Λατρεύεις το κινέζικο; Δοκίμασε αυτή την Ασιατική καταπληκτική ελαφριά και γρήγορη συνταγή με noodles, κοτόπουλο και καβουρδισμένα φιστίκια!
θερμίδες: 256

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα στη μέση
  • 4 μπιλάκια μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα φυστικέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα ιαπωνικά noodles (ή απλά noodles)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
  • 1/2 φλιτζάνι κομμένα σε λεπτές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα ανάλατα καβουρδισμένα αράπικα φιστίκια
  • Φέτες Lime (προαιρετικά)
  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Πρόσθεσε τα πρώτα 4 συστατικά σε ένα μεσαίο τηγάνι και άφησέ τα να βράσουν.
  • 2Σκέπασε το τηγάνι από πάνω, βγάλε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να γίνει.
  • 3Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και βγάλε το πιπέρι, τη δάφνη και τα υγρά του.
  • 4Κόψε το κοτόπουλο και βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ.
  • 5Ανακάτεψε το ξύδι και τα επόμενα 5 συστατικά (και το αλάτι) με ένα σύρμα.
  • 6Ρίξε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και άφησέ το για 5 λεπτά.
  • 7Πρόσθεσε τα noodles και τα υπόλοιπα 4 συστατικά (και τον ψιλοκομμένο βασιλικό) μέσα στο μείγμα με το κοτόπουλο και ανακάτεψε καλά.
  • 8Πασπάλισε με τα φιστίκια και γαρνίρισε με λάιμ αν θέλεις.

tlife.gr

loading...