Πολλές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με αυτό
Θέλει να του μιλάω “βρώμικα” στο κρεβάτι, αλλά εγώ νιώθω αστεία! Δεν ξέρω τι να πω, πότε να το πω και δεν είμαι σίγουρη πως μπορώ να είμαι τόσο απελευθερωμένη…”, γράφει αναγνώστρια. Είναι πολλές οι γυναίκες που αισθάνονται ακριβώς αυτό.

 Μήπως, όμως, μια τέτοια σκέψη εκφράζει μια βαθύτερη αμφισβήτηση της σεξουαλικότητάς μας; Όταν νιώθεις αστεία στην σκέψη ενός ερωτικού παιχνιδιού που περιλαμβάνει μια πιο ερωτική γλώσσα και δεν γνωρίζεις με τι λέξεις να εκφραστείς, καταλήγεις ουσιαστικά αμφισβητώντας το πόσο μπορείς να αφεθείς στο ερωτικό παιχνίδι με τον σύντροφό σου.

Είναι αλήθεια πως το να χρησιμοποιήσεις μια πιο ωμή ερωτική γλώσσα πριν, κατά τη διάρκεια του σεξ ή μέσα σε ένα «παιχνίδι» ανάμεσά σας με μηνύματα, θέλει πρωτίστως εσένα να αφήνεσαι, να πειραματίζεσαι, να εκφράζεσαι χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς τόση αυτο-παρατήρηση, αναρωτώμενη συνεχώς «(θα) το κάνω καλά;».

Ο σύντροφός σου, σου εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία του να βάλετε αυτό το ερωτικό παιχνίδι στη σεξουαλική σας ζωή και θα μπορούσε να σε βοηθήσει, σ’ ένα επόμενο βήμα, στο να πειραματιστείς με αυτό. Για παράδειγμα, πολλές κοπέλες ξεκινούν ένα τέτοιο παιχνίδι ζητώντας από τον παρτενέρ τους να τους κάνει ερωτήσεις, ώστε σταδιακά να αφήνονται όλο και περισσότερο, να εξοικειώνονται και τελικά να είναι σε θέση και οι ίδιες να πάρουν πρωτοβουλία σ’ ένα τέτοιο σεξουαλικό παιχνίδι. Επιπλέον, μπορείς να ξεκινήσεις με κάποια μηνύματα ερωτικού περιεχομένου, όπου ενδεχομένως αισθανθείς πιο άνετα να κάνεις το παραπάνω βήμα, και σταδιακά να φέρεις αυτό το παιχνίδι στο κρεβάτι σας.

Οι λέξεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι λέξεις που θα βγουν από μέσα σου, χωρίς υπερβολές, λέξεις με τις οποίες θα νιώθεις άνετα, λέξεις που ενδεχομένως ο ίδιος χρησιμοποιεί στο κρεβάτι σας και που εσύ νιώθεις πως μπορείς να «φορέσεις» στο νέο σου ερωτικό ρόλο. Σιγά-σιγά, όσο πιο αυθόρμητα θα βγαίνει το παιχνίδι αυτό, τόσο πιο πολλές θα είναι οι λέξεις και τόσο πιο αβίαστα θα εκφράζονται. Η σωστή στιγμή από την άλλη, είναι κάθε στιγμή που αισθάνεσαι πως χωράει ερωτισμό- μια στιγμή μέσα στην ημέρα κατά την οποία θες να του στείλεις ένα ερωτικό μήνυμα, μια στιγμή πριν ή κατά την διάρκεια της ερωτικής σας επαφής, όταν τα σώματα ενώνονται και το μυαλό φαντασιώνει τα πιο ερωτικά σενάρια.

Φυσικά, μην ξεχνάς πως δεν ταιριάζουν όλα τα ερωτικά παιχνίδια σε όλους. Ενδεχομένως, ο πειραματισμός σε ένα τέτοιο γλωσσικό παιχνίδι να μην απογειώσει τη δική σου διέγερση και ερωτική διάθεση. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείς πάντα να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου και να βρείτε μαζί νέα παιχνίδια που θα ερεθίζουν και τους δυο σας. Είναι, όμως, πραγματικά δυσλειτουργικό για μια σχέση το να στέκονται εμπόδιο στο ερωτικό παιχνίδι η ανασφάλεια, η αυτο- αμφισβήτηση και η χαμηλή αυτο- εικόνα.

Ένα ζευγάρι μπορεί πάντα να εξελίσσει το σεξ του, όσο επικοινωνεί ανοιχτά τις επιθυμίες του, όσο πειραματίζεται με τον σύντροφό του και όσο ενδιαφέρονται ουσιαστικά οι σύντροφοι για την ερωτική τους ζωή… πάντα με γνώμονα το σεβασμό στο σύντροφό μας… και στον εαυτό μας.

loading...