Το παραδέχθηκαν δημόσια! Αυτοί είναι οι Έλληνες celebrity που κάθισαν στο κρεβάτι ψυχανάλυσης

Το παραδέχθηκαν δημόσια! Αυτοί είναι οι Έλληνες celebrity που κάθισαν στο κρεβάτι  ψυχανάλυσης
Μπορεί κάποια βράδια πάνω στην απελπισία να έχεις αφιερώσει και εσύ το "άντε ψυχανάλυση να κάνεις" του Νίκου Μακρόπουλου σε κάποιον που σε έχει τρελάνει, όμως πέρα από την πλάκα η ψυχανάλυση είναι μια διαδικασία σοβαρή.
Κάποιοι άνθρωποι, ίσως δε βοηθούνται μέσα από αυτή όμως κάποιοι άλλοι καταφέρνουν με τη βοήθειά της και βρίσκουν τον εαυτό τους, αντιμετωπίζουν τους φόβους τους. Μεταξύ όλων αυτών, φυσικά είναι και οι διάσημοι.

Από τα "ξένα" είμαστε αρκετά εξοικειωμένες με διάσημες εξομολογήσεις. Στην Ελληνική showbiz, τα τελευταία χρόνια μόνο βλέπουμε να μιλούν ανοιχτά για το... ντιβάνι και την εμπειρία της ψυχανάλυσης. Συνεχίστε παρακάτω...

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 15 από τις δημόσιες αυτές ελληνικές εξομολογήσεις.

Λίνα Σακκά



"Έχω κάνει ψυχανάλυση και συνεχίζω να κάνω, γιατί δεν είναι κάτι που έχει τέλος" είχε δηλώσει η Λίνα Σακκά σε συνέντευξη της, στο περιοδικό Οk το 2011. "Νιώθω ότι έχω καλύτερη επαφή με τον εαυτό μου, την αλήθεια και τις επιθυμίες μου. Ήμουν απίστευτο ενοχικό άτομο. Ένιωθα ότι έφταιγα και μόνο που ανέπνεα. Είναι το πιο ωραίο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου" ανέφερε.

Πέτρος Λαγούτης

Πριν καν εμφανιστεί στα τηλεοπτικά πλατό ως παρουσιαστής, ο Πέτρος Λαγούτης είχε μιλήσει δημοσίως, με την ιδιότητα του ηθοποιού, αναφορικά με την επιλογή του να κάνει ψυχανάλυση. "Ως αδυναμία θεωρώ τον παρορμητισμό μου. Δεν κάνω ψυχανάλυση για να λύσω ένα συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά για να έχω βοήθεια σε αυτή την εσωτερική αναζήτηση" είχε δηλώσει στο Big Fish.

Ελεονώρα Μελέτη
Έχει ξεκινήσει από το 1997 και με κάποιες περιόδους αποχής, η Ελεονώρα Μελέτη λέει "ναι" στην ψυχανάλυση. Οδηγήθηκε εκεί, για να διαχειριστεί το πρόβλημα θυμού που είχε.

Νάντια Κοντογεώργη

Έχω κάτσει στο κρεβάτι του ψυχολόγου και πιστεύω πως ανήκω σε μία πολύ τυχερή γενιά που μπορεί να απολαύσει τα δώρα της επιστήμης που λέγεται Ψυχολογία. Προσωπικά αντιμετωπίζω τη ψυχανάλυση σαν ένα μάθημα, σαν αγωγή της ψυχής" έχει δηλώσει η "Βίβιαν" από το Κάτω Παρτάλι, στο περιοδικό GLOW.

Ναταλία Δραγούμη
Μιλώντας στο περιοδικό You, η Ναταλία Δραγούμη παραδέχτηκε ότι παλιότερα έκανε ψυχανάλυση, όμως τώρα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. "Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που έκαναν όλοι ψυχανάλυση. Έτσι όταν ένιωθα μέσα μου ότι κάτι με "τρώει" , αυτό ήταν η εύκολη λύση. Σήμερα δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν έχω πλέον την πολυτέλεια του χρόνου να έχω πρόβλημα ή να πω δεν είμαι καλά. Γι' αυτό, όποτε αισθάνομαι... κάπως, δίνω στον εαυτό μου ένα χαστούκι και προχωράω μπροστά".

Ζέτα Μακρυπούλια

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Νοέμβριο στο περιοδικό People, η Zέττα Μακρυπούλια είχε πει ότι μετρούσε ήδη 7 χρόνια σε θεραπεία. "Ξεκίνησα λόγω μιας κλασικής κρίσης πανικού που όλο ο κόσμος παθαίνει πια. Αυτή ήταν η αφορμή για να ζητήσω βοήθεια. Για μένα δεν ήταν ποτέ ταμπού το να κάνω ψυχανάλυση" δήλωνε.

Ναταλία Γερμανού
"Έχω περάσει κρίσεις πανικού, νευρικό κλονισμό και ζήτησα βοήθεια από ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή. Έκανα ψυχανάλυση τρία χρόνια και με βοήθησε πολύ" έχει δηλώσει στο περιοδικό "ΕΓΩ" η Ναταλία Γερμανού, πριν μερικούς μήνες.

Βανέσα Αδαμοπούλου



 

"Έχω κάνει ψυχανάλυση και ψυχόδραμα και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να κάνουμε ψυχανάλυση για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Έκανα ψυχανάλυση γιατί προσπαθούσα να χωρέσω κάπου, να αντέξω τον εαυτό μου. Ποτέ δεν τα βρίσκεις απόλυτα με τον εαυτό σου αλλά είμαι σε καλό δρόμο" δήλωνε τον Μάιο, η Βανέσα Αδαμοπούλου στο "Πρώτο Θέμα".

Γιώργος Μαζωνάκης
Μιλώντας στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή "Η Γερμανού ξανάρχεται", ο Γιώργος Μαζωνάκης αναφέρθηκε στο ότι κάνει ψυχανάλυση. "Έχω περάσει από διάφορα στάδια. Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Στο να μπορέσεις να συμβιώσεις και να αγαπηθείς με αυτό που πραγματικά είσαι. Μου αρέσει να με γνωρίζω. Τα τελευταία χρόνια άρχισα να με κάνω παρέα λίγο περισσότερο" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άρης Πλασκασοβίτης
ανα ψυχανάλυση γιατί δεχόμουν πολύ σκληρό bullying στο σχολείο μέχρι τη γ' γυμνασίου" ανέφερε ο Άρης Πλασκασοβίτης σε συνέντευξη του στο περιοδικό "EΓΩ", συμπληρώνοντας ότι και αργότερα επέλεξε τη ψυχανάλυση για να αντιμετωπίσει μια δύσκολη συγκυρία στη ζωή του.

Κατερίνα Λέχου

"Δε με οδήγησε καμία δραματική κατάσταση στη ψυχανάλυση. Πήγα όταν ήμουν στα χάι μου" παραδέχτηκε η Κατερίνα Λέχου στο Πρωινό του MEGA. "Γνώρισα τον εαυτό μου, κατανοείς καλύτερα γιατί κάνεις κάποια πράγματα" εξήγησε.

Πέγκυ Ζήνα



"Πήγα πρόσφατα για ψυχανάλυση. Ανακάλυψα τον εαυτό μου, τις κρυφές πλευρές του, όσα γεγονότα μου συνέβησαν που με είχαν πειράξει ή πονέσει, αλλά τα είχα θάψει μέσα μου. Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να κάνουν αυτό το δώρο στον εαυτό τους" δήλωσε τον Απρίλιο σε συνέντευξη της στο "ΕΓΩ", η Πέγκυ Ζήνα.

Σταμάτης Μαλέλης

Έχοντας γράψει βιβλίο για την προσωπική του μάχη με την κατάθλιψη, ο Σταμάτης Μαλέλης είχε μιλήσει στην Τατιάνα Στεφανίδου για το πως βίωνε τις κρίσεις πανικού του. "Αρχικά προσπαθούσα να μην καταλάβει κανείς ότι παθαίνω πανικό. Αυτό όμως ήταν το μεγάλο μου λάθος". Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ξεπέρασε την κατάθλιψη με ψυχανάλυση σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή.

Νίκος Μουτσινάς

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό People το 2013, ο Νίκος Μουτσινάς ανέφερε: "Η απάντηση στο τι καλό μου έκανε η ψυχανάλυση δεν είναι απλή. Ουσιαστικά αρχίζεις να καταλαβαίνεις και τον απέναντί σου μέσα από την ψυχανάλυση". "Νιώθω σα μια νέα, βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μου" σημείωνε χαρακτηριστικά.

Ελένη Ράντου

Η Ελένη Ράντου, μιλώντας στο "ΕΓΩ", παραδέχτηκε ότι είχε κάνει απόπειρα να κάνει ψυχανάλυση αλλά δεν τη συνέχισε. "Δεν άντεξα. Δε μου έκανε καλό γιατί ένιωθα πως μου ματώνει πάλι τις πληγές μου χωρίς να τις επουλώνει. Αυτο-ψυχαναλύθηκα. Κατάλαβα ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορώ να προσφέρω στον εαυτό μου είναι να δουλέψω με το μυαλό μου γιατί αυτό τα κάνει όλα" ανέφερε η ηθοποιός.

πηγή : ladylike.gr

Διαβάστε επίσης στο youweekly.gr:

Η αποκριάτικη στολή του γιου της Ελένης Μενεγάκη που έκλεψε τις εντυπώσεις! Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε!

Έρωτες στο The Voice: Αγαπημένη πρώην παίκτρια σε σχέση με γνωστό Έλληνα τραγουδιστή…

Φαίη Σκορδά: Η φωτογραφία με τον Γιαννάκη που «έριξε» το Instagram…