Τα ζυμαρικά με τόνο είναι από τις πιο νόστιμες και αγαπημένες συνταγές. Για εντυπωσιακό και απόλυτα “θαλασσινό” αποτέλεσμα επιλέξτε μαύρα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς.

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
  • 400γρ. τόνος διατηρημένος σε νερό ή λάδι
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 10γρ. κάππαρη
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 60ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια του μαϊντανού, του άνηθου και του βασιλικού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις λιαστές ντομάτες.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε στο τηγάνι τον τόνο, το ξύσμα λεμονιού, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο τηγάνι τα φρέσκα μυρωδικά, την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύετε για πολύ λίγο. Προσθέτετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού. Πασπαλίζετε με λίγα ακόμη μυρωδικά και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

loading...