Υπάρχουν φορές που πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται… “βρώμικα”; Σε φαντάζεσαι δεμένη στο κρεβάτι σαν την ηρωίδα από τις “50 αποχρώσεις του γκρι” στο έλεος του εραστή δυνάστη σου; Το Youweekly.gr σου αποκαλύπτει πως.. δεν είσαι η μόνη.

Από την Έλλη Μαραγκάκη

Αυτές οι σκέψεις ονομάζονται φαντασιώσεις και είναι απόλυτα φυσιολογικές. Οι περισσότεροι μάλιστα από εμάς κάνουμε σεξουαλικές σκέψεις που σύμφωνα με την σύγχρονη ψυχιατρική χαρακτηρίζονται ακραίες. Έτσι τα ερωτικά ταμπού είναι πολύ πιο κοινά απ’ ότι πιστεύουμε, απλώς δεν είναι ένα θέμα που εύκολα θα συζητήσεις. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη καναδική έρευνα υπάρχουν 4 φαντασιώσεις που θεωρούνται οι πιο κοινές και συγχρόνως οι πιο βρώμικες!

Ο… ματάκιας
Σχεδόν οι μισοί όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα έχουν φαντασιώσεις ή τους εξιτάρει η ιδέα να βλέπουν αγνώστους να γδύνονται ή να κάνουν σεξ. Ενώ το 1/3 από αυτούς είπαν ότι το έχουν κάνει πράξη κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Γόβα στιλέτο
Περίπου το ¼ των ερωτηθέντων απάντησαν ότι σε κάποια φάση της ζωής τους έχουν διεγερθεί από ένα μη σεξουαλικό αντικείμενο, όπως για παράδειγμα ένα ζευγάρι γόβες ή ένα μεταξωτό μαντήλι.

In public
Το 30% παραδέχτηκε ότι έχει κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο με μάλιστα αυξημένο τον κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί.

Touch me
Σχεδόν το ¼ των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχει διεγερθεί ή έχει κάνει ερωτικές σκέψεις ακουμπώντας τυχαία έναν άγνωστο. Μάλιστα ο ακριβής όρος ονομάζεται Εφαψιμανία.

Μίλα μου βρώμικα
Τέλος το 20% δήλωσε ότι διεγείρεται σεξουαλικά στη σκέψη ότι συμμετέχει σε μαζοχιστικές σκηνές ή έχει ταπεινωθεί κατά την ερωτική πράξη. Συνήθως με την χρήση χειροπεδών, μαστιγίων κλπ.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα δεν ανήκαν σε ειδικές ομάδες και αυτή ήταν η ουσία της μελέτης. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η πλειοψηφία του απλού καθημερινού ανθρώπου κάνει σκέψεις που ακόμα και σήμερα χαρακτηρίζονται μη φυσιολογικές από την Αμερικάνικη Ψυχιατρική Ένωση. Όμως η ιστορία έχει δείξει ότι όσο πιο “βρώμικες” οι σχέσεις τόσο ευτυχέστερη είναι μια σχέση! Γι’ αυτό λοιπόν keep daydreaming!
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 50% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι έχει συχνά ακραίες σεξουαλικές φαντασιώσεις. Ενώ το 1/3 αυτών έχουν κάνει πράξη τουλάχιστον μία.
Γιατί οι νέοι δεν κάνουν σεξ;
Η δεκαετία των ’20 είναι ίσως η πιο «άγρια» εποχή στη ζωή ενός νέου. Χαρακτηρίζεται από ξενύχτια, επαναστάσεις και πολύ σεξ. Μια πρόσφατη όμως έρευνα βρήκε ότι εκείνοι που έχουν γεννηθεί τη δεκαετία του ’90, δηλαδή οι σημερινοί 20άρηδες είναι κάθε άλλο παρά σεξουαλικά ενεργοί. Πώς όμως μπορεί αυτό να είναι αλήθεια; Μιλάμε για μια γενιά που αν μη τι άλλο έχει σύμμαχο την τεχνολογία με τα αμέτρητα sex applications.
Η έρευνα υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα site που προσφέρουν το σεξ τόσο εύκολα λειτουργούν ανασταλτικά στην ψυχολογία ενός νέου. Ο καθένας μπορεί να κρυφτεί πίσω από ένα smartphone και να απορρίπτει ή να δέχεται ερωτικούς συντρόφους. Όμως πλέον η νέα γενιά τείνει να ξεχάσει πως είναι η επαφή με έναν άλλον άνθρωπο ή το face to face φλερτ. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται εξπέρ στην cyber επαφή και τελικά να μένει στην ασφάλεια της ανωνυμίας του.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

«Πολλές φορές κάνουμε έρωτα με τον σύντροφό μου ενώ έχω περίοδο! Μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr σας απαντά

Για να μην ψάχνεσαι: Το πιο τέλειο office look είναι αυτό!

«Είμαι 32 ετών, χωρίς ιστορικό καρκίνου του μαστού. Πότε πρέπει να κάνω την πρώτη μου μαστογραφία;» Ο γυναικολόγος του Youweekly.gr σας απαντά

loading...