Θρίλερ εν πτήσει: 16 διάσημοι που γλίτωσαν από αεροπορική τραγωδία

Θρίλερ εν πτήσει: 16 διάσημοι που γλίτωσαν από αεροπορική τραγωδία
Διάσημα πρόσωπα που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και επέζησαν. Το αεροπλάνο τους φλέρταρε με την τραγωδία, αλλά τελικά η τύχη τους βοήθησε. Και δεν μιλάμε μόνο για διασημότητες που επέζησαν μετά από κάποιο δυστύχημα, αλλά και celebrities με δίπλωμα πιλότου, που έχυσαν τόνους ιδρώτα μέσα στο κόκπιτ!Μεταξύ αυτών που γλίτωσαν από μια αεροπορική τραγωδία, ο σκηνοθέτης των ταινιών «Men in Black», Μπάρι Σόνενφελντ (Barry Sonnenfeld).

Στις 16 Φεβρουαρίου 1999 ήρθε πολύ κοντά με τον θάνατο όταν το ιδιωτικό του τζετ βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο Van Nuys, του Καναδά, έπεσε σε άλλο αεροσκάφος και πήρε φωτιά. «Το περίεργο είναι ότι μισώ τα αεροπλάνα, και κάθε φορά που βγαίνω σώος από ένα αεροπλάνο το βλέπω σαν αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας», έχει δηλώσει μετά το δυστύχημα.



Στις 5 Μαρτίου 2015 ο σταρ του Χόλιγουντ Χάρισον Φορντ κατέληξε στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι και σπασμένη λεκάνη, μετά από δυστύχημα με το vintage αεροπλάνο του στο Λος Άντζελες. Μάρτυρες λένε ότι έσωσε ζωές καταφέρνοντας να προσγειώσει το αεροπλάνο στο γήπεδο του γκολφ και όχι πάνω σε κατοικημένη περιοχή. Βλέποντάς τον να πετάει με αεροπλάνα ως Ιντιάνα Τζόουνς δεν γνωρίζαμε ότι ο Φορντ είναι πραγματικός πιλότος. Τον Οκτώβριο του 1999 πάλι κινδύνευσε, όταν έκανε αναγκαστική προσγείωση, ενώ μάθαινε να πιλοτάρει.



Το 2000 ο χορευτής, ηθοποιός και τραγουδιστής Πάτρικ Σουέιζι αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροπλάνο του βόρεια του Φοίνιξ. Στην προσγείωση έπεσε σε μια πινακίδα και μια λάμπα δρόμου, πριν το μονοκινητήριο αεροπλάνο του να ακινητοποιηθεί, ευτυχώς χωρίς εκείνος να τραυματιστεί.



Ο Μπεν Άφλεκ φοβάται το αεροπλάνο γιατί όταν ήταν 9 ετών βρέθηκε σε αεροπλάνο που το χτύπησε κεραυνός και πήρε φωτιά.


Η ηθοποιός Γούπι Γκόλντμπεργκ έχει μια ίδια ιστορία με τον Μπεν Άφλεκ. Όταν ήταν νεαρή είδε ένα δυστύχημα με αεροπλάνο που τη σημάδεψε. Αναγκαστικά ταξιδεύει με αεροπλάνο, αλλά δεν είναι το καλύτερό της...



Αναγκαστική προσγείωση έκανε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν, χωρίς ωστόσο να πάθει τίποτα ο ίδιος αλλά και ο πιλότος. Μία από τις ρόδες του αεροπλάνου έσκασε κατά την απογείωση και το SJ30 έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Tunica, σε απόσταση 65 χιλιομέτρων. Σε δήλωσή του ο ηθοποιός είπε: «Μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχει προγραμματίσει κανείς και ένα λάστιχο έσκασε κατά την απογείωση, προκαλώντας έτσι άλλα προβλήματα».



13/11/2014 - Ο Μπόνο κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο μετά από παραλίγο αεροπορική τραγωδία όταν άνοιξε η πόρτα των αποσκευών στο ιδιωτικό Learjet 60 D-CGEO. Ο τραγουδιστής των U2 ταξίδευε από το Δουβλίνο στο Βερολίνο για τα διεθνή μουσικά βραβεία Bambi. Το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί στο Βερολίνο χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.



Το 2009 το ζευγάρι Άστον Κούτσερ και Ντέμι Μουρ κινδύνευσαν όταν το ιδιωτικό τους αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση. Το People μετέδωσε ότι το ζευγάρι δεν τραυματίστηκε και ότι απλά η μηχανή υπερθερμάνθηκε. Ο Κούτσερ το επιβεβαίωσε μέσω Twitter.



Ο Μπάρακ Ομπάμα όταν έκανε την καμπάνια του το 2008 για την προεδρία κινδύνευσε να μην γίνει ποτέ ... πλανητάρχης. Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με ένα άλλο στο έδαφος στο αεροδρόμιο Midway στο Chicago, ερχόμενο από τη Νεβάδα. Κανείς δεν τραυματίστηκε.



Στις 20 Δεκεμβρίου του 2000, η σταρ του «Gravity» Σάντρα Μπούλοκ - που στην ταινία «οδηγεί» διαστημόπλοιο - βρέθηκε σε αεροσκάφος που κατά τη διαδικασία προσγείωσης με χαμηλή ορατότητα, σε νυχτερινή πτήση από το Τέξας στο Γουαιόμινγκ, βγήκε από τον αεροδιάδρομο. Το αεροσκάφος υπέστη βλάβες, κανείς δεν τραυματίστηκε.



Σύμφωνα με το CBS News,το 2014 ένα αεροπλάνο που μετέφερε την τραγουδίστρια Μιράντα Λάμπερτ έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω αποσυμπίεσης στην Δυτική Βιρτζίνια. Κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε. Στα δεξιά βλέπουμε εικόνα από το συμβάν που ανέβηκε στα social media.


O χολιγουντιανός σταρ Τομ Κρουζ απογείωσε την καριέρα του παίζοντας το ρόλο του πιλότου Maverick στη μεγάλη επιτυχία Top Gun. Ο ίδιος διαθέτει άδεια πιλότου από το 1994. Βέβαια δεν ήταν οι σκηνές με τα F-14A Tomcat στο Top Gun στις οποίες κινδύνευσε ο Κρουζ, αλλά τα γυρίσματα του Mission Impossible όπου επέμεινε να κάνει χωρίς κασκαντέρ μια σκηνή, κρεμασμένος έξω από ένα αεροπλάνο!



Το 2008 οι Djs και ράπερς Άνταμ Γκόλντστειν και Τράβις Μπέικερ βγήκαν ζωντανοί από ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Κολούμπια, της Νότια Καρολίνα, όπου σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι. Ο Γκόλντστειν έπαθε σοβαρά εγκαύματα αλλά επέζησε... για να πεθάνει ένα χρόνο αργότερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Στην απογείωση υπήρξαν ενδείξεις για πρόβλημα στη ρόδα και οι πιλότοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την απογείωση. Το αεροπλάνο πήρε χαμηλό ύψος, έξυσε δέντρα, φράκτες, πέρασε έναν αυτοκινητόδρομο και έπιασε φωτιά στο ανάχωμα ενός ποταμού.



Ο σκηνοθέτης των ταινιών «Men in Black», Μπάρι Σόνενφελντ στις 16 Φεβρουαρίου 1999, ήρθε πολύ κοντά με τον θάνατο όταν το ιδιωτικό του τζετ βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο Van Nuys, του Καναδά, και έπεσε σε άλλο αεροσκάφος, τυλίγοντάς το στις φλόγες. «Το περίεργο είναι ότι μισώ τα αεροπορικά ταξίδια, και κάθε φορά που βγαίνω σώος από ένα αεροπλάνο το βλέπω σαν αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας».



Ο Γερουσιαστής Τζον Μακέιν έχει αντιμετωπίσει πολλά δυστυχήματα με αεροπλάνα στη στρατιωτική του θητεία.



Ο Τζον Τραβόλτα δεν είναι γνωστός μόνο για τις φιγούρες του στο Πυρετός το Σαββατόβραδο, αλλά και για το γεγονός ότι έχει δίπλωμα πιλότου από τα 22 χρόνια του. Πετάει ένα πολυτελές ex-Qantas Boeing 707-138B ονόματι «Jet Clipper Johnny» - τα ονόματα των παιδιών του. Αν και δεν έχει κάποιο σοβαρό ατύχημα στο ενεργητικό του έχει περάσει ώρες και ώρες εφίδρωσης, προκειμένου να συνηθίσει τα ύψη!



Η Αντζελίνα Τζολί είναι δεινή πιλότος από το 2004, όταν είχε υποσχεθεί στο γιο της Maddox ότι θα μάθει να πετάει. Είναι πιστοποιημένη πιλότος και πετάει ένα Cirrus SR22. Πριν από μερικά χρόνια δεν ανανέωσε την άδειά της - προφανώς λόγω του ότι έχει αποκτήσει τόσα παιδιά και οι κίνδυνοι ενός ατυχήματος φαντάζουν πιο σημαντικοί...και ήταν σε αεροπλάνο που έγινε - σύμφωνα με τις καταγγελίες στα media - το περιστατικό με τον μεθυσμένο Μπραντ Πιτ - το οποίο ερεύνησε και το FBI.
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

15 πανέμορφες διάσημες που ξέχασαν να φορέσουν εσώρουχο στο κόκκινο χαλί [photos]

11 θρυλικά ζευγάρια της μεγάλης οθόνης που μισούσαν ο ένας τον άλλον!

Πάολα: Οι μεγάλοι έρωτες που σημάδεψαν την ζωή της!