12 διάσημοι που δεν ήξερες ότι είναι μουσουλμάνοι! Δεν φαντάζεσαι ποιοι είναι στη λίστα

12 διάσημοι που δεν ήξερες ότι είναι μουσουλμάνοι! Δεν φαντάζεσαι ποιοι είναι στη λίστα
Δεν είναι λίγοι οι ξένοι Celebrities που είτε γεννήθηκαν μουσουλμάνοι ή ασπάστηκαν στην πορεία το Ισλάμ, άλλοι σε μια αναζήτηση του εαυτού τους κι άλλοι καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς.

Πολλοί μάλιστα έχουν πολλάκις κατηγορηθεί από τους ομόθρησκούς τους για διπροσωπία κι ασέβεια μιας και όπως θεωρούν δεν μπορούν να είναι από τη μια προσηλωμένοι στη θρησκεία κι από την άλλη να ζουν κατά το Δυτικό πρότυπο ζωής.

epa05295898 (FILE) A file picture dated 23 October 2006 shows US singer Janet Jackson during an 'internet live-talk' broadcast by Yahoo Japan at the company headquarters in Tokyo, Japan. Jackson will celebrate her 50th birthday on 16 May 2016.  EPA/FRANCK ROBICHON

Αν και δεν έχει μιλήσει ποτέ ανοιχτά για το θέμα, λέγεται πως η Τζάνετ Τζάκσον ασπάστηκε το Ισλάμ μετά το ηάμο υης με τον Γουίσαν Αλ Μάνα το 2012. Βέβαια, αν το έχει κάνει να θυμήσουμε πως δεν ειναι η πρώτη από τους Τζάκσον που αλλαξοπίστησε μιας κι ο Ζερμαίν Τζάκσον επίσης ασπάστηκε το Ισλάμ μετά από ένα ταξίδι του στο Μπαχραίν.

epa04729222 Former US heavy weight boxing champion Mike Tyson attends the  Manny Pacquiao - Floyd Mayweather Jr weigh-in at MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada, USA, 01 May 2015. Pacquiao will fight Mayweather Jr. for the WBC welterweight title bout on 02 May in Las Vegas.  EPA/MICHAEL NELSON

Ο Μάικ Τάισον έχει προσφέρει αρκετά πρωτοσέλιδα στον Τύπο με την πολυτάραχη ζωή του. Αυτό που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν είναι πως το κακό παιδί του μποξ, που ξερίζωσε με τα δόντια του μέχρι και το αυτί του αντιπάλου του, πυγμάχου, Έβαντερ Χόλιφιλν και φυλακίστηκε με κατηγορίες βιασμού μιας 18χρονης, μέσα στη φυαλή ασπάστηκε το Ισλάμ. Έχει ταξιδέψει μάλιστα μέχρι τη Μέκκα - ιερό τόπο των μουσουλμάνων και παντρεύτηκε κότη Μουσουσλμάνου κληρικού.newego_large_t_821_107150794_type13085Η Ιμάν, η Σομαλή σύζυγος του εκκλιπόντος Ντέιβιντ Μπόουι, ανατράφηκε ως μουσουλμάνα. Αν κι όπως λέει ποτέ δεν υπήρξε φανατική, παραμένει προσηλωμένη στο Ισλάμ και μετά το γάμο της με τον Ντέιβιντ. Το όνομά της σημαίνει "Πίστη". Η ίδια έχει μάλιστα μιλήσει ανοιχτά για τις δυσκολίες του να είναι μουσουλμάνα και μοντέλο, μιας και βάσει θρησκείας αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν.

newego_large_t_821_106580217_type13085Ο εκκλιπών Αιγύπτιος ηθοποιός Αμάρ Σαρίφ που μας καθήλωσε με την ερμηνεία του στην ταινία "Λόρενς της Αραβίας και Dr Ζιβάγκο, υπήρξε κι αυτός μουσουλμάνος. Ο ίδιος γεννήθηκε με το όνομα Μισέλ Ντιμίτρι Καλούμπ ενώ το Ομάρ Σαρίφ είναι το όνομα που έλαβε μετά τον ασπασμό του Ισλάμ το 1955 κάτι που έκανε για να παντρευτεί την Φατεν Χαμάμα με την οποία αργότερα χώιρσε το 1974.newego_large_t_821_107150792_type13085Ο Άγγλο – Πακιστανός τραγουδιστής των One Direction Ζέιν Μάλικ έχει δεχθεί μια σειρά από λεκτικές επιθέσεις επειδή είναι μουσουλμάνος και συνάμα ποπ σταρ, κάτι που ενοχλεί τους συντηριτικούς κύκλους του Ισλάμ. Ο Μαλίκ έχει δηλώσει πως δεν τρώει χοιρινό ακουλουθώντς τις μουσουλμανικές επιταγές αλλά καπνίζει κι έχει peircing, κάτι που σύμφωνα με πολλούς δεν συνάδει με το Κοράνι και τη θρησκεία του. Ο ίδιος βέβαια δηλώνει πιστος μουσουλμάνος κι ήδη από τα τέλη του 2012 στον λογαριασμό του στο Twitter είχε αναρτήσει φράσηη-σύμβολο πίστης για τους μουσουλμάνους: "Δεν υπάρχει κανένας άλλος Θεός εκτός από τονΑλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης του Αλλάχ.

Cast member Ellen Burstyn poses at the premiere of "Draft Day" in Los Angeles, California April 7, 2014. The movie opens in the U.S. on April 11.   REUTERS/Mario Anzuoni  (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)

Η Έλεν Μπέρστιν, η ηθοποιός που γνωρίσαμε στον Εξορκιστή του Γουίλιαμ Φρίντκιν αλλά και στον "Η Αλίκη δε μένει πια εδώ" του Μάρτιν Σκορσέζε, μπορεί να μεγάλωσε με τα Χριστιανικά ήθη ως Καθολική, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να ανακαλύπτει νέες θρησκείες ενώ ασπάστηκε το Ισλάμ. Το νέο της μουσουλμανικό όνομα είναι Χαντιγια.

British singer-songwriter and humanitarian Islam touches his hair while looking at his reflection in his award, after he was inducted during 29th annual Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony in Brooklyn, New YorkΟ συνθέτης και τραγουδιστής Κατ Στίβενς ή Στέφανος -Δημήτρης Γιωργίου μιας κι ο πατέρας του είναι ελληνοκύπριος, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε το 1977 που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, ασπάστηκε το Ισλάμ. Ο ίδιος άλλαξε το όνομά του σε Γιουσούφ Ισλάμ κι εγκατέλειψε την μέχρι τότε πετυχημένη καριέρα του γιατί θεωρούσε πως δε συμβαδίζει με τη νέα θρησκεία του. Παντρεύτηκε, έκανε παιδία - πέντε στον αριθμό - και διέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά υπέρ του Ισλάμ, ιδρύοντας επίσης και μουσουλμανικό σχολείο στο Λονδίνο.

NBA All-Star Shaquille O'Neal slam dunks during the 2007 NBA All-Star game in Las VegasΟ Σακίλ Ο Νιλ ανατράφηκε από μουσουλμάνο πατριό και μητέρα Χριστιανή από το δόγμα των Βαπτιστών. Το όνομά του στ΄αραβικά σημαίνει "μικρός πολεμιστής. Ό ίδιος με δηλώσεις του έχει πει πως είναι λίγο από μουσουλμάνος και λίγο από βαφτιστής.

File photo of actress Lindsay Lohan rehearsing a scene from "Speed-the-Plow" by David Mamet at the Playhouse Theatre in LondonΣτροφή στο Ισλάμ λέγεται πως έχει κάνει και η Λίντσει Λόχαν που κατά καιρούς έχει απασχολήσει τα μέσα με την πολυτάραχη ζωή της. Η ίδια εθεάθη το 2015 να κρατά στα χέρια το Κοράνι, σε μια εποχή που είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ. Η ηθοποιός - με ιταλικές και ιρλανδικές καταβολές - ανατράφηκε ως Χριστιανή καθολική αλλά από παλιά δείχνει ενδιαφέρον για διάφορες θρησκείες. Στον απόγειο της δόξας της, στα χρόνια της εφηβείας, σρτάφηκε προς την Καμπάλα ενώ το 2012 ασπάστηκε στον βουδισμό.

U.S. actor Smith gestures during a photocall in MoscowΟ Γουίλ Σμιθ μεγάλωσε μέσα σεοικογένεια Βαπτιστών. Φήμες των θέλουν να είχε αρχικά ασπαστεί τη Σαηεντολογία, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε ενώ τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για το Ισλάμ και δωρεές στη μουσουλμανική κοινότηα. Ο ίδιος πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς.

Socialite Paris Hilton poses on the red carpet as she arrives for the screening of the animated film "Inside Out" out of competition at the 68th Cannes Film Festival in CannesΑν δεν την αναγνώρισες τη κοπέλα με τη μαντίλα είναι η Πάρις Χίλτον. Το 2011 φήμες ήθελαν την Πάρις Χίλτον να έχει ασπαστεί το Ισλάμ, να έχει αλλάξει όνομα και να έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής του Κορανίου. Πολλοί έκαναν λόγο για φάρσα ή απλά τέχνασμα επικοινωνιακό... Γιατί άραγε;

tff.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Διάσημες κούκλες Ελληνίδες που έφαγαν κέρατο και μίλησαν δημόσια γι αυτό

Τα 10 τρελά πράγματα που «τόλμησαν» ερωτοχτυπημένοι stars! [photos]

H&M: 10 συναρπαστικά casual φορέματα για την φετινή σεζόν από 9,99 μέχρι 19,99! Θα λείπουν από την ντουλάπα σου;