Είναι περίεργο ότι οι περισσότεροι ειδικοί, αλλά και οι στήλες των περιοδικών ασχολούνται με τις σχέσεις του Καλοκαιριού.

Και όμως, περισσότερο προβληματικές μπορεί να αποδειχθούν οι σχέσεις του φθινοπώρου και ειδικότερα οι σχέσεις μέσα στο σπίτι, όταν οι άνθρωποι έχουν αφήσει πίσω τους τις ευχάριστες καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες κι επιστρέφουν στην καθημερινότητα, που όπως λένε όλοι δεν θα είναι και η καλύτερη με την οικονομική κρίση.

Μαζί με το φθινόπωρο λοιπόν, επιστρέφουν τα παιδιά στα σχολεία, αλλά και η ρουτίνα που διαγράφεται και φέτος δύσκολη.

Παρόλα αυτά η εποχή διατίθεται για κάθε είδους ανανέωση, όπως για παράδειγμα, ανανέωση του σπιτιού, αλλά και των σχέσεων, τόσο με τον καλό μας, όσο και με τα νεώτερα μέλη της οικογένειας, αν υπάρχουν. Το Φθινόπωρο, βλέπετε δεν είναι μόνο η εποχή που διαλύονται οι σχέσεις του καλοκαιριού, μπορεί να είναι και η εποχή που συσφίγγονται οι σχέσεις.

Η οικονομική κατάσταση, για άλλη μια φορά, πολύ πιθανόν να είναι η αιτία που θα περιορίσει δραματικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Αυτό σημαίνει ότι ίσως θα έχουμε λιγότερο χρόνο, για να τον μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αξίζει λοιπόν να σκεφτούμε κάποιες αλλαγές στους τρόπους συμπεριφοράς μας. Πρακτικά, θα πρέπει να φροντίσουμε αυτές οι στιγμές να γίνουν περισσότερο ουσιαστικές και πάνω απ’ όλα ποιοτικές, αφήνοντας μακριά τα νεύρα και τις γκρίνιες που δημιουργούνται από την πίεση της καθημερινότητας.

Το πρώτο που μπορεί να μας ανανεώσει είναι η αλλαγή του χώρου που ζούμε και ειδικότερα του υπνοδωματίου μας. Ακόμα τα καταστήματα επίπλων μας βομβαρδίζουν με προσφορές και μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια μίνι ανακαίνιση, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος.

Το Φθινόπωρο είναι ακόμα η εποχή των προσδοκιών. Με τη νέα σεζόν, που έρχεται μπορούμε να διοργανώσουμε τα ταξίδια που θέλουμε να κάνουμε. Αν κλείσουμε τώρα το χριστουγεννιάτικο ταξίδι για παράδειγμα, θα μας στοιχίσει πολύ λιγότερο, αφού και τα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ανάγκη από μετρητά.

Όλα τα πράγματα έτσι έχουν δυο όψεις. Η μια μπορεί να είναι λίγο μαύρη, αλλά η άλλη είναι χαρούμενη, όπως οι ημέρες που έρχονται, όταν έχουν την προοπτική της αλλαγής!

govastileto.gr

loading...