Αποκάλυψη! Οι πρωταγωνιστές των τούρκικων σίριαλ που βλέπετε, έχουν ελληνικές ρίζες! Διαβάστε αναλυτικά...

Αποκάλυψη! Οι πρωταγωνιστές των τούρκικων σίριαλ που βλέπετε, έχουν ελληνικές ρίζες! Διαβάστε αναλυτικά...
Από την Γιάννα Παπανικολάου.

Τους γνωρίσατε μέσα από τη Μικρή Οθόνη και τους λατρέψατε για τους ρόλους που υποδύθηκαν. Κατά καιρούς έγιναν πολλά αφιερώματα στη ζωή τους, αλλά για πρώτη φορά σας αποκαλύπτουμε, εδώ στο Youweekly.gr, ποιοι είναι οι Τούρκοι πρωταγωνιστές που κατάγονται από την Ελλάδα!

ΜΠΕΡΓΚΙΟΥΖΑΡ ΚΟΡΕΛ

berguzar korel
Από τις πιο αγαπημένες Τουρκάλες ηθοποιούς αναμφισβήτητα είναι η Μπεργκιουζάρ Κορέλ, την οποία γνωρίσαμε ως Σεχραζάτ στο “Χίλιες και μία νύχτες” και αγαπήθηκε ως Φεριντέ στο “Karadayi”. Λίγοι γνωρίζουν ότι η ηθοποιός έχει καταγωγή από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Κρήτη. Οπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της η μητέρα της ηθοποιού και παλιό αστέρι του τουρκικού κινηματογράφου, Χουλιά Νταρτζάν Κορέλ, ο παππούς της ζούσε στην Κρήτη και πήγε μετά στη Σμύρνη όπου εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του. Η Χουλιά μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως μεγάλωσε σε ελληνικό σπίτι και μάλιστα το βράδυ την κοίμιζαν με ελληνικά νανουρίσματα. Από την άλλη η Μπεργκιουζάρ μπορεί να μην έζησε στην Ελλάδα ωστόσο έχει κρατήσει αρκετά ελληνικά στοιχεία, ενώ ξέρει να μαγειρεύει κρητικά φαγητά. Για την ιστορία βέβαια να αναφέρουμε πως στη βραδιά χένας λίγο πριν τον γάμο της με τον Χαλίτ Εργκέντς, την είχε διοργανώσει σε κρητικό εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη.

ΤΖΑΝΣΟΥ ΝΤΕΡΕ

cansu dere
Ηταν η πρώτη ελληνικής καταγωγής Τουρκάλα που γνωρίσαμε και φυσικά έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από τους ρόλους της στο “Ezel” και στη “Sila”. Η Τζανσού Ντερέ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1980 στην Αγκυρα κι λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι έχει ελληνική καταγωγή καθώς η οικογένειά της είναι Ελληνες μετανάστες στην Τουρκία. Συγκεκριμένα η πλευρά της μητέρας της κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν γεννηθεί η Τζανσού μετακόμισαν στην Αγκυρα. Αυτό μάλιστα το έχει παραδεχτεί και η ίδια η ηθοποιός σε συνέντευξή της πριν από μερικά χρόνια στην Τατιάνα Στεφανίδου όπου μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: “Εχω συγγενείς στη Σμύρνη που έχουν κρατήσει επαφές και μιλάνε ελληνικά. Εγώ όμως δεν ξέρω καμία ελληνική λέξη”.

ΧΑΤΙΤΖΕ ΣΕΝΤΙΛ

hatice sendil (kokkino forema)

Κορυφαία αποφθέγματα για γυναίκες – Διαβάστε μερικά…
Τη Χατιτζέ Σεντίλ τη γνωρίσαμε στη πετυχημένη σειρά του MEGA “Στα δίχτυα του πεπρωμένου”, όπου υποδύθηκε την Ελίφ. Με μία σύντομη ματιά στο βιογραφικό της ανακαλύψαμε πως η καταγωγή της είναι ελληνική. Συγκεκριμένα ο πατέρας της είναι από τη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στην Αττάλεια, ενώ η καταγωγή από τη μητέρα της είναι από την Αλβανία.

ΜΠΟΥΡΑΚ ΧΑΚΙ

burak hakki1 (2)
Ερχεται στην Ελλάδα πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλον που ζει στο εξωτερικό, έχει πλέξει το εγκώμιο για τη χώρα μας, ψάχνει σπίτι στη Θεσσαλονίκη, ενώ παλαιότερα διατηρούσε δεσμό με Ελληνίδα. Ο Μπουράκ Χακί λατρεύει την Ελλάδα και το αποδεικνύει... Ο ίδιος εμφανίστηκε σε μία και μοναδική σειρά στην Ελλάδα στο “Kismet”, αλλά αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος παρά το γεγονός ότι δεν τον είδαμε ποτέ ξανά αλλού. Ο πατέρας του ηθοποιού κατάγεται από την Κομοτηνή, ενώ όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Μπουράκ μεγάλωσε σ' ένα σπίτι που μιλούσαν ελληνικά.

ΧΑΚΑΝ ΜΕΡΙΤΣΛΙΛΕΡ

hakan mericlilerΚαι τον Μερτ Μεριτσλιλέρ τον γνωρίσαμε στα “Δίχτυα του πεπρωμένου” όπου υποδύθηκε τον Γιακούπ. Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Σμύρνη από δύο γονείς που ήταν μετανάστες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, ενώ η γιαγιά του από την πλευρά της μητέρας του ήταν Ελληνίδα.

ΦΑΧΡΙΓΙΕ ΕΒΤΖΕΝ

fahriye evcenΤην όμορφη ηθοποιό την είδαμε πρώτη φορά στην Ελλάδα στη σειρά “Αιώνια αγάπη” όπου υποδύθηκε την Γκιουζιντέ, την κοπέλα που στο τέλος παντρεύτηκε με τον Κουρτ Σεγίτ. Η Φαχριγιέ είναι επίσης γνωστή για τη σχέση της με τον “Μπαλί μπέη” από τη σειρά “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” ή κατά κόσμο Μπουράκ Οζτσιβίτ. Ο πατέρας της ηθοποιού ήταν μετανάστης από τη Θεσσαλονίκη, που αργότερα βρέθηκε στο Ντίσελντορφ και μετά στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΑΡΟΥΧΑΝ ΧΙΟΥΝΕΛ

saruhan hunel

Τα ερωτικά σκάνδαλα που έφεραν τα πάνω-κάτω στην showbiz! Οι απιστίες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα!

Ο Σαρουχάν Χιουνέλ είναι περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα από τον ρόλο του ως Κενάν στην πετυχημένη σειρά του STAR “Μαύρο τριαντάφυλλο”. Γεννήθηκε το 1970 στην Κωνσταντινούπολη και από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από την Βαγδάτη, αλλά από την πλευρά του πατέρα του από τη Θεσσαλονίκη.

ΑΪΛΑ ΑΛΓΚΑΝ

ayla alganΗ Αϊλά Αλγκάν είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια -του παλιού κινηματογράφου- της Τουρκίας με πάνω από 10 διακρίσεις σε βραβεία τόσο τοπικά όσο και διεθνή. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως έχει παίξει σε πάνω από 37 θεατρικά έργα και σε πάνω από 44 κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ο πατέρας της ήταν έμπορος, μετανάστης από τη Κρήτη και η ίδια δεν έχει κρύψει ποτέ τη αγάπη της για την Ελλάδα. Δύο χαρακτηριστικά παράδειγμα είναι ότι διασκεύασε το “Ετσι είναι η ζωή” της Βίκυς Μοσχολιού, ενώ σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές έχει εμφανιστεί για να μαγειρέψει νοστιμιές από την Κρήτη.

ΣΟΥΚΡΟΥ ΟΖΓΙΛΝΤΙΖ

sukru ozyildizΤον 28χρονο ηθοποιό δεν τον έχουμε δει σε κάποια σειρά στην Ελλάδα, ωστόσο από το 2011 που ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην υποκριτική, έχει καταφέρει να ταράξει τα νερά και να γίνει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα. Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα, την οποία όμως “έχασε” σε ηλικία 9 ετών.

ΒΑΧΙΝΤΕ ΓΚΙΟΡΝΤΟΥΜ

vahide gordumΕμεινε γνωστή ως η “νέα Χουρρέμ”, αφού αντικατέστησε τη Μεριέμ Ουζερλί στον ρόλο της Χουρρέμ στη σειρά “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” μετά την αποχώρηση της Γερμανοτουρκάλας ηθοποιού. Το μόνο που είναι γνωστό για την καταγωγή της είναι πως οι γονείς της ήταν μετανάστες στην Ελλάδα, χωρίς όμως να αναφέρεται κάπου η περιοχή.

ΟΖΓΚΙΟΥ ΝΑΜΑΛ

ozgu namal

Τα θανατηφόρα τροχαία της Showbiz – Όταν η άσφαλτος βάφτηκε με αίμα!

Την Οζγκιού Ναμάλ επίσης δεν την έχουμε δει στην Ελλάδα σε κάποια τουρκική σειρά. Αυτό πάντως που είναι γνωστό είναι ότι η μητέρας της, Ακιλέ Ναμάλ έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και είναι πρώην δημόσιος υπάλληλος, ενώ ο πατέρας της, Κουμπιλάι Ναμάλ από την F.Y.R.O.M και είναι συνταξιούχος έμπορος.

ΝΙΛΓΚΙΟΥΝ ΜΠΕΛΓΚΙΟΥΝ

milgun belgun
Είναι από τα μεγαλύτερα αστέρια του τραγουδιού στην Τουρκία με τεράστιες επιτυχίες πάνω από 30 χρόνια. Η ίδια έχει αποκαλύψει σε συνέντευξη πως η γιαγιά της ήταν Ελληνίδα και πως μεγάλωσε ακούγοντας ελληνικά. Μάλιστα για χάρη του έρωτα η γιαγιά της άλλαξε θρησκεία και έγινε μουσουλμάνα. Η Νιλγκιούν Μπελγκιούν στις εμφανίσεις της ερμηνεύει και πολλά ελληνικά τραγούδια.

Δείτε ακόμη: Βλάχος – Τριανταφυλλίδου: Σας έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες από Αμερική και μία χαρμόσυνη είδηση για το ζευγάρι…



Δείτε ακόμη: Δείτε για πρώτη φορά την μητέρα της Καραβάτου που κατέβηκε από Θεσσαλονίκη. Μοιάζουν;



Δείτε ακόμη: Ποια παρουσιάστρια αποκαλύπτει πως…θέλει να χωρίσουν Λιάγκας-Σκορδά;



Δείτε ακόμη: Μενεγάκη- Παντζόπουλος: Πού θα γίνει ο θρησκευτικός γάμος τους;