Η Ναταλία Δραγούμη μας προτείνει ένα λαχταριστό Κέικ πορτοκάλι µε σταγόνες σοκολάτας,για να ξετρελάνεις ολόκληρη την οικογένεια!

Τι χρειαζόµαστε

(για µία φόρµα 28 εκ.)

5 αυγά

1 1/2 φλ. βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 γεµάτες κ.γ. µπέικιν πάουντερ

1 φλ. λάδι ελιάς κλασικό (όχι το βαρύ, καλό µας λάδι από το χωριό!)

1/2 σφηνάκι κονιάκ

1 σφηνάκι φρέσκο χυµό πορτοκάλι

Ξύσµα από 1 πορτοκάλι

1 φακελάκι κουβερτούρα Nestlé Dessert σε σταγόνες (100 γρ.)

1 1/2 δόση βανίλια σε σκόνη

1 τσιµπιά αλάτι

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωµα)

Τώρα, µαµά, τι κάνουµε;

1. Χτυπάµε στο µίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά µέχρι να αφρατέψουν.

2. Προσθέτουµε το λάδι, το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, το ξύσµα, το χυµό, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα. Αν η ζύµη γίνει πολύ πηχτή, προσθέτουµε λίγο γάλα· αν γίνει πολύ αραιή, προσθέτουµε λίγο αλεύρι.

3. Ρίχνουµε το µείγµα σε αλευρωµένη και λαδωµένη φόρµα.

4. Σε ένα µπολ, αλευρώνουµε τις σταγόνες σοκολάτας, ώστε να µην καταλήξουν κατά τη διάρκεια του ψησίµατος στον πάτο του κέικ.

5. Προσθέτουµε τις σταγόνες στο µείγµα, ανακατεύουµε ελαφρά και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 1800C για περίπου 40΄. Για να ελέγξουµε αν έχει ψηθεί, το τρυπάµε µε ένα µαχαίρι. Αν βγει καθαρό, τότε το κέικ µας είναι έτοιµο.

(Από το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με τν κόρη μου» της Ναταλίας Δραγούμη, εκδόσεις Μίνωας)

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ