Κοινές θνητές, οι οποίες παντρεύτηκαν αληθινούς πρίγκιπες! [photos]

Κοινές θνητές, οι οποίες παντρεύτηκαν αληθινούς πρίγκιπες! [photos]



Ο έρωτας του βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδου με την κοινή θνητή, Γουόλις Σίμπσον έχει μείνει στην ιστορία, αφού για χάρη της, εκείνος θυσίασε το θρόνο του, αφού ο μεγάλος τους έρωτας έβρισκε εμπόδια. Ο γάμος, πάλι της σταρ του Χόλιγουντ, Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα του Μονακό, Ρενιέ, "άνοιξε" το δρόμο για τα απλά κορίτσια να ονειρεύονται το δικό τους παραμύθι της σύγχρονης "Σταχτοπούτας". Τα τελευταία, ειδικά χρόνια δεν είναι λίγες οι κοινές θνητές, που παντρεύτηκαν τον δικό τους αληθινό πρίγκιπα. Άλλες με επεισοδιακό τρόπο και άλλες μέσα από μία ιστορία αγάπης, βγαλμένη από τα παραμύθια που διαβάζαμε μικρές.





Ο μεγαλύτερος έρωτας της ιστορίας είναι χωρίς αμφιβολίας εκείνος του βασιλιά της Αγγλίας, Εδουάρδου με την κοινή θνητή, Γουάλις Σίμπσον. Ένας έρωτας που είχε τα πάντα και για χάρη του θυσιάστηκε ένας ολόκληρος θρόνος!

Ο Εδουάρδος έγινε βασιλιάς της Αγγλίας με το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Γεωργίου, στις 20 Ιανουαρίου του 1936. Ωστόσο, η βασιλεία του έμελλε να είναι η συντομότερη στην ιστορία της χώρας, αφού 326 μέρες μετά παραιτήθηκε από το θρόνο για να παντρευτεί την Αμερικανίδα Γουάλις Σίμπσον, η οποία είχε ήδη ένα διαζύγιο στην πλάτη της - γεγονός που απαγόρευε στην Εκκλησία της Αγγλίας να επιτρέψει το γάμο της με τον Εδουάρδο - ενώ επιπλέον ήταν ακόμη παντρεμένη με τον δεύτερό σύζυγο της!.

Ο βασιλιάς Εδουάρδος, όμως, ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της και προκειμένου να είναι με τη γυναίκα της ζωής του, θυσίασε το θρόνο του. Τον διαδέχτηκε ο μικρότερος αδελφός του, ο πατέρας δηλαδή, της βασίλισσας ΕλισάβετΗ γνωστή δημοσιογράφος, Νάντια Χαλαμανδάρη παντρεύτηκε (και κατόπιν έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτα τους ) τον πρίγκιπα της Ισπανίας, Φερνάντο Γκόμεζ Αθέμπο. Οι δυο τους γνωσρίστηκαν μέσω κοινών φίλων και σύντομα έγιναν ζευγάρι. Η Σοφία Χέλκβιστ δεν είναι μία απλή κοινή θνητή, αλλά η γυναίκα που κατάφερε να βγάλει έξω από τα ρούχα του ολόκληρο το λαό της Σουηδίας! Πριν γίνει πριγκίπισσα, υπήρξε μοντέλο και παίκτρια του ριάλιτι, Paradise Hotel, όπου ως σέξι παίκτρια, είχε σκανδαλίσει το τηλεοπτικό κοινό με τις πόζες, τα ημίγυμνα και το αλκόολ που έρρεε στο αμφιλεγόμενο show. Ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος, ήρθε στη ζωή της το 2010 και παντρεύτηκαν πέντε χρόνια αργότερα. Τον περασμένο Απρίλιο γεννήθηκε και το πρώτο τους παιδί.Ήταν το 2003 όταν η καλλονή Τατιάνα Μπλάτνικ γνώρισε κι ερωτεύτηκε τον γοητευτικό πρίγκιπα Νικόλαο. Την περίοδο εκείνη η Τατιάνα μόλις είχε μόλις πάρει το πτυχίο της στην Κοινωνιολογία, αν και δεν ασχολήθηκε ποτέ με την επιστήμη που σπούδασε στο Georgetown. Μέχρι το 2010 συνεργάστηκε με τη διάσημη σχεδιάστρια Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ, οπότε και ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας, στις Σπέτσες, με το Νικόλαο τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Το ζευγάρι τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, με την Μπλάτνικ να έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Η πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι, ήταν η πρώτη κοινή "θνητή", που άνοιξε το δρόμο και σε άλλες μη γαλαζοαίματες να ονειρευτούν το δικό τους παραμύθι με το πριγκιπόπουλο. Ήταν το 1955, όταν η λαμπερή σταρ του Χόλιγουντ γνώρισε στο φεστιβάλ των Καννών, τον πρίγκιπα του Μονακό, Ρενιέ. Μάλιστα, η Κέλι ήταν να μην πάει στο φεστιβάλ. Σύντομα έγιναν ζευγάρι κι έναν χρόνο αργότερα, το 1956 παντρεύτηκαν, με την Γκρέις να εγκαταλείπει την καριέρα της. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά, αλλά δυστυχώς, το 1982 η πριγκίπισσα του Μονακό βρήκε τραγικό θάνατο, σε τροχαίο, το 1982.Από το 2014, η Λετίσια Ορτίθ είναι η νέα βασίλισσα της Ισπανίας, αφού ο σύζυγός της Φίλιπποςδιαδέχτηκε στο θρόνο, τον πατέρα του Χουάν Κάρλος. Η "κομψή Σταχτοπούτα" της Ισπανίας, προτού παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο (το 2004), ήταν γνωστή δημοσιογράφος της χώρας της. Μετά το γάμο, αφιερώθηκε στα πριγκιπικά καθήκοντα της, ενώ το ταιριαστό ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Η νυν βασίλισσα της Ολλανδίας, Μάξιμα Ζορεγκιέτα διαθέτει πτυχίο στα οικονομικά, ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη. Όταν γνώρισε τον βασιλιά Γουλιέλμο Αλέξανδρο το 1999, σε ένα φεστιβάλ στην Ισπανία, εκείνος τής συστήθηκε απλά ως... Αλέξανδρος.

Όπως η ίδια έχει αποκαλύψει, ανακάλυψε αργότερα ότι ήταν πρίγκιπας! Σαν τις ταινίες, ένα πράγμα... Παντρεύτηκαν το 2002 και έχουν τρεις κόρες. Η Μαρί Σαντάλ είναι κόρη του "βασιλιά" των Duty free και μετά το γάμο της με τον Παύλο, τον Ιούλιο του 1995, έγινε και... πριγκίπισσα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν τυχαία σε διακοπές στο Γκστααντ, και σύντομα η γνωριμία εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα. Ο ορθόδοξος γάμος του στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο, συγκέντρωσε τους γαλαζοαίματους της Ευρώπης, αλλά και τους παγκοσμίως οικονομικά ισχυρούς και ήταν από τα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς εκείνης. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει 5 παιδιά. Η Μέρι Ελίζαμπεθ Ντόναλντσον γνώρισε τον πρίγκιπα Φρειδερίκο της Δανίας, σε ένα μπαρ στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2000. Δύο χρόνια αργότερα τον ακολούθησε στη χώρα του, όπου εργάστηκε ως σύμβουλος της Microsoft Business Solutions. Παντρεύτηκαν το 2004 και έχουν τέσσερα παιδιάΗ Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι μαζί από τα φοιτητικά τους χρόνια. Το 2001 έγιναν ζευγάρι, αλλά μέχρι να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, η σχέση τους πέρασε πολλές διακυμάνσεις με κάμποσα on off. Ο γάμος τους, το 2011 θεωρήθηκε το κοσμικό γεγονός της δεκαετίας και συζητήθηκε για πολύ καιρό. Το πριγκιπικό ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιάΗ Ράνια, η βασίλισσα της Ιορδανίας, πριν παντρευτεί τον Αμπντουλάχ μπιν Αλ-Χουσεν, εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ της Citibank, ενώ αργότερα μετακόμισε στο Αμαν, καθώς προσελήφθη από την Apple. Με το σύζυγό της, ο οποίος τότε ήταν πρίγκιπας, γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 1993 και παντρεύτηκαν μέσα σε έξι μήνες. Το βασιλικό ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, ενώ η Ράνια έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα και θεωρείται - όχι άδικα - από τις πιο κομψές κυρίες του πλανήτη.Πρωτοσέλιδος έγινε και ο έρωτας του πρίγκιπα της Νορβηγίας, Χάακον με τη "θνητή", Μέτε Μάριτ Τίεσεμ Χόιμπι. Γιατί, η καλλίγραμμη κοπέλα, που "έκλεψε" την καρδιά του γαλαζοαίματου άνδρα και σύντομα προορίστηκε για τον πριγκιπικό θρόνο, ήταν μία ανύπανδρη μητέρα!

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί για πρώτη φορά σε ένα ροκ φεστιβάλ της Νορβηγίας. Οταν συναντήθηκαν ξανά δύο χρόνια αργότερα, η Μέτε είχε ήδη ένα παιδί, αλλά ήταν ελεύθερη. Παντρεύτηκαν το 2001 και απέκτησαν δύο παιδιά.Η Σαρλίν Γουίτστοκ, η γυναίκα που έκανε οικογενειάρχη τον άστατο και αμετανόητο εργένη, πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ήταν κολυμβήτρια και μάλιστα είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, με τη Νότια Αφρική. Εξάλλου, σε έναν αγώνα κολύμβησης γνώρισε και τον πρίγκιπα Αλβέρτο, το 2000. Η σχέση τους είδε το φως της δημοσιότητας το 2006, ενώ παντρεύτηκαν πέντε χρόνια αργότερα. Πριν τρία χρόνια απέκτησαν τα δίδυμα. Η Σαρλίν είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, ενώ κάποιοι της έχουν προσάψει τον τίτλο της... "θλιμμένης πριγκίπισσας"!

womenonly.gr:


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr: