Το φιλί είναι φαινομενικά μια απλή πράξη αγγίγματος των χειλιών μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων, τουλάχιστον παλαιότερα, καθότι στις μέρες μας σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει συναίσθημα.

Θεωρείται σημαντική στον έρωτα και μας συγκινεί κάθε φορά που συμμετέχουμε σε αυτήν.

Εκείνο που ίσως δε ξέρετε είναι ότι κάθε φιλί που δίνουμε στο σύντροφό μας κρύβει αρκετές εκπλήξεις, που έχουν να κάνουν με ό,τι πιο απίθανο μπορεί κανείς να φανταστεί. Ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα με τα 10 πράγματα που δεν ξέρετε για το φιλί και θα καταλάβετε.

Δείτε ακόμα: Ποια ζώδια κατέχουν την τέχνη του φιλιού και ποια όχι;

1. 37% των ανδρών έχουν τα μάτια τους ανοιχτά όταν φιλάνε, ενώ 97% των γυναικών τα κρατούν κλειστά.

2. Ένα φιλί του λεπτού συντελεί στο κάψιμο 26 θερμίδων!

3. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν δύο άνθρωποι φιλιούνται χρησιμοποιούν όλους τους μυς του σώματός τους.

Δείτε ακόμα: Μενεγάκη – Παντζόπουλος: «Μακάρι να είμαστε για πάντα μαζί!» – Καυτά φιλιά και όρκοι αγάπης!

4. Αν το φιλί σας το μοιράζεστε με ένα άτομο που έχει το ίδιο χρώμα μαλλιών με εσάς, το αποτέλεσμα είναι πιο παθιασμένο.

5. Κάθε άνθρωπος στη ζωή του υπολογίζεται ότι θα δεχτεί περίπου 25.000 φιλιά! Από «πεταχτά» στο μάγουλο μέχρι παθιασμένα ερωτικά φιλιά.

6. Ένα φιλί μπορεί να είναι δέκα φορές πιο αποτελεσματικό από τη μορφίνη στη μείωση του πόνου, καθώς πιστεύεται ότι ενεργοποιεί τα φυσικά αναλγητικά του σώματος. Έτσι, όταν μια μητέρα λέει στο παιδί της που έχει χτυπήσει ότι «θα το φιλήσει και θα γιάνει», ξέρει καλύτερα.

Δείτε ακόμα: Έτσι είναι το τέλειο φιλί… που θέλουν οι γυναίκες!

7. Ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου 14 ημέρες από τη ζωή του φιλώντας!

8. Στη Ιταλία κατά το Μεσαίωνα, αν ένα ζευγάρι πιανόταν να ανταλλάσσει φιλιά, ήταν αναγκασμένο να παντρευτεί.

9. Γυναίκες και άντρες που έχουν δεχτεί πολλά φιλιά στη βρεφική και την παιδική τους ηλικία θα είναι πιο στοργικοί στη μετέπειτα ζωή τους.

10. Το φιλί λειτουργεί και ως θεραπεία ομορφιάς. Θα κάνει τα μάτια σας λάμπουν και το δέρμα σας να μοιάζει με μικρού παιδιού

loading...