Ευγενία Νιάρχου: Άλλο ένα πλουσιοκόριτσο που μας μαθαίνει πώς τρώγονται τα δις της οικογένειας - Τώρα ταξίδι στην Μιανμάρ...

Ευγενία Νιάρχου: Άλλο ένα πλουσιοκόριτσο που μας μαθαίνει πώς τρώγονται τα δις της οικογένειας - Τώρα ταξίδι στην Μιανμάρ...
Από το αλπικό κρύο στην ασιατική ζέστη ή από την Ελβετία στη Μιανμάρ πέρασε η Ευγενία Νιάρχου, αναζητώντας καινούριες εμπειρίες αλλά και διαφορετικές πηγές έμπνευσης για τα κοσμήματα που σχεδιάζει

Tο 2016 βρήκε την Ευγενία Νιάρχου στο Σεν Μόριτζ, στο χιονισμένο τοπίο της Ελβετίας, εκεί όπου βρίσκεται η παραμυθένια χειμερινή έπαυλη της οικογένειάς της. Εφαρμόζοντας όμως την πάγια συνήθειά της να εναλλάσσει τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντός της ταξιδεύοντας από το κρύο στη ζέστη, πέταξε αμέσως για τη νοτιοανατολική Ασία προκειμένου να βρεθεί στον επίγειο παράδεισο της Μιανμάρ, μιας χώρας που αρχίζει να γίνεται πολύ της μόδας. Πανίσχυροι επιχειρηματίες από κάθε άκρη του πλανήτη έχουν ήδη αρχίσει να εγκαθιστούν εκεί έναν ολόκληρο καινούριο κόσμο. Η φυσική ομορφιά του τόπου, τα συγκλονιστικά μνημεία και η αθωότητα των ντόπιων συνθέτουν τον ιδανικό προορισμό απόδρασης για τους μπον βιβέρ της Δύσης.

Δείτε ακόμη: Μαριάννα Γουλανδρή: Μια απο τις πλουσιότερες Ελληνίδες δείχνει ποσο δύσκολα περνάς όταν έχεις λεφτά και δεν ξέρεις αν πρέπει να πας στο Γκστααντ ή στις Μαλδίβες!

Ντυμένη με έντονα χρώματα -ασορτί με τις ενδυματολογικές συνήθειες των κατοίκων της Μιανμάρ-, η γνωστή νεαρή κοσμοπολίτισσα περιηγήθηκε σε διάφορες πόλεις της χώρας, συλλέγοντας ασυνήθιστες εικόνες και εμπειρίες. Η Ευγενία Νιάρχου επισκέφθηκε και μαγεύτηκε από την περίφημη Παγόδα Σβένταγκον, το συγκρότημα με τους χρυσούς βουδιστικούς ναούς, ενώ στην επαρχία Γιανγκόν είχε την ευκαιρία να περιεργαστεί από κοντά τα φημισμένα παραδοσιακά κοσμήματα-αντίκες της περιοχής για να αντλήσει ιδέες. Ο ξένος Τύπος σχολιάζει συχνά για την Ευγενία Νιάρχου ότι «λατρεύει τα ταξίδια, τα οποία και θεωρεί μία από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης. Μαζί με την παρέα της, άλλες νεαρές κληρονόμους ή με τον σύντροφό της, γυρίζει τον κόσμο μαζεύοντας εμπειρίες τις οποίες αποτυπώνει στις δημιουργίες της». Σε μία από τις τελευταίες συλλογές της Ευγενίας υπήρχαν κομμάτια τα οποία, όπως είχε τονίσει η ίδια μιλώντας στο «thema people», είχε εμπνευστεί κάνοντας καταδύσεις στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού. Γι’ αυτό και οι δημιουργίες της παρέπεμπαν στο ζωικό βασίλειο της θάλασσας.



Μιανμάρ, ο νέος παράδεισος της Ευγενίας

Η Ευγενία Νιάρχου, η οποία βρίσκεται συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι πραγματοποιώντας μεγάλα ταξίδια από ήπειρο σε ήπειρο, ανακάλυψε στη Μιανμάρ τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό και μία πολλαπλώς γοητευτική χώρα. Συνδυάζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία με τη δουλειά, περιηγήθηκε στα τοπικά εργαστήρια προκειμένου να βρει σπάνιες πέτρες, ιδιαίτερα τις λεγόμενες «ενεργειακές» που χρησιμοποιεί στα κοσμήματά της. Με τα χαρακτηριστικά πλοιάρια είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις ομορφιές της λίμνης Ινλε, ενώ δεν παρέλειψε να δοκιμάσει την εμπειρία του αερόστατου στην πόλη Μπαγκάν. Ενδιαμέσως ήρθε σε επαφή με μεγάλες μπουτίκ που λειτουργούν μέσα στα τουριστικά συγκροτήματα προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα αγορά για τα κοσμήματά της, τα «Venyx».

Δείτε ακόμη: Παραμυθένιος γάμος για την Ελληνίδα celebrity στην Αίγυπτο

Οπως φαίνεται, η Μιανμάρ πρόκειται να γίνει ο νέος επιχειρηματικός παράδεισος των Δυτικών. Ηδη πλήθος επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις εκεί, ενώ τα κορυφαία ταξιδιωτικά πρακτορεία του κόσμου προωθούν καραβάνια ολόκληρα από τουρίστες με ισχυρά βαλάντια.



Οπως αποκάλυψε η ίδια, για περίπου δέκα ημέρες έζησε ως περιηγήτρια ανακαλύπτοντας νέα πράγματα και συλλέγοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως π.χ. ότι βασικός πόρος της χώρας πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν το ασήμι. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βρήκε και την κουζίνα του τόπου, παρότι όλοι γνωρίζουν ότι ένα τόσο καλλίγραμμο κορίτσι όπως εκείνη περισσότερο δοκιμάζει παρά απολαμβάνει μέχρι τέλους ένα πιάτο με καυτερές ή πικάντικες γεύσεις πολλών θερμίδων.

Δείτε ακόμη: Ποιος Ελληνας βρίσκεται στη λίστα με τους πιο περιζήτητους ΕΡΓΕΝΗΔΕΣ παγκοσμίως;



protothema.gr