Τι κρύβεται πίσω από το σεξ επανασύνδεσης που το κάνει τόσο… δυνατό; Μην το αρνηθείς. Σου έχει συμβεί. Μετά από έναν άγριο καβγά συχνά ακολουθεί ένα απολαυστικό σεξ. Οι επιστήμονες έχουν την απάντηση και το Youweekly.gr στην παρουσιάζει!

Από την Έλλη Μαραγκάκη

Είσαι πιο επιθετική
Μετά από έναν καβγά τα συναισθήματά σου είναι πολύ έντονα. Αυτή η ένταση είναι επόμενο να μεταφερθεί και στην κρεβατοκάμαρα. Κατά τη διάρκεια του make up sex, οι σύντροφοι είναι πιο επιθετικοί και παθιασμένοι απ’ ό,τι συνήθως. Γεγονός που τους… ανάβει ακόμα περισσότερο.Είσαι έτοιμη για δράση
Ο θυμός, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, βρίσκεται πολύ κοντά στην επιθυμία. Όταν είσαι νευριασμένη, οι παλμοί της καρδιάς σου είναι ανεβασμένοι και είσαι σε διέγερση. Έτσι όταν εκείνη τη στιγμή κάνεις σεξ νιώθεις τεράστια ανακούφιση.

Οι ορμόνες επανασύνδεσης είναι στο ζενίθ
Μετά το σεξ ο εγκέφαλός σου είναι γεμάτος οξυτοκίνη, μια ορμόνη που ενισχύει τα συναισθήματα της αγάπης και της συντροφικότητας. Έτσι είναι πιο εύκολο να παραβλέψεις τους λόγους που τσακώθηκες με τον σύντροφό σου. Το σεξ σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σαν τη λύση που βρέθηκε μετά τον καβγά.

Σε… φτιάχνει
Το σεξ σε ανεβάζει. Από τη συναισθηματική κατρακύλα ενός καβγά στο απόλυτο αίσθημα ευφορίας του οργασμού.

Ερωτεύεσαι, ξανά!
Είναι πολύ φυσικό την ώρα ενός τσακωμού να μην έχεις και τα καλύτερα συναισθήματα για τον σύντροφό σου. Όμως μετά το σεξ όλα αυτά έχουν ξεχαστεί ή τουλάχιστον τα παραβλέπεις προς το παρόν και νιώθεις και πάλι ερωτευμένη μαζί του.

Προσοχή!
Το σεξ επανασύνδεσης μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες και να ρισκάρει ακόμα και τη σχέση σου.
– Όσες φορές κι αν το έχουμε δει στις ταινίες, στην πραγματική ζωή τα πράγματα δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι. Το σεξ μετά από έναν καβγά δεν λύνει το πρόβλημα. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να συζητάς με τον σύντροφό σου όταν το θέμα είναι σοβαρό.
– Ίσως το έχεις ανακαλύψει ήδη αλλά το σεξ επανασύνδεσης δεν είναι πάντα καυτό και υπέροχο. Υπάρχουν φορές που η κακή διάθεση του ενός ή και των δύο δεν αλλάζει μαγικά σε μια στιγμή.
– Μια κακή στιγμή στο σεξ μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Εκεί που πήγαινες για τον τέλειο οργασμό, πουφ, σε μια στιγμή όλα εξαφανίζονται!

– Δεν αντικαθιστά τη συγγνώμη. Αν το λάθος είναι δικό σου και ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να ζητήσεις συγγνώμη, το σεξ δεν θα μιλήσει από μόνο του.
– Μπορεί να εξελιχθεί σε μια ανθυγιεινή συνήθεια. Αν ο σύντροφός σου έχεις καταλάβει ότι σε συγχωρεί μετά από κάθε καβγά ή αντίστοιχα εσύ. Τότε πρέπει άμεσα να σταματήσεις το σεξ επανασύνδεσης και να αρχίσεις τη συζήτηση.

Σύμφωνα με το περιοδικο The Body, 10 λεπτά μετά τον καβγά ένας άντρας έχει κιόλας ξεχάσει τους λόγους που τσακωθήκατε. Αντίθετα οι γυναίκες κρατάνε «μούτρα» πολύ περισσότερο. Μήπως να μαθαίναμε από το παράδειγμά τους;

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Κάνε το απόλυτο reset στο.. «κρεβάτι» σου: Μέχρι τρεις είναι σχέση!

Οδηγός επιβίωσης: Πώς να γλιτώσεις την χριστουγεννιάτικη μελαγχολία για τον πρώην

 

loading...