Ο Κυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη. Γενέτειρά του το χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου, που βρίσκεται στο νομό Χανίων, στην Κρήτη.

Το 1951 τελείωσε την Εμπορική Σχολή και ολοκλήρωσε, αφού παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE.

Το 1952 ξεκίνησε να εργάζεται δίπλα στον θείο του, Γ. Ι. Μαμιδάκη, στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Μαζί με τα αδέρφια του, Γιώργο και Νίκο, προχώρησαν το Νοέμβριο του 1968 σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας την εταιρεία JETOIL.

Το αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα
Μόλις πριν δύο ημέρες, έγινε γνωστό πως η ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών Jetoil κατέθεσε αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου και εκείνη (σ.σ. όπως η Μαρινόπουλος) να προστατευτεί από τους πιστωτές.

Η Mamidoil-Jetoil της οικογένειας Μαμιδάκη, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας με αποτέλεσμα να χάσει πολλά από τα πρατήριά της, τα οποία δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με καύσιμα, λόγω της αδυναμίας αποπληρωμής των προμηθευτών της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, η εταιρεία, από τις παλαιότερες ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών, έχασε το τελευταίο διάστημα πολλά από τα πρατήριά της σε Πελοπόννησο και Αττική, ενώ περιορίστηκε σημαντικά η παρουσία της στην Κρήτη.

Η συζήτηση της αίτησης στο Πρωτοδικείο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου.

Το προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται σε 200 άτομα, ενώ σύμφωνα με τον ισολογισμό της επιχείρησης έχει συνολικές υποχρεώσεις τουλάχιστον το έτος 2014, το ποσό των 320 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Mamidoil Jetoil ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 από τους αδελφούς Κυριάκο και Γιώργο Μαμιδάκη με σκοπό τη διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil!

Αφιέρωμα: Σημαντικοί Έλληνες ηθοποιοί που μας άφησαν πρόωρα

Οι διάσημες που έμειναν… μισές- Ποιες έχασαν από 15 μέχρι 50 κιλά!

Τα καλύτερά μας σήμερα

Μην κλείσεις στη ντουλάπα την αγαπημένη σου δερμάτινη φούστα! Έτσι θα τη φορέσεις και το καλοκαίρι

Χάσε γρήγορα πόντους από την περιφέρεια με αυτές τις ασκήσεις

Κέρδισε ή έχασε τελικά η Μενεγάκη; Δείτε τι νούμερα τηλεθέασης έκανε στο φινάλε της εκπομπής της

 

loading...