Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μετατρέψεις μια απλή κονσέρβα τόνου σε νόστιμο φαγητό. Σου δίνουμε μερικές και καλή όρεξη!

Είναι από τις πιο γρήγορες λύσεις όταν δεν έχεις έτοιμο φαγητό και νόστιμη επιλογή για τη δίαιτα. Ακόμη κι αν τα ψάρια δεν είναι τ΄αγαπημένα σου, τον τόνο πιθανότατα τον έχεις λατρέψει γι΄ αυτό κι εμείς σου δίνουμε έξτρα ιδέες για να μην τον βαρεθείς ποτέ!

1. Βάλε τον στα ζυμαρικά

Μπορείς να φτιάξεις εύκολα σάλτσα για ζυμαρικά με τόνο με ντομάτα και πιπεριά! Εναλλακτικά μπορείς να δημιουργήσεις απίθανες κρύες σαλάτες ζυμαρικών με τόνο και μαγιονέζα ή τόνο και γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά ή βότανα. Ψάξε συνταγές ή βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και καλή όρεξη.

2. Πατατοσαλάτα με τόνο

Αντί για πατατοσαλάτα τίγκα στη μαγιονέχα, προτίμησε να βάλεις μέσα κονσέρβα τόνου και βινεγκρέτ μουστάρδας για μια εξίσου γευστική αλλά διαιτητική επιλογή πατατοσαλάτας. Και για να πας ένα βήμα παρακάτω πρόσθεσε λίγο φρέσκο μαϊντανό, σπανάκι, βραστά φασολάκια ή μπιζέλια.

3. Γεμιστές ψητές πατάτες

Κόψε μερικές πατάτες στα δύο και σκάψε τις έτσι ώστε να σχηματιστεί βαθουλωμάτάκι. Στη συνέχεια γέμισέ της με μια κρεμώδη σαλτσούλα λευκή ή κόκκιν η με ρόνο και ψήσε τις! Ένα απολασυτικό γεύμα στη στιγμή.

4. Γεμιστά με τόνο

Ανακάτεψε κινόα, ρύζι ή πλιγούρι με μπαχαρικά και μυτρωδικά όπως για παράδειγμα άνηθο, μάραθο, πιπεριάψιλοκομμένη και αλατοπίπερο και σοταρέ τα με κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια γέμισε με το μείγμα μερικές πιπεριές και ντομάτες (άσε λίγο κενό όπως κάνουμε και με τα γεμιστά) και ψήσε στο φούρνο. Τόσο απλό και νόστιμο!

5. Πιτάκια με πουρέ και τόνο

Ετοιμάζουμε τον πουρέ, βάζουμε μέσα τον τόνο και τον ανακατεύουμε με τον πουρέ. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες και κάθε λωρίδα στη μέση. Αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε στο ένα άκρο του από λίγη γέμιση. Διπλώνουμε κατά μήκος ώστε να σκεπαστεί η γέμιση δίνοντάς του σχήμα τριγωνικό. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.

6. Μπιφτέκια με τόνο κονσέρβα

Στραγγίζουμε καλά 2 κονσέρβες τόνο και τον ζυμώνουμε με 3 βρασμένες πατάτες, φρέσκια ρίγανη, άνηθο ή μαϊντανό και κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, ψήνουμε κι έτοιμα!

7. Αλμυρό κέικ με τόνο

Σωστά διάβασες! Μια ωραία ιδέα είναι το αλμυρό κέικ με τόνο. Σοτάρεις λίγο τον τόνο με κρεμμυδάκι και πιπεριές, ρίχνεις αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σου κι αποσύρεις από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάς 2 αυγουλάκια, ρίχνεις μισή κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κι ανακατευέις καλά. Προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο, γάλα και τριμμένο τυράκι κατά προτίμηση κασέρι. Βάζεις σε φόρμα του κέικ, ψήνεις και ιδού έτοιμο το αλμυρό σου κέικ.

8. Σάντουις ή αραβικη πίτα με τονοσαλάτα

Μια ωραία ιδέα είναι να δώσουμε γεύση τα σάντουιτς με λίγη τονοσαλάτα της αρεσκείας μας. Σου προτείνουμε μια απλή και νόστιμη συνταγή για τονοσαλάτα που πηγαίνει τέλεια στα σάντουιτς. Ανακατεύεις κονσέρβα τόνο, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1/3 φλιτζανιού τυρί κότατζ, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/4 φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο, 1 κουτ. σούπας κάππαρη, μισό λεμόνι (το χυμό του), 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο. Δοκίμασε τη συνταγή!

9. Ωραία ιδέα για πίτσα με κολοκυθάκια και τόνο

Πάνω στη ζύμη για πίτσα (χειροποίητη ή μη) στρώνουμε λεπτοκομμένες φέτες των κολοκυθιών, φροντίζοντας η μία να καλύπτει λίγο την άλλη. Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις για 30 λεπτά. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε την ξαρμυρισμένη κάππαρη, τον τόνο στραγγισμένο από το λάδι του και σε κομματάκια, και τους κύβους από το λεμόνι.

10. Σαλάτα με τόνο: κλασική και νόστιμη

Ο τόνος ταιριάζει απίστευτα σε κάθε σαλάτα: με ντομάτα, μαρούλι, λάχανο και κάθε λαχανικό αλλά και όσπρια. Σου προτείνουμε μια ωραία σαλάτα με σπανάκι, τόνο και φασόλθα για να δοκιμάσεις.

Βάζουμε σε μπολ 1 κουτλ σούπας μαγιονέζα, 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγο λεμόνι και λίγο ξίδι και τα χτυπάμε καλά με πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, προσθέτουμε στο μπολ μισό φλιτζάνι φασόλια βρασμένα, 1 φλιτζάνι σπανάκι μπέιμπι καθαρισμένο, 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κουτ. γλυκού δυόσμο κι 1 κουτ. του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένα αλλά και μισό κουτ. γλυκού δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σαλάτα στο μπολ να μαριναριστεί καλά για 10 λεπτά και στη συνέχεια τη σερβίρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο καρότο στο τέλος.

11. Ομελέτα με τόνο

Οι αλλεργικοί καλύτερα να αποφύγουν το συνδιασμό αλλά αν έχεις ξαναδοκιμάσει να φας αυγό με ψάρι, μια ωραία ιδέα είναι η ομελέτα με τόνο!

womenonly.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ