Πώς θα τα βρεις με το έτερον σου ήμισυ μετά από έναν καβγά – Για άκου τις συμβουλές μας!

Πώς θα τα βρεις με το έτερον σου ήμισυ μετά από έναν καβγά – Για άκου τις συμβουλές μας!
"Χίλια κομμάτια γίναμε, μαλώσαμε βριστήκαμε", λέει το γνωστό άσμα. Μόνο που οι στίχοι έχουν γίνει βασανιστική καθημερινότητα για σένα και το ταίρι σου. Σήκωσε τη λευκή σημαία της ανακωχής και φέρε πάλι την ειρήνη στη σχέση σου με πέντε έξυπνους τρόπους. Και πού ξέρεις; Ενός καυγά μύρια καλά έπονται...

Η συμφιλίωση θα έρθει...

1. με το σεξ της επανασύνδεσης: λένε πως δεν πρέπει να πέφτεις στο κρεβάτι με νεύρα. Στην περίπτωση ενός καυγά με τον καλό σου, θα προτείνουμε το αντίστροφο. Πέσε στο κρεβάτι, όχι βέβαια για να κοιμηθείς. Η σεξουαλική επαφή μετά από μια λογομαχία μπορεί να αποβεί ζωτικής σημασίας για το δεσμό σου. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν βράζεις από θυμό,είσαι πιο ευάλωτη και εκτεθειμένη. Αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για μια βαθύτερο ψυχικό και σωματικό δέσιμο. Σε πολλές περιπτώσεις το σεξ της επανασύνδεσης αποκαθιστά το επίπεδο οικειότητας που είχε κλονιστεί από τον καυγά.

Όλα τα παραπάνω έρχονται με μια μικρή προειδοποίηση: κάποιοι τσακώνονται απλά για να έχουν τη χαρά της επανασύνδεσης. Όμως, υπάρχουν και κάποια ζευγάρια που αντί να λύσουν τα προβλήματά τους, κάνουν σεξ. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, αντιμετώπισε την κατάσταση φορώντας τα ρούχα σου και μετά βλέπουμε!

9155552. με την αποδοχή του προβλήματος: είναι πολύ σημαντικό το να δεχτείς πως οι διαφωνίες είναι φυσιολογικό κομμάτι μιας σχέσης. Όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας και όπου υπάρχει διαφορετικότητα, υπάρχουν και διαφωνίες. Γι' αυτό:

Κατανόησε τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στον καυγά. Μήπως προσπάθησες να αποφύγεις ένα συμβιβασμό ή έναν απολογισμό;
Φρόντισε να μην μαλώνεις από εγωισμό. Σκέψου μήπως σε επηρέασε κάτι πιο βαθύ. Μην υποτιμάς τη δύναμη που έχουν εξωτερικοί παράγοντες όπως το στρες, η πείνα, οι ορμόνες ή η κούραση.
Φέρσου σαν ενήλικας. Μην παιδιαρίζεις φορτώνοντας τις ευθύνες στους άλλους. Ως ενήλικη πρέπει να είσαι ήρεμη, να ακούς και να διαπραγματεύεσαι.
Έλεγξε τα συναισθήματά σου. Μην κατηγορείς το σύντροφό σου για αυτά που αισθάνεσαι. Αν θύμωσες καλύτερα να πεις:'' Είμαι τσαντισμένη'', και όχι ''Με τσάντισες''.
3. με την καλύτερη επικοινωνία: η άμεση και καλή επικοινωνία είναι απαραίτητη στη συμφιλίωση. Πολλές φορές οι καυγάδες συνεχίζονται, επειδή ένας από τους δύο αισθάνεται πως δεν ακούστηκε η δικιά του άποψη. Οι παρακάτω κανόνες θα βοηθήσουν να επικοινωνήσετε πιο ουσιαστικά.

Άκου τον αγαπημένο σου, χωρίς να τον κρίνεις ή να κάνεις υποθέσεις. Αν έχεις απορίες ξαναρώτα, για να σιγουρευτείς πως κατάλαβες σωστά τα όσα σου είπε.

Εξήγησε με τον δικό σου τρόπο το πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Μην περιμένεις να μυρίσει τα νύχια του. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του. Πες: ''Καταλαβαίνω πως έχεις θυμώσει αλλά...''.

Πες με απλά λόγια αυτά που αισθάνεσαι για τον καυγά που προηγήθηκε. Μην τα παίρνεις όλα της μετρητοίς. Αν σε παίρνει, κάνε και λίγο χιούμορ.

Έλεγξε τον θυμό σου. Μην ξεσπάς με βίαιο τρόπο, γιατί στο τέλος θα χάσεις το δίκιο σου. Αν ένας από τους δύο βγει εκτός εαυτού, σταμάτα την συζήτηση.

kavgas4. συμφωνείστε... στο πώς θα καυγαδίζετε: θέστε από κοινού κάποιους ''όρους λειτουργίας'' πριν τον επόμενο καυγά. Δηλαδή:

Προσποιηθείτε πως η διαφωνία σας παρακολουθείται από κάποιον τρίτο που η γνώμη του έχει μεγάλη αξία. Θα εκπλαγείς από το πόσο ευγενικοί και λογικοί θα είστε και οι δύο.

Φτιάξτε το δικό σας κώδικα. Συμφωνείστε στη χρήση μιας συγκεκριμένης λέξης που θα αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας όταν ένας από τους δύο αισθανθεί πως πνίγεται, κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας.

Γίνετε πρακτικοί. Κάνε μαζί του εξάσκηση στους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσετε. Πείτε ναι, σε μια εποικοδομητική διαφωνία.

Θυμήσου πως δεν χρειάζεται να υπάρξει νικητής ή χαμένος σε κάθε λογομαχία σας.

Κράτα ρολόι. Μιλήστε εναλλάξ για το πρόβλημα, μετρώντας ο καθένας το χρόνο του. Έτσι, θα αποφύγεις παράπονα του τύπο: ''Όλο εσύ μιλούσες. Δεν με άφησες να σου εξηγήσω''.

5. με την κατάλληλη επιστημονική βοήθεια: αν η καθημερινότητα σας χαρακτηρίζεται από ατέρμονους καυγάδες, μάλλον χρειάζεστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Ένας σύμβουλος σχέσεων θα εξηγήσει τα βαθύτερα αίτια των διαφωνιών και ίσως καταφέρει να βρει τη λύση που ψάχνετε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

20 έξυπνα tips για να σε ερωτευτεί σαν τρελός – Δες ποια είναι!



«Γιατί μας στέλνετε φωτό με τα… απόκρυφα σας;»: Ένας άντρας απαντά!



Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που μας απατούν οι άνδρες – Δείτε ποιοι είναι!