Η εκδίκηση που συγκλόνισε τη χώρα: Σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του στην Κρήτη (Βίντεο)

Η εκδίκηση που συγκλόνισε τη χώρα: Σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του στην Κρήτη (Βίντεο)
Ο πατέρας πήρε το νόμο στα χέρια του και σκότωσε τον δολοφόνο του παιδιού του. ''Τώρα λευτερώθηκα'' είπε όταν πάτησε τη σκανδάλη...


Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 28 χρόνια, ο Γιάννης Παπαδόσηφος εκδικείται τον φονιά του νεαρού γιου του, Μανόλη Βενιεράκη, εκτελώντας τον με πέντε σφαίρες μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο Βενιεράκης είχε σκοτώσει πέντε χρόνια νωρίτερα τον 27χρονο Μανόλη Παπαδόσηφο, μέσα σε καφετέρια στην πόλη του Ρεθύμνου. Ο 27χρονος ήταν γνωστός με τον Γιάννη Βενιεράκη. Αιτία του φονικού ήταν μια προσωπική διαφορά ανάμεσα στους δύο άνδρες. Ειδικότερα, ο Βενιεράκης λέγεται ότι είχε εξοργιστεί με τον Παπαδόσηφο, καθώς ο τελευταίος φέρεται να είχε συμβουλεύσει μια κοπέλα που είχε σχέση με τον 37χρονο να είναι προσεκτική μαζί του. Τελικά, στις 7 Αυγούστου του 1983 οι δύο γνωστοί συναντιούνται σε καφετέρια στο Ρέθυμνο. Ο Βενιεράκης καλεί τον Παπαδόσηφο να ανέβουν στο πατάρι του καταστήματος, προκειμένου να συζητήσουν εκεί καλύτερα.

Όπως έγινε μετέπειτα γνωστό, η «συζήτηση» δεν κράτησε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα: Ο 37χρονος έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε τον Παπαδόσηφο στο στήθος, σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Ο Βενιεράκης διαφεύγει μέσα από την καφετέρια, ωστόσο δεν αργεί η στιγμή της σύλληψής του. Στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο που έγινε στο Ηράκλειο, ο 37χρονος καταδικάζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και οδηγείται στη φυλακή. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη και τη βαριά καταδίκη που επεφύλασσε το δικαστήριο στο δολοφόνο του παιδιού τους, η οικογένεια του Μανόλη Παπαδόσηφου θα ηρεμούσε.

Περισσότερα από πέντε χρόνια μετά το στυγνό έγκλημα, ο Βενιεράκης θα καθόταν ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ελπίζοντας αυτή τη φορά στην επιείκεια του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ούτως ώστε να μειωθεί η ποινή του και να αποφυλακιστεί κάποια στιγμή. Στις 20 Δεκεμβρίου του 1988, η δίκη για τη δολοφονία του Μανόλη Παπαδόσηφου διεξαγόταν κανονικά στην αίθουσα του Εφετείου Πειραιώς. Ο Βενιεράκης καθόταν στο σκαμνί μπροστά από την Έδρα και ο χαροκαμένος πατέρας, σε σχετικά μεγάλη απόσταση, στο ακροατήριο.

Την ώρα που η δίκη βρισκόταν στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων, ο Παπαδόσηφος ξεκινά να περπατά με αργό βήμα μες στην αίθουσα, χωρίς να κινήσει την υποψία των αστυνομικών. Το ταλαιπωρημένο του παρουσιαστικό δεν προδιέθετε κανέναν για τις προθέσεις του. Ξαφνικά, ο γενειοφόρος ρίχνει ένα σάλτο και βρίσκεται πίσω από τον Βενιεράκη.

Στη στιγμή, βγάζει ένα πιστόλι που κουβαλούσε κρυφά μαζί του και πυροβολεί το δολοφόνο του γιου του πέντε φορές.

Στην αίθουσα επικρατεί πανικός. Οι δικαστές πέφτουν έντρομοι κάτω από τα έδρανα για να προστατευτούν. Ένας από τους αστυνομικούς, οι οποίοι πιάστηκαν στον ύπνο, ορμάει στον Παπαδόσηφο και καταφέρνει να του αρπάξει το πιστόλι από τα χέρια. Εκείνος, ωστόσο, δεν έφερε αντίσταση. Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι λίγο πριν ξεψυχήσει ο Βενιεράκης είπε απευθυνόμενος στον εκτελεστή του «Έφαές με μπλιο!». Ο ίδιος μύθος λέει ότι αμέσως μετά την εκτέλεση του φονιά τού γιου του, ο Παπαδόσηφος φώναξε: «Τώρα λευτερώθηκα!».

[jwplayer_youtube src="zMcok2XK1jA"]

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Τέλος στο βαρετό γυμναστήριο! Αυτός είναι ο απόλυτος τρόπος να γυμνάζεσαι και να διασκεδάζεις ταυτόχρονα!

Άγριο έγκλημα στην Λούτσα: Αυτός είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός!

Σας ενδιαφέρει: Πολύ σημαντική ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ για τα δηλητηριασμένα προϊόντα στα ράφια των supermarket