30+1 διασημότητες που επέλεξαν να αποτεφρωθούν

30+1 διασημότητες που επέλεξαν να αποτεφρωθούν
Ήταν επιθυμία του Ντέιβιντ Μπόουι να αποτεφρωθεί, ακολούθησε ξαφνικά ο δικός μας Γιάννης Βόγλης, ο Prince και πιο πρόσφατα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Πολλοί είναι οι διάσημοι που διάλεξαν να αποτεφρωθούν μετά το θάνατό τους, και μάλιστα κάποιοι το διατύπωσαν σαφώς και κατηγορηματικώς στη διαθήκη τους, ως τελευταία τους επιθυμία!Κάποιοι - όπως η Μαρία Κάλλας - ζήτησαν οι στάχτες τους να διασκορπιστούν σε ένα αγαπημένο τοπίο, άλλοι έδωσαν στη διαδικασία μια μεταφυσική σημασία - όπως ο κιθαρίστας των Beatles που σκορπίστηκε στον ιερό Γάγγη ποταμό.

Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και ένας από τους πιο ευφυείς επιστήμονες του 20ού αιώνα αποτεφρώθηκε ... ανεγκέφαλος (εννοούμε χωρίς εγκέφαλο). Η λίστα μάς εξέπληξε: Μάργκαρετ Θάτσερ, Μάρλον Μπράντο, Πάτρικ Σουέιζι, Βίβιαν Λι, Κρίστοφερ Ριβ καλ.

Ιδού 30+1 γνωστά ονόματα που επέλεξαν να αποτεφρωθούν μετά το θάνατό τους.

Με μια ιδιωτική και όμορφη τελετή κατά την οποία αποτεφρώθηκε η σορός του, αγαπημένοι φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον θρύλο της ποπ, Prince. Η ατζέντισσά του Yvette Noel-Shure δήλωσε ότι η τελετή έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστή την τοποθεσία.Σύμφωνα ωστόσο, με ρεπορτάζ τοπικών δικτύων της Μινεάπολις, φίλοι του διάσημου τραγουδιστή εθεάθησαν εκείνη την χρονική περίοδο στην κατοικία του Prince στο Paisley Park, ανάμεσά τους και η αδελφή του, Tyka Nelson, ενώ φορτηγά εταιρείας catering ήταν σταθμευμένα απ έξω.



Ο Μηνάς Χατζησάββας σύμφωνα με την επιθυμία του αποτεφρώθηκε εκτός Ελλάδας!

Συντετριμμένη η γυναίκα του Γιάννη Βόγλη στην κηδεία του. Η Μιράντα που στάθηκε στο πλευρό του για 56 ολόκληρα χρόνια, “λύγισε” στο τελευταίο αντίο του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού. Μαζί με τους δυο γιους της, η σύζυγος του Γιάννη Βόγλη δέχτηκε τα συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλειά της από φίλους και συγγενείς στο Α' Νεκροταφείο, το πρωί της Παρασκευής. Με δάκρυα στα μάτια, η Μιράντα αποχαιρέτησε μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα τον άντρα της ζωής της, λίγο πριν μεταφερθεί η σορός του στη Βουλγαρία για αποτέφρωση, σύμφωνα με επιθυμία του.



Ήταν επιθυμία του. Ήταν τραγούδι του. Ο Ντέιβιντ Μπόουι αποτεφρώθηκε μυστικά στη Νέα Υόρκη λίγο μετά τον θάνατό του. Δεν ήθελε να είναι κανείς παρών. Ήθελε να φύγει μόνος, να εξαφανιστεί έτσι απλά. Έτσι όπως κυκλοφορούσε με μια ελληνική εφημερίδα στο χέρι για να μην τον αναγνωρίζουν...



Ο αγαπημένος ηθοποιός Πολ Νιούμαν αποτεφρώθηκε σε ιδιωτική τελετή. Έφυγε χτυπημένος από καρκίνο τον Σεπτέμβριο του 2008.



Η Σουηδή ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Ίνγκριντ Μπέργκμαν - κάτοχος 3 Όσκαρ και 2 Έμμυ- έφυγε στα 67 της το 1982 από καρκίνο και αποτεφρώθηκε σε ιδιωτική τελετή στο West London Crematorium.



Χιθ Λέτζερ. Ο «Τζόκερ» έφυγε στα 28 του χρόνια από υπερβολική δόση χαπιών. Το σώμα του αποτεφρώθηκε στο Fremantle Cemetery στο Περθ της Αυστραλίας.



Η Μάργκαρετ Θάτσερ απεβίωσε στις 8 Απριλίου 2013 στo Λονδίνο ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η Σιδηρά Κυρία αποτεφρώθηκε στο Mortlake του νοτιο-δυτικού Λονδίνου και τοποθετήθηκε δίπλα στον σύζυγό της, Denis.



Μάρλον Μπράντο - όσο ιδιωτική ήταν η ζωή του, τόσο ήταν και ο θάνατός του. Αποτεφρώθηκε σε μια πριβέ τελετή στο Λος Άντζελες [2004], παρουσία συγγενικών του προσώπων.



Στις 26 Απριλίου του 1989, η ηθοποιός Λουσίλ Μπολ πέθανε από ρήξη ανευρίσματος αορτής, σε ηλικία 77 χρονών. Την εποχή του θανάτου της ήταν παντρεμένη με το δεύτερο σύζυγό της και επαγγελματικό συνέταιρό της, τον κωμικό Gary Morton, με τον οποίο έζησε περισσότερα από 27 χρόνια.



Τζέιν Ράσελ. Η μελαχρινή της μεγάλης επιτυχίας «Gentlemen Prefer Blondes» με την Μέριλιν Μονρόε. Φήμες έλεγαν ότι θάφτηκε κανονικά στο νεκροταφείο της Santa Barbara. Στην πραγματικότητα αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της διασκορπίστηκαν στη θάλασσα.



Μαρία Κάλλας. Η ντίβα της όπερας αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της διασκορπίστηκαν στο Αιγαίο



Μπάρμπαρα Στάνγουικ. Μεγάλη ηθοποιός της Αμερικής, εμείς τη γνωρίσαμε ως Victoria στην τηλεοπτική σειρά The Colbys. Αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της διασκορπίστηκαν στο Lone Pine, της California.


Βίβιαν Λι. Στα βουνά πάνω από την Καλκούτα γεννήθηκε αυτή η μικρή πριγκίπισσα. Το σώμα της αποτεφρώθηκε στο κρεματόριο Golders Green και η τέφρα της σκορπίστηκε στη λίμνη δίπλα στο σπίτι της, το Τίνκερέιτζ Μιλ, που βρισκόταν στο ανατολικό Σάσεξ, στην Αγγλία.



Τζάνις Τζόπλιν. Η ιέρεια της βρώμικης ροκ του Τέξας αποτεφρώθηκε και οι στάχτες της διασκορπίστηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό.



Μαρία Φαλκονέτι. Η ηθοποιός της εμβληματικής ταινίας «The Passion of Joan of Arc» όταν πέθανε το 1946 αποτεφρώθηκε ... από λάθος.



Ο αστικός μύθος θέλει τον Γουόλτ Ντίσνεϊ να έχει... καταψυχθεί προκειμένου να επανέλθει στη ζωή στο απώτατο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται στο Forest Lawn Memorial Park στο Glendale της California. Έφυγε στις 15 Δεκεμβρίου του 1966 και αποτεφρώθηκε.



Τζόαν Ρίβερς. Οι στάχτες της στο Forest Lawn Glendale Park.



Άλμπερτ Άινσταϊν. Ο εμπνευστής της Θεωρίας της Σχετικότητας, που άλλαξε το ρου της επιστήμης και κέρδισε το Νόμπελ το 1921, αποτεφρώθηκε το 1955 και οι στάχτες του διασκορπίστηκαν σύμφωνα με την επιθυμία του. Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο εγκέφαλος είχε αφαιρεθεί από το σώμα του από τον παθολόγο Thomas Harvey στο Princeton Hospital για να διατηρηθεί και να μελετηθεί. Θα έλεγε κάποιος ότι ο Άινσταιν πέθανε... ανεγκέφαλος! Για τις επόμενες δεκαετίες ο Harvey έκοβε κομματάκια από τον εγκέφαλο του Αϊνστάιν (τουλάχιστον 200 κομμάτια) και αρνιόταν να τον επιστρέψει. Τελικά το 1998 τον επέστρεψε στο Princeton Hospital.



Ναρκωτικά, βουλιμία, αλκοόλ και μια καριέρα που όσο κράτησε ήταν παραμυθένια. Η «Back to Black» Έιμι Γουάινχαουζ έφυγε στα 27 της και αποτρεφρώθηκε στο Golders Green Crematorium σε μια ιδιωτική τελετή παρουσία των γονιών της, στις 26 Ιουλίου 2011



Κρίστοφερ Ριβ. Μέχρι να φύγει από τη ζωή το 2004, χτυπημένος από καρδιακή ανακοπή, ο ηθοποιός θεάτρου και σινεμά αλλά και σκηνοθέτης, απόφοιτος τόσο του Πανεπιστήμιου Cornell όσο και της φημισμένης δραματικής σχολής Juilliard School, πρόλαβε να γίνει το παγκόσμιο πρόσωπο του Σούπερμαν (1978, 1980, 1983, 1987) και να πρωταγωνιστήσει σε μερικές ακόμα ταινίες, πριν από το τραγικό ατύχημα που θα του άλλαζε τη ζωή, καθηλώνοντάς τον στο αναπηρικό καροτσάκι. τις στάχτες του διασκόρπισε η χήρα του σε μυστική τοποθεσία.


Ο Πάτρικ Σουέιζι έγινε διάσημος μέσα από τους ρόλους του στις ταινίες «Dirty Dancing» και «Ghost». Έφυγε από τη ζωή από καρκίνο στο πάγκρεας τον Σεπτέμβριο του 2009.


Σίγκμουντ Φρόιντ. Ο πατέρας της ψυχανάλυσης αποτεφρώθηκε στο Golders Green Crematorium του Λονδίνου και τοποθετήθηκε σε ένα αρχαιοελληνικό αγγείο.



Ο κιθαρίστας των Beatles, Τζορτζ Χάρισον (1943-2001) αποτεφρώθηκε σε ιδιωτική τελετή στο Λονδίνο. Οι στάχτες του διασκορπίστηκαν στον ιερό ποταμό Γάγγη στην Ινδία.



Τόμας Στερνς Έλιοτ (26 Σεπτεμβρίου 1888 - 4 Ιανουαρίου 1965). Ο Αμερικανός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας επίσης αποτεφρώθηκε. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ού αιώνα και ηγετική φυσιογνωμία του μοντερνιστικού κινήματος στην ποίηση. Το 1948 βραβεύτηκε με το Νόμπελ λογοτεχνίας



Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ αποτεφρώθηκε και διασκορπίστηκε στη θάλασσα.



Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Δύο ημέρες αργότερα, η σορός του αποτεφρώθηκε στο κοιμητήριο του Φέρνκλιφ, στη Νέα Υόρκη. Ο δολοφόνος του, Μαρκ Τσάπμαν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Σε ψυχιάτρους του δικαστηρίου διηγήθηκε πως «κακά πνεύματα» τον παρότρυναν να δολοφονήσει τον Λένον.



Ο ηθοποιός Μπράιαν Κιθ.



Η χορεύτρια Τζίντζερ Ρότζερς έφυγε από καρδιακή προσβολή και αποτεφρώθηκε.



Ο John Fitzgerald Kennedy Jr. πέθανε το 1999 σε αεροπορικό δυστύχημα. Αποτεφρώθηκε στο κρεματόριο του νεκροταφείου Mayflower στις 21 Ιουλίου και οι στάχτες του σκορπίστηκαν επάνω από τη θάλασσα του αγαπημένου του, Martha's Vineyard.



Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 7/2 μετά από βραχεία νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, λόγω προχωρημένου σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας, όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η αποτέφρωση της σορού του τραγουδοποιού, καθώς αυτή ήταν σύμφωνα με τη σύζυγό του Άννα Βαγενά η επιθυμία του.



πηγή: tff.gr

Διαβάστε επίσης στο youweekly.gr:

Αφιέρωμα: Γιατί ο Χρήστος Φερεντίνος είναι ο αγαπημένος μας παρουσιάστης; Αυτό είναι το μυστικό του!

Ελένη Μενεγάκη: Οι φωτογραφίες που θέλει να εξαφανίσει και δεν μπορεί..

Η Τατιάνα του τότε και του τώρα: Οι μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση της παρουσιάστριας