Ένα από τα δωμάτια που εύκολα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος είναι η κουζίνα. Εάν δε οι χώροι είναι μικροί και τα ντουλάπια ανύπαρκτα τότε ο γρίφος της οργάνωσης ξεκινά χωρίς να ξέρει κανείς τη λύση. Μια καφετιέρα εδώ, μια ζαχαριέρα παραπέρα, μερικά κουτιά από δημητριακά και ο πάγκος της κουζίνας αρχίζει να «ζωντανεύει» επικίνδυνα. Διαβάστε λοιπόν πως μπορεί να αξιοποιήσετε κάθε σπιθαμή της ώστε να καταλήξετε με μια απόλυτα οργανωμένη κουζίνα που θα σας εμπνεύσει να μεγαλουργήσετε στη μαγειρική.

Εξορίστε τα κουτιά: Οι χάρτινες συσκευασίες τείνουν να καταλαμβάνουν με τον όγκο τους τον χώρο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε προϊόντα όπως τα δημητριακά, ή τα μπισκότα είναι να τα αφήσετε μόνο στις σακούλες και γενικότερα να χρησιμοποιείτε zip-top σακουλάκια όπου και κρατούν φρέσκα τα φαγητά χωρίς να πιάνουν χώρο.

Μην υπερκαταναλώνετε: Μπείτε στην φιλοσοφία του αγοράζω όταν πλέον κάτι έχει τελειώσει. Μια μικρή κουζίνα χωρίς extra pantry συρτάρι δεν αφήνει περιθώρια να κάνετε stock αγορές, ή περιττές. Κάνε μια λίστα με αυτά που πραγματικά θα χρειαστείτε μέσα στην εβδομάδα και οργανώθείτε κατάλληλα.

Ανακαλύψτε τους κρυμμένους χώρους: Αξιοποίηστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε γωνιά της κουζίνας σας. Βρείτε κρεμαστά συρταράκια που μπαίνουν κάτω από τα ράφια και με τα οποία μπορείτε να κερδίσετε ένα extra mini ράφι για τα μπαχαρικά. Βάλτε στα ντουλάπια μικρά μεταλλικά stand, έτσι βάζετε πράγματα πάνω σε αυτά και κάτω από αυτά εκμεταλλευόμενοι το ύψος του ντουλαπιού. Ενώ και ο τοίχος μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των συρτάριων από τις κουτάλες τα ανοιχτήρια και τις πιάστρες, κρεμώντας τα εκεί. Επίσης οποιοδήποτε έπιπλο που είναι και αποθηκευτικός χώρος μπορεί να δώσει λύσεις.

Αξιοποιήστε το ψυγείο σας: Εάν περισσεύει χώρος στο ψυγείο σας τότε μπορείτε να βάλετε προϊόντα που κανονικά δεν θέλουν ψύξη όπως είναι οι κονσέρβες, ή οι σάλτσες

Βάλτε… καλάθι στην οργάνωση: Ένας όμορφος τρόπος για να βάλετε σε τάξη τον απαιτητικό χώρο της κουζίνας είναι και τα καλάθια. Μπορείτε να κρεμάσετε κάποιο σε μια γωνιά της και εκεί να αποθηκεύετε τα φρούτα ή οτιδήποτε χρησιμοποιείτε συχνά , ή μπορείτε να βάλετε μια μεταλλική ραφιέρα με ρόδες στο μπαλκονάκι της κουζίνας όπου μπορείτε να κρατάτε τα λαχανικά όσο ακόμα ο καιρός είναι δροσερός.

Κρατήστε σε κοινή θέα ότι χρησιμοποιείτε συχνά: Βάζοντας σε ένα όμορφο μπουκάλι το λάδι και το ξύδι, αγοράζοντας ένα πρωτότυπο set αλατοπίπερου, ή αποθηκεύοντας τα δημητριακά σε ένα όμορφο πρακτικό κουτί. Αυτά είναι μερικά προϊόντα που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε καθημερινά. Δώστε τους στυλ και κάντε τα μέρος του πάγκου αποφεύγοντας να μπλοκάρετε τον πολύτιμο χώρο των ντουλαπιών.

Ανακύκλωση τώρα: Ξεχάστε εκείνο το σετ τσαγιού που το κρατάτε για special occasions που ποτέ δεν έρχονται, ξεσκαρτάρατε τις δεκάδες κούπες από διαφημιστικά δώρα, και ξεφορτωθείτε τα περιττά ποτήρια και τα άπειρα τάπερ. Ότι δεν χρησιμοποιείτε σχεδόν ποτέ τότε η θέση του σίγουρα δεν είναι στα ντουλάπια σας. Βάλτε τα σε μια κούτα ή απλώς χαρίστε τα.

Κρατήστε το υλικά του φαγητού στον πάγκο: Συνήθως με το που γυρίζετε από την αγορά σπεύδετε να τακτοποιήσετε τα πάντα, ακόμα και τα υλικά που θα μαγειρέψετε σε λίγες ώρες. Χαλαρώστε και μην αγχώνεστε που θα μπει τι, απλώς κρατήστε στον πάγκο ότι θα χρειαστείτε άμεσα για το φαγητό που θα φτιάξετε.

jenny.gr

loading...