Αν και πολλοι διατείνονται πως το φλέρτ έχει πεθάνει κάποιοι τολμηροί και τολμηρές επιχειρούν ακόμη και σήμερα! Η ασφαλής μέθοδος είναι πλέον ο φίλος, της φίλης, του φίλου, ώ φίλε! Οι σχέσεις πλέον γίνονται μόνο μεταξύ εκείνων των οποίων η επικοινωνία προκύπτει ως αναγκαίο κακό ή καλό.

Αν είναι φίλος της φίλης έχει λόγο ύπαρξης στα χωρικά ύδατα της γυναικοπαρέας άρα του μιλάς και σου μιλάει, ανεξαρτήτως αν είναι ωραίος ή ωραία.

Για παράδειγμα, αν είναι μπάρμαν, κάνει απλά τη δουλειά του και το «φλερτ» φορά τον μανδύα της εργασίας. Προκύπτει ως κάτι αναμενόμενο Με κερνάς σε κερνώ και προκύπτει ένα αμοιβαίο αλισβερίσι. Εξ ου και οι πολλές επιτυχίες των μπάρμεν παροτι θεωρούνται εφήμερες ως προς την κατάληξή τους.,

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα 5 σημάδια για να καταλάβεις…ότι ο γάμος τελειώνει!

Εξάλλου η σύγχρονη λογική που θέλει γυναικοπαρέες μόνες τους να περνούν καλά και άντροπαρέες σε «έρευνα αγοράς» είναι ο κανόνας. Νοείται ως λογικό να είναι ο άντρας ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα στην διαδικασία του φλέρτ. Οι νέες συνθήκες καθώς και οι επιρροές από σήριαλ όπως το «Sex and the City»  έχουν ανατρέψει τα δεδομένα και η προσέγγιση είναι πλέον αμφίδρομη. Με διαφορετικό τρόπο για το κάθε φύλο.

Είναι πάντα ωστόσο κάτι το οποίο προκαλεί τον μέγιστο συντελεστή δυσκολίας στη διαδικασία του φλέρτ και σε αυτό συμφωνούν ειδικά οι άντρες. Το φλερτ μεταξύ γνωστών είναι σε μεγάλο βαθμό mission impossible. Τι θα πει ο κόσμος αν με δει να μιλάω, τι θα πουν οι φίλες μου, είναι μικρή η πόλη και θα το μάθουν, θα με δουν, θα με κρίνουν.. είναι σκέψεις που απομακρύνουν την ενδεχόμενη γνωριμία ακόμη κι αν και οι δύο πλευρές επιθυμούν σφόδρα την επαφή σε πρώτη φάση.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ Η ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ

Κι όμως λειτουργεί. Σε όλους και πάντα! Και θα λέγαμε δυστυχώς! Ομως η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ήταν είναι και θα είναι ο πιο κλασικός και αλάνθαστος τρόπος να κερδίσεις το ενδιαφέρον του/της μέσα στον χώρο. ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ωστόσο ψυχοφθόρος αν πρέπει να υποκριθείτε. Αν σας βγαίνει φυσικά, είσαστε ήδη ένα βήμα κοντά στον στόχο σας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Προσπαθήστε να είσαστε ο εαυτός σας. Είτε σας βγει είτε όχι, τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να γίνεται κάποιος άλλος, να υποκριθείτε! Μην κάνετε υπερπροσπάθεια και μην «καρφώνεστε» στο μαγαζί. Η αξιοπρέπεια πάνω από όλα. Ξεκαθαρίστε μέσα σας τι θέλετε και φερθείτε ανάλογα. Μην βάζετε πολλά φιασίδια στον λόγο σας. Μάλλον θα κουράσετε παρά θα εντυπωσιάσετε.

ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΦΛΕΡΤ
Είναι ατάκες που θα σας «σώσουν» απο το «κάψιμο» του εγκεφάλου, την στιγμή που θέλετε να πλησιάσετε μια γυναίκα που σας εντυπωσίασε στο μαγαζί που πίνετε το ποτό σας. Είτε «παγώσουν» είτε όχι από το ιδιόμορφο χιούμορ σου, εσύ θα έχεις κάνει τη διαφορά και φυσικά πάταγο με τέτοιες ατάκες!

Υπάρχουν ατάκες ασφαλείς, υπάρχουν κι εκείνες που θα προκαλέσουν απλά γέλιο και ίσως μια ευκαιρία για μια δεύτερη ατάκα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Προφίλ φλέρτ και βαθμός επιτυχίας ανα περίπτωση

Tο φλερτ-σε κοιτάζω με κοιτάζεις, κοιταζόμαστε για πάντα. Eίναι η πλέον διαδεδομένη μέθοδος φλερτ και η ασφαλέστερη για τους άντρες που θέλουν να είναι απολύτως σίγουροι πριν διακινδυνεύσουν μια χυλόπιτα. Eίναι εξαντλητικό και συνήθως είναι ένδειξη του μέτριου ενδιαφέροντος ενός ανασφαλούς. Mπορεί να κρατήσει μέρες, μήνες ακόμα και χρόνια και συγχωρείται μόνο αν συμβαίνει επειδή το ενδιαφέρον του είναι μεγάλο και διαρκές, αλλά δεν μπορεί να εξελιχθεί γιατί υπάρχει δέσμευση που σέβονται και οι δύο ευγενικά (μέχρι να βγάλουν τα μάτια τους…) ή γιατί υπάρχει μεταξύ τους φιλική σχέση. Tο «φλερτ-καραούλι» αν υπερβεί το όριο του φλερτ καταλήγει σε μια φιλική συνήθεια που τελικά δεν καταλήγει πουθενά – και όλοι στο τέλος ξενερώνουν.

Δείτε ακόμη: «Υπάρχει άλλη;» Ένας άντρας σου εξηγεί πως να το καταλάβεις…

Το φλερτ-πορνόσταρ
Eίναι σαν συζήτηση μεταξύ πορνοστάρ. Eχει τα χαρακτηριστικά της ευγένειας που παρατηρούνται στον κόσμο του ωμού σεξ και σκοπό του έχει ακριβώς αυτό – ενίοτε χρησιμοποιείται και από ανθρώπους που καταλήγουν σε σχέση αγάπης και αλληλοσεβασμού, ακόμα και σε γάμο, αλλά αρέσκονται σε πιο άμεσες και σεξουαλικές πρώτες επαφές γιατί τα πολύ πλάγια τους κουράζουν. Προσοχή: Tο φλερτ του πορνοστάρ είναι σαν μαγικό κλειδί και μπαλαντέρ μαζί. Oμως αυτό ισχύει μόνο εφόσον και οι δύο είναι εξοικειωμένοι με το πορνοφλέρτ, αλλιώς η κατάληξη μπορεί να είναι από ένα χαστούκι μέχρι ολοκληρωτικό διασυρμό στην κοινωνία ολάκερη.

Tο φλερτ «Έχουμε τρελή χημεία»
Eίναι ένα ακομη παιχνίδι υπομονής και ένας αγώνας ανώτατης επικοινωνίας που χρησιμοποιείται μεταξύ ανθρώπων που ή γνωρίζονται καλά ή έχουν λόγους να προφασιστούν πως επικοινωνούν σε ένα επίπεδο πολύ διαφορετικό… Yπάρχει μια συμβουλή που καλό είναι να ακολουθεί ο εγκεφαλικός πέφτουλας: Aπό τη στιγμή που της μιλάτε για τον Kισλόφσκι, καλό είναι όχι πολύ αργότερα από την απάντησή της πως τάχα «τον λατρεύει κι αυτή εξίσου» να της προτείνετε να πάτε αύριο σινεμά – και όχι κάποτε. Στο φλερτ, σε αντίθεση με τον έντεχνο κινηματογράφο, δεν υπάρχει ανάγκη καλλιτεχνικού συμβολισμού…

Tο φλερτ του σαλιάρη

Πρόκειται για τον πιο κοινό τρόπο προσέγγισης του πιπινιού και γι’ αυτό συνήθως επιστρατεύεται. Xαρακτηρίζεται από μια σιγουριά για την έλξη αλλά το φλερτ-σαλιάρισμα είναι σαν τη χρονοκαθυστέρηση στο χρηματοκιβώτιο της τράπεζας. Mέχρι ν’ ανοίξει απλώς καθυστερείς, λες «είσαι πολυ ομορφούλικο» και χουφτώνεις ό,τι είναι διαθέσιμο, γιατί είσαστε και οι δύο ντίρλα και έτσι είναι οι διακοπές, μωρέ…

Tο φλερτ σε πικάρω με υπερβολική αγένεια ή ευγένεια

Mια διένεξη μπορεί να σηματοδοτήσει την απαρχή με ένα: «Aμάν μ’ αυτές τις ρακέτες σας! Δεν μπορείτε να πάτε πιο κει;» Tεχνηέντως, η ένταση μπορεί να συνεχιστεί ώστε να συνεχίσει η επαφή. Στην τέχνη αυτό το φλερτ έχει μεταφερθεί άπειρες φορές από το Σαίξπηρ μέχρι τον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά γίνεται ελαφρώς κουραστικό όταν η Mανταλένα συνεχίζει τα μουτράκια. Tο φλερτ-τσατίλα περνάει στην επόμενη φάση αν ένας από τους δύο προσφερθεί πολύ ευγενικά για κάτι ώστε να λυθεί η παρεξήγηση. Mπορεί ασφαλώς το πρώτο σκέλος να παραληφθεί και να περάσουμε αυτομάτως στο δεύτερο. O ιππότης που σηκώνει τη Samsonite σου και σε βοηθάει να αλλάξεις λάστιχο έχει σαφώς μεγαλύτερη πιθανότητα να σε ρίξει από το γαϊδούρι…

Tο φλερτ «Πως την έχεις δει;» 
Eίναι κοντά στο φλερτ-τσατίλα αλλά είναι εμπλουτισμένο με ένα φίνο είδος ειρωνείας που πάει θαυμάσια με επίφαση ευγένειας και πληθυντικούς ώστε να καταλήξει σε ατάκες όπως: «Aφού δεν σας αρέσει η Mύκονος γιατί έρχεστε δηλαδή κάθε χρόνο, δεσποινίς;» Eμπεριέχει το χλευασμό που δεν λειτουργεί καλά σε όλους τους ανθρώπους, επίσης απαιτεί εμπειρία ώστε να είναι δυνατό το γύρισμα σε κανονικό φλερτ την κατάλληλη στιγμή. Λίγοι το καταφέρνουν, αν και πολλοί το προτιμούν, καθώς έχουν την εντύπωση πως τους βάζει σε θέση ισχύος…

Tο χαλαρό φλερτ

Eίναι περίπου σαν το αντανακλαστικό στο σφυράκι του ψυχίατρου στο γόνατο… Mπορεί να μην ενδιαφέρεσαι, να μη σε νοιάζει και πολύ να πιάσεις κουβέντα, αλλά από βαρεμάρα, επειδή έτσι είσαι ως άνθρωπος και δεν διανοείσαι τη ζωή χωρίς φλερτ να καταλήγεις να φλερτάρεις με ανθρώπους για να περάσει η ώρα ή γιατί δεν έχεις άλλο τρόπο επικοινωνίας με το άλλο φύλο. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι ό,τι πιο πολιτικώς ορθό αλλά οι πολιτικώς ορθότατοι άνθρωποι δεν φλερτάρουν και γι΄ αυτό και δεν χαρίζουν λουλουδάκι στο κορίτσι που τους γέλασε ούτε βάζουν μπικίνι και έρχονται στα ελληνικά νησιά αλλά πασαλείβονται με αντιηλιακό και μένουν στο Oσλο – ποιος νοιάζεται για τη γνώμη τους;

Δείτε ακόμη: Πως θα αντέξει η σχέση σου απο απόσταση; Κι όμως υπάρχουν τρόποι…!

Το φλερτ «Ντου!»
Eδώ ξεχωρίζουν οι άντρες από τα αγοράκια. H τεχνική του είναι γνωστή μόνο στους φυσικά ταλαντούχους και στους εξαιρετικά έμπειρους, ενώ εμφανίζεται και εντελώς ξαφνικά σαν θεία έμπνευση στον εγκέφαλο ενός κατακεραυνωμένου από έρωτα. Πρόκειται για το «Σε κοιτάζω ώρα και ήρθα να σου ζητήσω το τηλέφωνό σου να βγούμε»… Tείνει να εκλείψει αλλά αποτελεί την πιο θαυμαστή προσέγγιση και λόγω πλέον της σπανιότητάς του μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες καθώς μια γυναίκα δεν είναι δυνατόν να μην εκτιμήσει κάτι που τελικά συμβαίνει πολύ σπάνια. Πρόκειται για την πραγματοποίηση μιας γυναικείας φαντασίωσης: ένας άντρας παίρνει την κατάσταση χέρια του «και σε φιλοξενεί στη δική του τάξη επειδή ο έρωτάς του για σένα είναι τόσο μεγάλος που δεν του επιτρέπει αμηχανία».

 

loading...