20 διάσημες που εξομολογήθηκαν ότι δέχτηκαν βία- Ποιες κινδύνευσαν σωματικά

20 διάσημες που εξομολογήθηκαν ότι δέχτηκαν βία- Ποιες κινδύνευσαν σωματικά
Με αφορμή τον σάλο που δημιούργησε η δημοσιοποίηση του βίντεο και των φωτογραφιών που κατέγραψαν Live τον ξυλοδαρμό της Λίντσεϊ Λόχαν από τον αρραβωνιαστικό της, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις διάσημων γυναικών που βίωσαν την κακοποίηση και δεν φοβήθηκαν να ανοίξουν το στόμα τους.

Δεν είναι λίγες οι "επώνυμες" κυρίες της εγχώριας και διεθνούς σόουμπιζ που "πέρασαν άσχημα" στο πλευρό συντρόφων -ή και πατεράδων σε μερικές περιπτώσεις. Έχουμε άπειρα τέτοια παραδείγματα μέσα στα χρόνια. Δεν έχουν μιλήσει όλες όμως.

Εμείς εδώ συγκεντρώσαμε τις μαρτυρίες εκείνων των γυναικών που θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θεση.

«Σε μία από τις σχέσεις ένιωσα τον τρόμο. Κατέληξε να είναι επικίνδυνη για τη σωματική και την ψυχική μου ακεραιότητα. Από ένα σημείο και μετά παρέμενα καταστρώνοντας το σχέδιο απόδρασης, πώς θα καταφέρω να αποδιώξω το φόβο και να φύγω. Είχα φτάσει σ’ εκείνο το σημείο που δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Ούτως ή άλλως η 'αλλοτρίωση' αυτή συμβαίνει και όταν σε μια σχέση το 'θέλω να είμαι εδώ' το αντικαθιστά το 'δεν μπορώ να φύγω'. Μου έχει συμβεί δύο με τρεις φορές», εξομολογήθηκε πρόσφατα η Άννα Βίσση, προκαλώντας αίσθηση.

COVER STORY_ANNA BISSH.indd

Στις 8 Φεβρουαρίου 2009, λίγες μέρες πριν τα 21α γενέθλιά της, η Ριάνα ακύρωσε ξαφνικά την προγραμματισμένη εμφάνισή της στα 51α Βραβεία Grammy, ενώ στις ώρες που ακολούθησαν έγινε γνωστό πως η νεαρή τραγουδίστρια είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον τότε σύντροφό της, Κρις Μπράουν. Τρία χρόνια αργότερα, η ίδια μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, εξηγώντας ότι, πέρα από τον σωματικό και ψυχικό πόνο που της προκάλεσε ο ξυλοδαρμός της, τεράστιο ήταν και το βάρος της συνειδητοποίησης όσων είχαν αλλάξει στη ζωή της μέσα σε λίγα λεπτά: "Έχασα τον καλύτερό μου φίλο. Όσα ήξερα άλλαξαν μέσα σε μια βραδιά και αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ" είπε, μεταξύ άλλων η Ριρι, η οποία σήμερα θεωρεί ξανά φίλο της τον Κρις.

rih

"Είχα πέσει στο παρελθόν θύμα ψυχολογικής βίας μέσα στη σχέση μου. Έχω νιώσει το φόβο να θέλω να ξεφύγω από μια κατάσταση και να μην μπορώ. Καταλάβαινα ότι αυτή η σχέση δε μου ταίριαζε, ότι ήταν λάθος, αλλά επειδή ήμουν αρκετά μικρή χρειάστηκε να περάσει χρόνος ώστε να τα βρω με τον εαυτό μου και να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβαινε. Μόλις το κατάλαβα, πάτησα γερά στα πόδια μου και πήρα τα μέτρα που χρειαζόταν να πάρω" εξομολογήθηκε η Τάμτα.

tamta

Επαγγελματική βοήθεια χρειάστηκε για να αντιμετωπίσει τα "θέματά" της η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και δεν ντρέπεται να το παραδεχτεί δημόσια. Η Χάλι Μπέρι αποκάλυψε ότι ξεκίνησε να κάνει ψυχοθεραπεία όταν ήταν 10 χρονών για να μπορέσει να διαχειριστεί τον αλκοολικό πατέρα της. Η 46χρονη ηθοποιός βλέπει ακόμη τον ειδικό σε μεμονωμένες περιπτώσεις όταν νιώθει ότι το χρειάζεται. "Κάνω ψυχοθεραπεία όταν έχω ανάγκη από τότε που ήμουν 10 ετών. Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και πολύ βίαιος και η μητέρα μου με ωθούσε να μιλώ σε έναν τρίτο, ανεπηρέαστο άνθρωπο", εξηγεί η Χάλι Μπέρι τονίζοντας ότι αυτό τη βοηθά τόσο πολύ που συνεχίζει να το κάνει ακόμη και τώρα όταν ζορίζουν τα πράγματα.

Generated by IJG JPEG Library

«Οι γυναίκες αισθανόμαστε ντροπή, όταν είμαστε κακοποιημένες. Δεν μπορούμε να το πούμε ούτε στους γονείς μας» έχει δηλώσει η Νάταλι Θάνου, η οποία επίσης έζησε τη βία μέσα σε σχέση. Και συμπλήρωσε πως είναι κάτι που κάθε γυναίκα πρέπει να πολεμήσει μόνη της και να νικήσει, ενώ η ίδια ζήτησε βοήθεια από τους δικούς της ανθρώπους.

tha

«Με τον πρώτο μου σύζυγο έζησα την βία, τον ανταγωνισμό και την ταπείνωση σε μία σχέση. Επειδή πέρασα πολλά, υπάρχει ένας τραυματισμός που έχει επουλωθεί. Αν το ανοίξεις, όμως, πάλι τότε θα είναι πολύ δύσκολο να ξανακλείσει...», έχει αποκαλύψει η Δέσποινα Μοιραράκη.

des

"Έχω φάει πάρα πολύ ξύλο . Τόσο πολύ που να έρχομαι σε αφασία και να μου ρίχνουν ορό για να συνέλθω", εξομολογήθηκε σπαραχτικά η Κατερίνα Στανίση μιλώντας για μια άκρως "τοξική" σχέση που τη σημάδεψε και πρόσθεσε: "Φοβόμουν. Οι άλλοι γύρω μου, μού είχαν δημιουργήσει τον φόβο ότι θα με μαχαιρώσει. Είχα σημάδια όταν τραγουδούσα. Ήξερε όλη η νύχτα τι ζωή περνούσα, αφού πήγαινα σημαδεμένη και πρησμένη. Προσπαθούσα να κάνω κάποια… καμουφλάζ για να μη φαίνεται ότι έχω δεχτεί βία. Σκέψου ότι μου λείπουν και μαλλιά, γιατί μου τα έχουν ξεριζώσει. Φοβόμουν να το πω και στους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά ούτε και στους συναδέλφους μου, διότι δεν ήθελα να χαλάσει αυτό που είχα χτίσει, την καριέρα μου. Δεν ήθελα να ξέρει κανείς τι περνώ και να δίνω δικαιώματα. Ο κύριος λόγος ήταν ο φόβος για όλο αυτό".

sta

"Όλα τα έχω περάσει. Και από σχέση που είχε ξύλο και από σχέση που είχε άσχημο λεξιλόγιο. Είναι δύσκολο, το ξέρω. Απλά πιστεύω ότι όλες αυτές οι γυναίκες που το βιώνουν, δεν πρέπει να μείνουν έτσι", υποστηρίζει και αποκαλύπτει η Μάρω Λύτρα, χωρίς να προχωρά σε λεπτομέρειες.

marw

Και η Ανέτ Αρτάνι θύμα βίας. Μιας σχέσης που την έκανε να φύγει από το χώρα. Όσο η καριέρα της ανέβαινε, η Ανέτ δεχόταν ψυχολογική και σωματική βία από τον σύντροφό της, ενώ ξεπέρασε τον εφιάλτη με την βοήθεια ψυχολογικής υποστήριξης, έχοντας στο πλευρό της έναν πολύ καλό της φίλο, ο οποίος, όπως είπε, την έκρυψε στο σπίτι του μέχρι να ξεφύγει.
"Ο σύντροφός μου με κακοποίησε. Μετά από έναν άγριο ξυλοδαρμό, έφυγα από την Ελλάδα γιατί φοβόμουν! Δεν χαιρέτησα κανέναν, το ήξεραν μόνο δύο τρία άτομα. Έφυγα σε χάλια ψυχολογική κατάσταση", κατήγγειλε.

anet

"Υπήρξε άντρας που με κακοποίησε, αλλά το μετάνιωσε πολύ πικρά! Τον «χτύπησα» με τα λόγια μου και νομίζω ότι τον πόνεσα πολύ! Και εννοείται ότι δεν έμεινα εκεί! Πήγα στην αστυνομία, υπέβαλα μήνυση, άσχετα αν μετά την απέσυρα. Δεν με είδε ποτέ ξανά από τότε" εξομολογήθηκε η Άντζελα Δημητρίου. Και προσθέτει: "Ο άντρας που σηκώνει χέρι σε μία γυναίκα δεν είναι άντρας"!

dim

Η Μαίρη Λίντα παραδέχτηκε πως έχει υπάρξει θύμα κακοποίησης από πρώην σύζυγό της. "Όπως όλες οι γυναίκες που τις χτυπά ο σύντροφός τους τι μπορούσα να κάνω; Ειδικά ο δεύτερος σύζυγός μου, ήταν σκληρός μαζί μου. Έφυγα. Είχα τη δύναμη, όμως, γιατί είχα ένα 'χρυσό βραχιόλι' στο χέρι μου, τη δουλειά μου. Είπα: 'Δεν έχω ανάγκη. Γιατί να κάθομαι να δέχομαι αυτό τον εξευτελισμό; Δεν γίνεται να τρως ξύλο για το τίποτα. Δεν είμαστε ζώα. Με κακοποιούσε κάθε τρεις και λίγο. Έφυγα και μεγάλωσα το παιδί μου με αξιοπρέπεια".

linta

"Η βία με κάνει και παγώνω. Την έχω βιώσει κι εγώ στη ζωή μου σε διάφορα πράγματα" έχει παραδεχτεί λακωνικά η Βάνα Πεφάνη.

vana

Και η Κέλι Ρόουλαντ έχει μιλήσει δημόσια για τα όσα υπέφερε στα χέρια ενός επιθετικού συντρόφου μέσα από τους στίχους της : "Με χτυπούσε, μου έλεγε όμως ότι κανείς δεν σε αγαπά όπως εγώ, με έστρεψε ενάντια στν αδελφή μου, μου λείπει", ξεχωρίζουμε μεταξύ άλλων. Ιδού οι εν λόγω στίχοι του τραγουδιού "Dirty Laundry"

"Started to call them people on me. I was battered/ He hitting the window like it was me, until it was shattered./ He pulled me out and said ‘Don’t nobody love you but me.’/ Not yo mama, not ya daddy and especially not Bey./ He turned me against my sister, I missed her."

kelly

H εκρηκτική σχέστη της Τίνα και του Άικ Τέρνερ είναι γνωστή σε όλους. 16 χρόνια κράτησε ο γάμος τους μέχρι το 1978 που εκείνη δεν άντεξε άλλο. "Στην ουσία που έσπασε το κεφάλι 100 φορές και εγώ δεν έκανα το παραμικρό", είναι ένα μικρό κομμάτι από αυτά που έχει περιγράψει η Τίνα Τέρνερ για εκείνον τον καιρό.

tina

Ηταν στα 20 περίπου όταν Τάιρα Μπανκς αντιλήφθηκε ότι ο τότε σύντροφός της την κακοποιούσε ψυχολογικά. Την κατηγορούσε για την άσχημη διάθεσή του και ήταν υπερβολικά ζηλιάρης.

"Δεν με χτύπησε ποτέ, όμως θα έλεγα ότι το πνεύμα μου 'χτυπήθηκε'. Τα χτυπήματα ήταν συναισθηματικά και καθημερινά".

ba

Και η Κιμ Καρντάσιαν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Όταν ήταν 19 ετών η Κμ παντρεύτηκε τον μουσικό παραγωγό Ντέιμον Τόμας, τον οποίο και χώρισε τρία χρόνια αργότερα, λόγω εκτεταμένης ενδοοικογενειακής βίας. Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, η Κιμ είχε αποκαλύψε τι χρειάστηκε να υπομείνει

"Πριν φύγουμε από το σπίτι, ο Ντέιμον με χτύπησε στο πρόσωπο και κόπηκαν τα χείλημου. Έπεσα στο κρεβάτι και χτύπησα άσχημα το γόνατό μου. [σε άλλη περίσταση] με πέταξε από τη μιά πλευρά του δωματίου στην άλλη και χτυπησα το κεφάλι μου στην πόρτα. Σηκώθηκα και έτρεξα προς τη έξοδο. Ήμουν τρομοκρατημένη".

epa05313006 US TV personality Kim Kardashian attends the party held by Swiss jewelry company De Grisogono at the Hotel du Cap, Eden Roc, in Cap d'Antibes, France, 17 May 2016, during the 69th annual Cannes Film Festival. The festival runs from 11 to 22 May. EPA/SEBASTIEN NOGIER

Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι πάντα σωματική, όμως παραμένει σοβαρή και μεμπτή. Στην αυτοβιογραφία της, με τίτλο "True Love" η Τζένιφερ Λόπεζ αποκαλύπτει τη δική της εμπειρία, η οποία αφορούσε σε συναισθηματική κακοποίηση.

"Δεν είχα ποτέ μαυρισμένο μάτι ή σκισμένο χείλος όμως υπήρξα σε σχέσεις όπου ένιωσα κακοποιημένη με τον έναν τρόπο ή τον άλλο: νοητικά, συναισθηματικά, λεκτικά... Ξέρω πώς νιώθεις όταν η ψυχή σου εξαφανίζεται από τον τρόπο με τον οποίο σου φέρεται ο άλλος".

lop

"Η κακοποίηση περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες Πιστεύω ότι απλά μπαίνεις σε μια κατάσταη και νιώθεις κλειδωμένος.. Για εμένα το να μπορέσω να βγω έξω από αυτή τη σχέση γιατί υπήρξε δεσμός γάμου και επαγγελματικός μαζί όπου αυτός ο άνθρωπος έλεγχε τη ζωή μου", αποκάλυψε η Μαράια Κάρεϊ.

Ανοιχτά δεν το έχει πει ποτέ ανοιχτά, όμως πρέπει να αναφέρεται στον πρώην σύζυγό της, Τόμι Μοτόλα...

kar

Βίωσε και η Λάουρα Νάργες βία μέσα σε σχέση; "Κατά μία έννοια νομίζω ναι. Σωματική βία στο παρελθόν. Έκανα το λάθος και δεν έφυγα αμέσως.." απάντησε λακωνικά.

la

H Λατόγια Τζάκσον έχει μιλήσει δημόσια για την κακοποίηση που υπέφερε στα χέρια του πρώην μάνατζερ/συζύγου της, Τζακ Γκόρντον: "Ο σύζυγός μου με κλείδωνε στην ντουλάπα και με έδερνε", είναί μερικά από τα πράγματα που έχει πει σχετικά.

lat

 

womenonly.gr

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Καταραμένη κρίση! Τι «τρελό» επάγγελμα κάνουν οι Έλληνες celebrities για να τα βγάλουν πέρα


Η κατάρα του ’16: Οι 21 διάσημοι Ελληνες και ξένοι που «έφυγαν» σε 4 μήνες! [photos]

Το νέο κορίτσι του Ρονάλντο είναι η αδερφή της Ιρίνα Σάικ [photos+vds]