικά, για να αποφανθείς περί της γνησιότητας τους ή μη. Έτσι κι αλλιώς, το θέμα δεν μπορεί να μείνει στάσιμο. Και ό,τι δεν λύνεται, κόβεται με τη μία, έτσι τουλάχιστον λένε στο χωριό μου…

Μην παρεξηγηθώ: το τι θέλει και αναζητά ο καθένας από μία σχέση, είναι ένα απόλυτα προσωπικό, και ως εκ τούτου σεβαστό, θέμα. Έτσι κι αλλιώς, αντικατοπτρίζει όχι απλώς την ψυχοσύνθεση του, αλλά και το πώς επιλέγει να πορευτεί εν τοιαύτη περιπτώσει. Συνειδητές είναι όλες οι επιλογές, και ως εκ τούτου, παράγουν και τις αντίστοιχες συνέπειες. Πολύ δημοκρατικά και ξηγημένα. Αν η ίδια, λοιπόν, διαπιστώνεις ότι οι δικές σου προθέσεις για αυτή τη σχέση δεν ταυτίζονται ούτε στο ελάχιστο με αυτές του αγοριού σου, δεν χρειάζεται ούτε να θεωρήσεις τις δικές σου λανθασμένες και μιαρές, ούτε να προσπαθήσεις να μεταλλάξεις τις δικές στου ε το ζόρι, ώστε να προσαρμοστούν στα δικά σου θέλω. Είναι απλά αποκλίνουσες.

Aν μπορείς να το δεχτείς, μπορείς να συνεχίσεις να πορεύεσαι με σβηστή μηχανή στο πλάι του. Αν πάλι όχι, δεν βλέπω τι άλλο δρόμο έχεις από το να αναζητήσεις την τύχη σου κάπου αλλού. Ναι, δεν χρειάζεται να είσαι δεύτερη επιλογή και έχεις κάθε δικαίωμα να αναζητήσεις τις επιθυμίες σου όπου μπορείς. Σπάσε τα λοιπόν μαζί του, αφού αποδεικνύεται ανεπαρκέστατος για σένα, και προχώρα, χωρίς δράματα και παραφροσύνες. Όμορφα, ώριμα πράγματα. Και κυρίως, συνειδητοποιημένα…

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Κανείς δεν τον θέλει δίπλα σου… Τι πρέπει να κάνεις;

Έμπλεξες με υπερβολικά ζηλιάρη; Βρες τη λύση

Μήπως σε εκμεταλλεύεται; 9 σημάδια που θα σου ανοίξουν τα μάτια

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Λιάγκας – Σκορδά: Κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια! Όλο το παρασκήνιο της κρίσης τους…

Ποιος Μισόκαλος; Δείτε με ποιον έχει σχέση πλέον η πρώην του, Χαριτίνη Ηλιάδου!

Χώρισαν Τάμτα – Κασιδόκωστας; Τα τρυφερά τετ-α-τετ του Πάρι με άλλη συνοδό…

loading...