Αν η συναισθηματική νοημοσύνη σου είναι ανεπτυγμένη, αυτό σημαίνει πως μπορείς να αναγνωρίζεις πιο εύκολα τόσο τα δικά σου αισθήματα, όσο και των γύρω σου. Να πως θα καταλάβεις αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων

1. Ακούς προσεκτικά και έχεις άποψη
Συνήθως, τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι καλοί τόσο στο να μιλάνε, όσο και στο να δίνουν συμβουλές.  Με άλλα λόγια, μπορούν να ακούν τον άλλο με αφοσίωση, αλλά παράλληλα δίνουν αρκετό χρόνο στο να μιλήσουν και να συζητήσουν μαζί του.

 

2. Ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις πίσω
Με άλλα λόγια να σωπάσεις και να δώσεις χώρο και χρόνο σε κάποιον άλλον προκείμενου να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει μια κατάσταση.

 

3. Δεν  χάνεις τον έλεγχο 
Δηλαδή δεν αφήνεις τα συναισθήματα σου να σε καταλαμβάνουν τόσο που να επισκιάζουν τη λογική. Όχι ότι είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά ο αυτοέλεγχος είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου με ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη.

4. Ξέρεις πως να χρησιμοποιήσεις το χιούμορ σου 

Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να διακωμωδούν τα πάντα ή αντιθέτως τίποτα,συνήθως, είναι λιγότερο εξελιγμένοι συναισθηματικά. Όπως έχει πει και κάποιος πάρα πολύ σημαντικός άνθρωπος που δεν θυμάμαι το όνομά του, η ευφυία ενός ατόμου φαίνεται από την δόση χιούμορ που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

5.Επιζητάς την κριτική των άλλων
Σου αρέσει όχι μόνο να σε επιδοκιμάζουν, αλλά και να σου ασκούν κριτική. Γι’ αυτό όταν ζητάς feedback για την δουλειά σου, ρωτάς τον άλλον όχι μόνο αν του αρέσει αλλά και τι βρίσκει λάθος σε αυτή.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Δεν έχεις χρόνο το πρωί; Κάνε ένα από αυτά τα 10 χτενίσματα σε 1’

Προσοχή! Μην βάψεις έτσι τα νύχια σου αν έχεις συνέντευξη για δουλειά

Xάπι της επόμενης ημέρας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Η Ελισάβετ Μουτάφη μας συστήνει για πρώτη φορά τον αδερφό της, Κωνσταντίνο!

Έκπληξη! Ντύνεται νυφούλα η Έλλη Στάη -Όλες οι λεπτομέρειες του παραμυθένιου γάμου της

Ποιος Παππάς; Δείτε τον κούκλο επιχειρηματία που έχει κλέψει την καρδιά της Ζοζεφίν!

loading...