Έλληνες celebrities που άλλαξαν το όνομά τους- Ποιος είναι ο Πάκας και ποια η Καρπούζη

Έλληνες celebrities που άλλαξαν το όνομά τους- Ποιος είναι ο Πάκας και ποια η Καρπούζη
Δεκάδες είναι οι "επώνυμοι" που στο βωμό της καριέρας τους άλλαξαν τα επώνυμα τους. Βέβαια, στις περισσότερες τα πραγματκά επίθετα δεν είναι και τόσο εύηχα και "πιασάρικα" για καριέρα, όπως το Ρέμος, Βανδή.

Ιδού, λοιπόν, ποιοι είναι εκείνοι που έγιναν διάσημοι με άλλο όνομα και η ιστορία που κρύβεται πίσω τους.

Δέσποινα Βανδή: Στο Β΄ έτος της Φιλοσοφικής, το 1994, η Δέσποινα ξεκίνησε το τραγούδι, αλλάζοντας το όνομά της από Μαλέα σε Βανδή για να μην την καταλάβουν οι γονείς της και δώσει στόχο ζώντας σε μια μικρή κοινωνία

bamdi

Τζένη Καρέζη: Στη Σχολή Καλογραιών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, μια αδελφή τής είπε ότι θα τη φωνάζουν Τζένη, από το χαϊδευτικό του Εugénie στα γαλλικά. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Άγγελος Τερζάκης αντικατέστησε το "δροσερό" Καρπούζη με το Καρέζη.

karezi

Αντώνης Ρέμος: Εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές από που εμπνεύστηκε ο Αντώνης Πασχαλίδης το "Ρέμος". Η πρώτη κι επικρατέστερη είναι λίγο πριν κατέβει να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τη Sony Μusic κάποιος δικός του του είπε: «Α, ρε Αντώνη, έπρεπε να είχες πάει στο φεστιβάλ του τραγουδιού San Remo». Έτσι λέγεται πως γεννήθηκε το όνομα Αντώνης Ρέμος. Η δεύτερη τον θέλει να "έκλεψε" το νέο του επώνυμο από έναν θαυμαστή του. Τον καιρό που τραγουδούσε στη Θεσσαλονίκη ως Πασχαλίδης ακόμα, ένας νεαρός άντρας πήγε στο καμαρίνι του και του ζήτησε αυτόγραφο. Το επώνυμο του θαυμαστή ήταν Ρέμος και όταν το άκουσε ο Αντώνης του άρεσε τόσο, που αργότερα κατεβαίνοντας στην Αθήνα το χρησιμοποίησε!

remos

Ζωή Λάσκαρη: Ο Γιάννης Δαλιανίδης την εντόπισε μέσω των καλλιστείων επιλέγοντας την για πρωταγωνίστρια στην ταινία του «Κατήφορος». Ο ίδιος, μαζί με τον Φιλοποίμην Φίνο, της άλλαξαν το όνομα από Κουρούκλη σε Λάσκαρη για να μην την μπερδεύουν με τη διάσημη τότε τραγουδίστρια, Ζωή Κουρούκλη, που ήταν ξαδέλφη της.

laskari

Κώστας Μακεδόνας: Το επίθετο του είναι Πάκας και όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, τού επιβλήθηκε να το αλλάξει. "Ήταν κάτι που μου επιβλήθηκε τότε και από την εταιρεία μου και τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Λίνα Νικολακοπούλου όταν με έβγαλαν στη δισκογραφία. Δεν ήταν κακόηχο ή άσχημο, απλώς δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο για να προξενήσει ενδιαφέρον" έχει αποκαλύψει. Στο τραπέζι έπεσαν πολλά επίθετα, όταν ξαφνικά προέκυψε το Μακεδόνας που του άρεσε πολύ, αφού παρέπεμπε στην καταγωγή του.

makedonas

Ευγενία Μανωλίδου: Το πατρώνυμο της είναι Καραγιαννίδου. Το Μανωλίδου είναι το επίθετο του πρώτου της συζύγου, που το κράτησε και μετά το διαζύγιο τους.

manwlidou

Γιώργος Αλκαίος: Το πραγματικό του επίθετο είναι Γιώργος Βασιλείου (είναι γιος του τραγουδιστή Γιάννη Βασιλείου). Το Αλκαίος του το πρότεινε ένας χορευτής και από τότε το καθιέρωσε.

alkaios

Γιάννης Πλούταρχος: Πριν ασχοληθεί με τη μουσική ήταν κομμωτής. Όταν ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με το τραγούδι, ένας μάνατζερ τού πρότεινε να αλλάξει όνομα και από Γιάννης Κακοσαίος που είναι το πραγματικό να το κάνει Γιάννης Πλούταρχος. Έτσι και έγινε.

plout

Θανάσης Λάλας: Ο γνωστός δημοσιογράφος εμπνεύστηκε ο ίδιος το επίθετο Λάλας, καθώς το πραγματικό είναι Θανάσης Κυριακόπουλος.

lalas

Ελισάβετ Μουτάφη: Το πραγματικό της επίθετο είναι Μουταφτσή. Το άλλαξε, όταν έπαιξε στην ταινία "Ο καλύτερος μου φίλος" με τον Λάκη Λαζόπουλο, ενώ ήταν δική του ιδέα. "Θα προτιμούσα να μην το έχω αλλάξει, γιατί άλλα υπογράφεις στα χαρτιά, αλλιώς σε αποκαλούν, ένα μπέρδεμα... Ευτυχώς που δεν είναι μεγάλη η διαφορά" έχει δηλώσει η ίδια για την αλλαγή.

mout

Ο Γιάνγκος Δράκος της Λάμψης, κατά κόσμον Χρήστος Πολίτης, άλλαξε γρήγορα το πραγματικό επώνυμό του για λόγους καριέρας. Ίσως αρκετοί να μην ήξεραν πως το «Πολίτης» δεν είναι το αληθινό επίθετό του, αλλά αντίθετα το κανονικό επίθετο ήταν «Πιατουλάκης», το οποίο άλλαξε από πολύ νεαρή ηλικία.

drakos

Το γνωστό Θηρίο, ο ράπερ που πριν μερικά χρόνια έχασε πολλά κιλά, ακούει στο όνομα Κώστας Δράκουλας.

thirio

womenonly.gr

 

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Φιλιά διάσημων ζευγαριών της ελληνικής showbiz που μας έμειναν αξέχαστα- Ποια μας συγκίνησαν και ποια μας σόκαραν


Οι διάσημες που έμειναν… μισές- Ποιες έχασαν από 15 μέχρι 50 κιλά!


Σαν δυο σταγόνες νερό! Αυτά είναι τα δίδυμα αδέλφια των celebrities


Tα καλύτερα μας σήμερα:


Ασύλληπτο πένθος για την Κέλλυ Σακάκου


«Δεν με άφηνε να βγαίνω. Φοβόταν μη με σκοτώσουν, μη με απαγάγουν»:Σοκάρει η εξομολόγηση πασίγνωστης Ελληνίδας ηθοποιού


Εγκαταλείπει το NaMaSte η Γερμανού -Τι απαίτησε η παρουσιάστρια από το Ε