Διάσημοι Έλληνες που επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από την απομόνωσή τους

Διάσημοι Έλληνες που επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από την απομόνωσή τους
Τους έχουμε συνηθίσει λαμπερούς, με όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, σε μεγάλες πίστες, γήπεδα, πρώτα ονόματα σε τηλεόραση και showbiz. Κι όμως αυτοί οι διάσημοι, συχνά βάζουν κατά μέρος την κοσμική τους ζωή, δηλώνουν πιστοί Χριστιανοί και αποζητούν την κατάνυξη και την απομόνωση στις μονές του Αγίου Όρους.

Από το Γιώργο Μαζωνάκη και τον Λάκη Λαζόπουλο μέχρι τον Γιώργο Τσαλίκη και τον Νίκο Αναδιώτη, όλοι τους έχουν κάτι να πουν για το "περιβόλι της Παναγιάς".



Αίσθηση είχαν προκαλέσει στις αρχές του χρόνου οι φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει στο Instagram o Γιώργος Τσαλίκης από το Άγιο Όρος.

Τα μηνύματα από τις λεζάντες των φωτογραφιών είναι ενδεικτικά της βαθιάς του πίστης.

"Το ταξίδι στο Άγιο Όρος είναι το πιο ωραίο. Ταξίδι μέσα στη ψυχή. Ο καθένας παίρνει το μήνυμα του όταν έρχεται. Αυτό που έχει ανάγκη.Τώρα είμαι πιο έτοιμος. Σε ευχαριστώ"

"Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα στους τρελούς ρυθμούς που ζούμε όσο καλά και να νιώθουμε και να κάνουμε μια ενδοσκόπηση κι ένα «τσεκ απ» μέσα μας. Γιατί αυτός που νομίζει ότι είναι καλά, είναι ο χειρότερος, γιατί δεν θα πάει ποτέ στο γιατρό. Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης. Καληνύχτα."

Είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση που έχει ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης με τη θρησκεία. Πρόσφατα μάλιστα ανέβασε στο Instagram φωτογραφία από την επιστροφή του από το Άγιο όρος όπου είχε πάει να προσευχηθεί και να χαλαρώσει. "Επιστροφή με ταπείνωση από Άγιον Όρος..." γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας.

Κι ο Σταμάτης Γονίδης κατατάσσεται στους celebrities που τιμούν το Άγιο όρος. Ο τραγουδιστής έχει κατά καιρούς επισκεφτεί τη Μονή Μεγίστης Λαύρας αλλά και στη Μονή Εσφιγμένου, στην Ιβήρων και στη Σίμωνος Πέτρας. Όπως μάλιστα έχει δηλώσει οι επισκέψεις του αυτές τον έκαναν καλύτερο άνθρωπο.



Φωτογραφία στο Instagram από το Άγιο Όρος έχει αναρτήσει και ο Ηλίας Βρεττός.

"Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα... Ιερά Μονή Εσφιγμένου, Άγιον Όρος Ταξίδι ζωής..." σχολιάζει στη λεζάντα.



Το "κορμί" Νίκος Αναδιώτης είναι επίσης ιδιαίτερα πιστός Χριστιανός. Όπως μάλιστα έχει δηλώσει η περιέργεια ήταν αυτή που τον ώθησε προς το Άγιο Όρος μιας κι ήθελε ν΄αλλάξει τρόπο ζωής. Έχει δε παραδεχτεί πως βρήκε περισσότερα απ΄όσα αναζητούσε.

"Πήγα ανοιχτός, εισέπραξα μια μοναδική κατάνυξη, είναι ευλογημένος ο τόπος και αυτό το ένιωσα. Κατάλαβα ότι πλέον σε δύσκολες φάσεις της ζωής μου μπορώ να βρω καταφύγιο στο Άγιο Όρος (...) Έπαψα να σκέπτομαι μάταια πράγματα της κοσμικής ζωής όπως είναι τα χρήματα, οι φιλοδοξίες, οι κενοδοξίες και άλλες καταχρήσεις" έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Βαθιά είναι η πίστη και του Λάκη Λαζόπουλου που κατά καιρούς έχει επισκεφτεί το Άγιο όρος για περισυλλογή και προσευχή.



Μια περιπέτεια υγείας ώθησε τον Νίκο Κουρκούλη να αναζητήσει παρηγορία και καταφύγιο στο "περιβόλι της Παναγιάς" όπως συχνά ονομάζεται το Άγιο Όρος. Ήταν όταν είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πάγκρεας και περίμενε τις επαναληπτικές εξετάσεις. Ο ίδιος μάλιστα μιλάει για πραγματικό θαύμα μιας και μετά την επιστροφή του, οι εξετάσεις έδειξαν φυσιολογικές.

Ό ίδιος έχει μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία του:

"Όταν γονάτισα για να προσευχηθώ ένιωσα μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμιζα πως ήμουν... ένα με το πάτωμα. Αυτό με έκανε να λιποθυμήσω και να μείνω έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα".



Όπως έχει πει ο Γιάννης Αιβαζης σε συνεντεύξεις του, ήταν μια βαθιά εσωτερική ανάγκη που τον ώθησε να το επισκεφτεί ενώ σητν αρχή ήταν εξαιρετικά δύσπιστος αλλά ευτυχώς διαψεύστηκε μιας κι εκεί συνάντησε μορφωμένους και καλλιεργημένους, πραγματικούς ιερωμένους που αυτό που τους ενδιέφερε είναι να μεταδώσουν τον λόγο του Θεού. Αποκάλυψε μάλιστα πως αν δεν είχε οικογένεια θα μπορούσε να μείνει για πάντα εκεί μιας και η ιδέα της γαλήνης που συνάντησε εκεί τον σαγηνεύει.



Στο Άγιο όρος κατεφεύγει όποτε αισθανθεί την ανάγκη και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Έχει μάλιστα μιλήσει ανοιχτά και για ένα περιστατικό που τον έφερε σε δύσκολη θέση μιας και σκανδάλισε ιερωμένο. Οπως αποκάλυψε ο Γρηγόρης πριν από χρόνια κι εβρισκόμενος στο Άγιο όρος έβγαλε τη μπλούζα του με αποτέλεσμα να... κολάσει ιερέα.

Ο ίδιος έχει πει για το περισταττικό:

"Αυτό που έζησα στο Άγιο Όρος εγώ, είναι να βγάζω την μπλούζα μου- τότε και αδύνατος με ένα ωραίο σώμα θυμάμαι- και την ώρα που την έβγαζα και ήμουν στο μπαλκόνι, πετάγεται ένας ιερέας από τη μονή και μου λέει: “Σας παρακαλώ πάρα πολύ, ντυθείτε γιατί με κολάζετε”. Και του ζήτησα συγγνώμη, φόρεσα τη μπλούζα μου και του λέω “Σας ζητάω συγγνώμη”. Ρωτώντας εκεί πέρα μου είπαν ότι κάνει τεράστιο αγώνα αυτός να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις δικές του σεξουαλικές αγωνίες και τα πάθη. Βλέποντας το δικό μου το σώμα, είναι αυτό ότι διαολίζεται".

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Νίκος Βέρτης έχει επισκεφτεί το Άγιο όρος για να προσευχηθεί. Ο καλλιτέχνης - άλλωστε - έχει βαθιά πίστη κάτι που φαίνεται τόσο από μια γρήγορη ματιά ΄στα εικονίσματα στο καμαρίνι του αλλά κι από τα μοναστηριακά κομποσκοίνια που συνηθίζει να φοράει.

"Πήγα για πρώτη φορά και από εδώ και πέρα θα πηγαίνω. Έχω και κάποια δώρα που αισθάνομαι εγώ ότι μου φέρνουν γούρι ίσως. Εμένα δεν με ήξεραν στο Άγιο Όρος, αλλά ήξεραν τα τραγούδια μου. Πήγα σε μια μονή και τα ήξεραν. Ήταν οι τραγουδιστές του Αγίου Όρους, είναι αυτοί που κάνουν τα cd του Αγίου Όρους με τις ψαλμωδίες. Έμεινα τρεις μέρες και από μόνος μου πήρα την απόφαση να πάω. Ήθελα να δω πώς είναι εκεί", είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κωσταντίνος Αργυρός το 2013 μιλώντας για την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Και ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου περνά ημέρες στο Άγιο Όρος. Αρχικά στο "περιβόλι της Παναγιάς" τον ώθησε ένα προσωπικό πρόβλημα που τον απασχολούσε. Η παραμονή του εκεί και η προσευχή τον βοήθησε να απαλαχθεί απ όσα τον απασχολούσαν.

Το μοντέλο και παρουσιαστής Νίκος Παπαδάκης είναι επίσης στη λίστα όσων επισκέπτονται συχνά το Άγιο Όρος, σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ζωής του κι όχι μόνο. Δηλώνει πιστός Χριστιανός ενώ δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στην τέχνη της αγιογραφίας.



Για την πίστη του και στη σχέση του με τη θρησκεία έχει κατά καιρούς μιλήσει και ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης. Μιλώντας στο Αγιορείτικο Βήμα, σε παλαιότερη συνέντευξη έχει δηλώσει για την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος:

"Το έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Πηγαίνω στη Μονή Παντοκράτορος, όμως λόγω φόρτους εργασίας και οικογενειακών υποχρεώσεων, έχω να πάω καιρό. Θα ήθελα σύντομα να την ξαναεπισκεφθώ. Θέλω να βρεθώ σε αυτό τον Άγιο τόπο με τους όρους που θέλω εγώ και όχι ως περαστικός. Θα ήθελα να μείνω, να βιώσω αυτή την ατμόσφαιρα που πολύ αγαπώ, που μου είναι τόσο γνώριμη. Θα ήθελα να περιηγηθώ στη φύση, στην αρχιτεκτονική, στην ιστορία, μια περιήγηση στο κατανυκτικό πνεύμα. Για μένα δεν είναι τα πρόσωπα, είναι η ατμόσφαιρα. Ο καθένας 'αγοράζει' αυτό που θέλει. Είναι μια μοναδική, μια αποκαλυπτική εμπειρία"



Βαθιά Χριστιανός δηλώνει και ο Θανάσης Ευθυμιάδης ενώ σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξή του έχει αναφερθεί στο πώς το Άγιο Όρος και η Παναγία του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή με ένα θαύμα εσωτερικό.

"Ήμουν κουτσός ψυχικά και έφυγαν οι πατερίτσες. Υπήρχαν κάποιες αλυσίδες ψυχικές που τις κουβαλούσα πολλά χρόνια και πήγα στο Άγιο Όρος και άνοιξαν. Είμαι βαθιά Χριστιανός".

Αυτό που πολλοί δε γνωρίζουν είναι πως ο Γιώργος Θεοφάνους αναζητάει συχνά την απομόνωση στο Άγιο όρος, Εκεί μάλιστα όπως έχει δηλώσει έγραψε και το βιβίο του «Ο αιώνιος δείπνος»

Ο Βασίλης Τοροσίδης συχνά αναζητά την κατάνυξη στο Όρος Άθως.

Έντονες πνευματικές αναζητήσεις έχει και ο Γιάννης Πλούταρχος που επίσης είναι από τους τακτικούς επισκέπτες του Όρους.

Ισχυρή είναι η σχέση του Έλληνα ποπ σταρ με την ορθοδοξία. Ο ίδιος έχει κατά καιρούς επισκεφτεί το Άγιο Όρος, ειδικά όταν χρειάζεται να πάρει δύναμη και συμβουλές.

Και ο Αντώνης Ρέμος επισκέπτεται το Άγιο Όρος συχνά. Εκεί μάλιστα βρίσκεται ο πνευματικός του, με τον οποίο συζητούν όλα όσα τον απασχολούν.

womenonly.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διάσημοι Έλληνες που άφησαν τη showbiz και αφιερώθηκαν στο Θεό!

20 σταρ που κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους στα γυρίσματα ταινιών- Γλίτωσαν παρά τρίχα!

Διάσημοι Έλληνες που ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ!