Ποια η απαγορευμένη ταινία της αείμνιστης Αλίκης Βουγιουκλάκη που παρέμενε για πάνω από 50 χρόνια ένα συλλεκτικό ντοκουμέντο;
Η Φίνος Φιλμς με μια βρετανική εταιρία παραγωγής συνεργάστηκαν για την παραγωγή της ταινίας με σκηνοθέτη τον Ρούντολφ Μάτε που την δεκαετία του ’40 ήταν από τους εκπροσώπους του φιλμ νουάρ (κυρίως ως κινηματογραφιστής). Στο εξωτερικό την διανομή ανέλαβε η LIONEX films με έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι παραγωγοί ΑQUARIUS PRODUCTION, φημολογείται ότι ήταν από το Ισραήλ (για αυτό και στην κόπια, εκτός από τους ελληνικούς υπότιτλους υπάρχουν και εβραϊκοί.). Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μετά την προβολή στο εξωτερικό ταινιών όπως η «Αστέρω» (που το 1958 προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου κερδίζοντας θερμές κριτικές) αλλά και μικροσκανδάλων (όπως η περιβόητη γνωριμία – σχέση με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο, που ο ιταλικός τύπος κυρίως, το 1960, κάλυψε δημοσιογραφικά) πίστεψε πως θα μπορούσε να κάνει ένα διεθνές άνοιγμα στην καριέρα της.

Ρετρό και καυτό: Όταν η Άντζελα Γκερέκου και η Αλίκη Βουγιουκλάκη πόζαραν…ολόγυμνες!

Η ιστορία της ταινίας «Aliki my love» περιγράφει το πως ένας πλειμποϋ Αμερικάνος (Τζες Κονραντ) κερδίζει μια μεγάλη κληρονομιά στην άλλη άκρη του κόσμου, σε ένα νησάκι ελληνικό, την Ευτυχία. Πηγαίνοντας να πιστοποιήσει την αξία της περιούσιας προκειμένου να την ρευστοποίησει και να βγάλει ζεστό χρήμα θα βρεθεί σε έναν μικρό ελληνικό νησιώτικο παράδεισο, φιλοξενούμενος μιας καπάτσας νησιώτισσας και της γοητευτικής κόρης της (αυτή είναι η Βουγιουκλάκη) που θα τον μπλέξουν σε πολλές απρόβλεπτες ιστορίες που τελικά θα του αλλάξουν την ζωή.

Η ταινία «Aliki my love» τελικά δεν είχε την πορεία που αναμενόταν. Tο αποτέλεσμα του Μάτε σε συνδυασμό με το σενάριο οδήγησαν τηνΒουγιουκλάκη σε μια αμήχανη παρουσία μπροστά στον φακό. Σκηνές χωρίς ρούχα πάντως δεν υπήρξαν όπως φημολογείται και μια υποτιθέμενη τολμηρή σκηνή στην παραλία με στηθόδεσμο δεν αποτελεί τέτοιου είδους σκηνή. Aυτό αναφέρεται γιατί η επί μισό αιώνα εξαφάνιση της ταινίας στήριξε για χρόνια μια παραφιλολογία που ήθελε την Βουγιουκλάκη εδώ να έχει κάνει και τολμηρές πόζες.

Δείτε το «Aliki my love» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη:

Δείτε ακόμη: Σοκαριστική φωτογραφία: Η νεκρή Αλίκη Βουγιουκλάκη στο φέρετρο την ημέρα της κηδείας της

Δείτε ακόμη: Δείτε την Αλίκη Βουγιουκλάκη πριν από τις πλαστικές – Άλλος άνθρωπος!!!

Δείτε ακόμη: Aπίστευτη αποκάλυψη για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ποιον άντρα ήθελε να παντρευτεί;

loading...