Ιστορική αναδρομή των Oscar - Στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Ιστορική αναδρομή των Oscar - Στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!
Λίγες ώρες (3.30 ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) έχουν απομείνει μέχρι την απονομή των 88ων Όσκαρ και όλα είναι έτοιμα στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες για την μεγάλη βραδιά.Στην ιστορία των Όσκαρ όμως υπάρχουν κάποιες στιγμές που όλοι τις θυμούνται. Μερικές από αυτές, πολύ λίγες μπορούμε να πούμε, ξεχωρίσαμε και αναφέρουμε παρακάτω.



Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ κάνει τη μοναδική εμφάνισή του στην ιστορία των Οσκαρ το 1968 για να παραλάβει τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. Διέσχισε τη σκηνή επιβλητικά, παρέλαβε το αγαλματίδιο, πλησίασε το μικρόφωνο και εκφώνησε τον πιο σύντομο λόγο στην ιστορία των Οσκαρ: "Ευχαριστώ. Πολύ".

Δείτε ακόμη: Harper’s Bazaar: Η Μαρία Μενούνος η πιο ΩΡΑΙΑ της βραδιάς των Oscar!

Δείτε το βίντεο:



 



Ο Τσάρλι Τσάπλιν, είχε εκδιωχθεί από την Αμερική για τις Κομμουνιστικές του πεποιθήσεις και επέστρεψε το 1972 για να παραλάβει ένα τιμητικό Όσκαρ συνολικής προσφοράς. Ανέβηκε στη σκηνή και ο κόσμος όρθιος τον χειροκροτούσε επί 12 ολόκληρα λεπτά, ένα ρεκόρ που δεν ξεπεράστηκε ποτέ...



Το 1973, ο Μάρλον Μπράντο, κέρδισε το βραβαίο Οσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία "Ο Νονός", όμως δεν παραβρέθηκε στην τελετή. Στη θέση του, ανέβηκε στη σκηνή μια νεαρή ινδιάνα, ντυμένη μάλιστα με την παραδοσιακή στολή της.

Η κοπέλα συστήνεται ως Σατσίν Μικρό Φτερό, μέλος της φυλής των Απάτσι και εκ μέρους του Μπράντο, αρνείται να πάρει το βραβείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποία η βιομηχανία του θεάματος έχει προσεγγίσει τους Ινδιάνους.

Δείτε το βίντεο:





Γυμνή διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια των Όσκαρ του 1974 αλλά ο παρουσιαστής εκείνη τη στιγμή, Ντέιβιντ Νίβεν, δεν ταράχτηκε καθόλου. Ο βρετανός ηθοποιός διατήρησε την ψυχραιμία του, όμως η στιγμή πέρασε στην ιστορία των βραβείων.

Δείτε ακόμη: Oι 4 πιο stylish εμφανίσεις της Sarah Jessica Parker δια χειρός Oscar de la Renta! (PHOTOS)



Το 1976 ήταν η χρονιά του "Ρόκι" και η στιγμή που ο Σιλβέστερ Σταλόνε ανέβηκε στη σκηνή και "έπαιξε" μποξ με τον θρύλο του αθλήματος Μοχάμεντ Άλι έμεινε ιστορική.


Δείτε το βίντεο:





Ο θρύλος των γουέστερν Τζακ Πάλανς κέρδισε το Οσκαρ β' αντρικού ρόλου για την ταινία "Τι έκανες μπαμπά στην άγρια Δύση;" το 1992. Μην ξέροντας πώς να πανηγυρίσει από τη χαρά του, ο 72χρονος, τότε, Πάλανς έπεσε κάτω και έκανε πους απς με το ένα χέρι στη σκηνή των Οσκαρ. Αξεπέραστο!


Δείτε το βίντεο:





Το 2000 η Αντζελίνα Τζολί κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Girl Interrupted" και όλος ο κόσμος θυμάται το "παραλλήρημά της επί σκηνής για τον... αδελφό της".

"Είμαι τόσο ερωτευμένη με τον αδερφό μου αυτή τη στιγμή...", ξεκίνησε τον λόγο της η Αντζελίνα μιλώντας για τον Τζέιμς Χέιβεν ο οποίος τη συνόδευε εκείνο το βράδυ και τον οποίο κάποι στιγμή αργότερα φίλησε στο στόμα.



Δείτε το βίντεο:



1997. Η αντίδραση του Ρομπέρτο Μπενίνι όταν κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του "Η ζωή είναι όμορφη" είναι "όλα τα λεφτά". Αλλά και η Σοφία Λόρεν, "δεν πήγε πίσω"




Δείτε το βίντεο:



2012 και η Τζένιφερ Λόρενς "έφαγε" μια τούμπα για... Όσκαρ. Απαστράπτουσα στην Dior τουαλέτα της η νεαρή ηθοποιός ανέβαινε στα σκαλιά για να παραλάβει το βραβείο που είχε κερδίσει για την ερμηνεία της στην ταινία "Silver Linings". Μοναδική στιγμή που ξεπεράστηκε με πολύ γέλιο από την ίδια.


Δείτε το βίντεο:





Το 2001 η Χάλι Μπέρι έγραψε ιστορία ως η πρώτη μαύρη ηθοποιός που τιμήθηκε με το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου. Το βραβείο ήρθε για την ταινία της "Monster Ball' και για την ιστορία εκείνη τη χρονιά το αντίστοιχο βραβείο για τους άνδρες είχε κερδίσει ο Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Δείτε ακόμα: Oscars 2015: Όλες οι λαμπερές εμφανίσεις! Τι φόρεσαν οι celebrities στο κόκκινο χαλί

Δείτε το βίντεο:

Το 2002, ο Άντριεν Μπρόντι κέρδισε στο Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου για την ταινία του "Ο Πιανίστας" και από τον ενθουσιασμό του άρπαξε τη Χάλι Μπέρι που του παρέδιδε το βραβείο και το φιλί τους καταγράφηκε ως μια ακόμη ιστορική στιγμή των Όσκαρ.

Δείτε το βίντεο:




2009 και η οικογένεια του Χιθ Λέτζερ παραλαμβάνει το Όσκαρ που κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία "Dark Night" λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, σε μια πολύ φορτισμένη στιγμή.



Η Έλεν ντε Τζένερις παρουσίασε τα βραβεία Όσκαρ το 2014 και τα social media μπήκαν δυναμικά στην τελετή. Τρανή απόδειξη η ήδη ιστορική all star selfie που πόσταρε στον λογαριασμό της εκείνο το βράδυ.


Το 1999 η Γούπι Γκόλντμπεργκ παρουσιάζει τα Όσκαρ και κάποια στιγμή εμφανίζεται ντυμένη ως βασίλισσα Βικτωρία. Χωρίς λόγια!!!!


Και μια πιο... λάιτ στιγμή των Όσκαρ, που όμως είχε συζητηθεί τόοοοσο πολύ εκείνη τη χρονιά: Ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί και το... πόδι της! 2012

Δείτε το βίντεο:


Δείτε ακόμα: Oscars 2016: Λαχταριστό σοκολατένιο αγαλματίδιο- Ένα πραγματικό έργο τέχνης έτοιμο να το φας!



Δείτε ακόμα: Καταγγελία-βόμβα από πασίγνωστους ηθοποιούς για φυλετικές διακρίσεις στις υποψηφιότητες των Όσκαρ!



Πηγή: womenonly