Το φιστίκι Αιγίνης είναι Π.Ο.Π. προϊόν και πάνω από όλα πεντανόστιμο. Μαζί του λοιπόν φτιάχνετε μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες γεύσεις παγωτού μικρών και μεγάλων.

pagwto-fustiki
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey

Υλικά

  • 90γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (400γρ.)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • λίγο καρδάμωμο
  • 1-2 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • μερικά φιστίκια καραμελωμένα για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το γάλα για ½ ώρα στην κατάψυξη. Στο μεταξύ στεγνώνετε τα φιστίκια σε ζεστό και σβηστό φούρνο.

Βήμα 2

Όταν κρυώσουν βάζετε τα 60γρ. από αυτά στο multi και τα σπάτε σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε τα χοντροκομμένα φιστίκια με το καρδάμωμο. Αλέθετε τα υπόλοιπα φιστίκια στο multi μέχρι να γίνουν πούδρα.

Βήμα 3

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το γάλα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και την πούδρα φιστικιών για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αφρατέψει το γάλα.

Βήμα 4

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύετε με το μίγμα του γάλακτος. Προσθέτετε στο μίγμα τα χονδροαλεσμένα φιστίκια, ανακατεύετε καλά και το μεταφέρετε σε μεταλλικό σκεύος. Βάζετε το σκεύος στην κατάψυξη.

Βήμα 5

Όταν αρχίσει να παγώνει το παγωτό το βγάζετε και το χτυπάτε στο μίξερ για να αφρατέψει. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνετε κάθε 1 ώρα για 3 φορές. Διατηρείτε το παγωτό στην κατάψυξη, σκεπασμένο.

olivemagazine.gr

loading...