Οι τέσσερις σύζυγοι και η πολυτάραχη οικογενειακή ζωή του θρύλου του μποξ

Οι τέσσερις σύζυγοι και η πολυτάραχη οικογενειακή ζωή του θρύλου του μποξ

Πέθανε στα 74 του χρόνια μετά από μια δύσκολη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Mohamed Ali. Ο θρύλος του μποξ άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Αριζόνα βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα του άτομα. Η κηδεία του θα τελεστεί στη γενέτειρά του, στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Ο διάσημος πρωταθλητής τα τελευταία 32 χρόνια αντιμετώπιζε τη νόσο του Πάρκινσον και ζούσε ήρεμα με την τελευταία από τις τέσσερις συζύγους του, την Lonnie στην Αριζόνα. Πολλοί μάλιστα έλεγαν πως ήταν απόλυτα εξαρτημένος από εκείνη, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, γεγονός που προκαλούσε την οργή των παιδιών που είχε από τους προηγούμενους γάμους του.

Οι τέσσερις γυναίκες και η απιστία

Ο Mohamed Ali είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε εννιά παιδιά (επτά κόρες και δυο γιους). Η πρώτη σύζυγός του ήταν σερβιτόρα. Γνωρίστηκαν το 1964. Μέσα σε ένα μήνα ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Η Sonji Roi τον αγαπούσε πολύ, αλλά οι αντιδράσεις της σε κάποια θρησκευτικά έθιμα των μουσουλμάνων τους οδήγησαν στο διαζύγιο.


Με την πρώτη του σύζυγο
Τον Αύγουστο του 1967, ο θρύλος του μποξ παντρεύτηκε την Belinda Boyd. Εκείνη, λίγο μετά το γάμο ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Khalilah Ali. Οι δυο τους απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά: τους Maryum, τα δίδυμα Jamillah και Rasheda και τον Muhammad Ali, Jr.


Με την δεύτερη σύζυγο και τα παιδιά τους
Η κόρη του, η Laila, μάλιστα ακολούθησε τα βήματα του Mohamed Ali και έγινε πυγμάχος κερδίζοντας διάκριση, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της.


Με την κόρη του Laila
Η τρίτη σύζυγος του Ali, ήταν η Veronica Porsche, μια εντυπωσιακή καλλονή που ερωτεύτηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης που έκανε για το Rumble. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως ήθελε να συγκεντρωθεί στην προπόνησή του και να μείνει μόνος για λίγο, αλλά δεν τα κατάφερε.


Με την τρίτη σύζυγό του
Το 1986, ο Ali παντρεύτηκε την Yolanda ("Lonnie") Williams. Οι δυο τους ήταν φίλοι από παιδιά και απέκτησαν μαζί ένα γιο, τον Asaad Amin (που υιοθέτησαν όταν ήταν πέντε χρόνων). Λίγο αργότερα, ο Ali απέκτησε δυο ακό9μη κορίτσια τις: Miya και Khaliah, από περιστασιακές σχέσεις και δεν άργησε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα άπιστος στις πρώην αγαπημένες του. Μάλιστα, και η σχέση με τα παιδιά του δεν ήταν πάντα η καλύτερη…σύμφωνα με το ΤLIFE

Πόλεμος για την περιουσία του

Τα τελευταία χρόνια, ζούσε με την σύζυγό του Lonnie στην Αριζόνα. Εκείνη μαζί με την αδελφή της, τον βοήθησαν πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον αποξένωσαν από τα παιδιά του. H Lonnie ήταν αυτή που ήθελε να τον κρατήσει και μακριά από τον γιο του Muhammad Jr


Με τον γιο του Muhammad Jr

Και φυσικά η τελευταία σύζυγος ήταν το κόκκινο πανί για τις προηγούμενες, που ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν την περιουσία του Mohamed Ali για τα παιδιά τους.