Εδώ και αρκετό καιρό μιλάω με κάποιον μέσω Facebook, τον οποίο δεν έχω συναντήσει ποτέ αλλά δέχτηκα το αίτημα φιλίας του, επειδή είναι στην ίδια σχολή με τις φίλες μου. Από την αρχή έδειξε ότι του αρέσω και μάλιστα μου έχει ζητήσει αρκετές φορές να βγούμε, ενώ κάποια στιγμή με ρώτησε αν είμαι ελεύθερη.
Του είπα πως ναι κι εκείνος μου είπε πως είναι με κάποια, αλλά δεν τα πάνε καλά. Ήταν πολύ ξαφνικό γιατί θεωρούσα ότι δεν έχει κοπέλα, αφού μου είχε ζητήσει να βγούμε. Τον ρώτησα αν η κοπέλα του έχει πρόβλημα που μιλάμε και μου απάντησε «Όχι, ούτε καν». Έκτοτε δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Η ερώτησή μου είναι: Γιατί ενώ έχει σχέση ασχολήθηκε μαζί μου; Προφανώς δεν την αγαπά τόσο για να ασχολείται με άλλες, αλλά τι θέλει από μένα; Εγώ δεν θα του ξαναστείλω, αλλά αν μου στείλει αυτός τι να κάνω;

Μπορεί να ασχολήθηκε μαζί σου επειδή του άρεσες πολύ (κι ας μην το είχε σχεδιάσει), επειδή έχει βαρεθεί και ψάχνεται ή επειδή απλώς δεν του στοιχίζει κάτι. Μπορεί επίσης να τον αποθάρρυνε το γεγονός ότι τον ρώτησες για την κοπέλα του (η δική σου ηθική ή/ και απαίτηση αποκλειστικότητας κάνει αυτομάτως τα πράγματα πιο περίπλοκα για εκείνον). Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για να σε πείσουμε να μην του ξαναστείλεις. Και έχουμε την εντύπωση πως αν σκεφτείς αρκετά όλα τα παραπάνω, δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε στο να διαχειριστείς την ενδεχόμενη επιστροφή του. Σε περίπτωση που μπεις σε πειρασμό, ρώτα τον απλώς αν έχει χωρίσει. Και μόνο αν η απάντηση είναι «ναι» πάρ’ το σαν καλό σημάδι.

cosmopolitan.gr

loading...