5 εύκολοι τρόποι για να γλιτώσεις κόπο και χρόνο όταν καθαρίζεις!
Πολλές φορές μας ταλαιπωρούν κάποια μικροπροβλήματα στην κουζίνα μας, τα οποία μπορούμε να αποφύγουμε ακολουθώντας απλά tips! Βρήκαμε μερικές συμβουλές καθαρισμού που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

Κάλυψε τα ράφια του ψυγείου με μεμβράνη

Αυτό είναι ένα καταπληκτικό μικρό κόλπο για να διατηρήσεις το ψυγείο σου καθαρό . Βάλε σε κάθε ράφι ένα κομμάτι μεμβράνης και κάθε εβδομάδα αντικατάστησέ το με ένα νέο. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσεις τυχόν διαρροές ή λεκέδες από τρόφιμα .

Χρησιμοποίησε ένα πινέλο για να καθαρίσεις τη φρυγανιέρα ή τη τοστιέρα

Γύρισε την τοστιέρα ανάποδα για να απαλλαγείς από το μεγαλύτερο μέρος των ψίχουλων και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα στεγνό πινέλο ζαχαροπλαστικής για να διώξεις ό,τι έχει κολλήσει στις ρωγμές .

Κράτησε το σφουγγάρι σε όρθια θέση με ένα κλιπ

Αν βάζεις το σφουγγάρι σε θήκη ή πάνω στον πάγκο βοηθάς τα βακτήρια να αναπαραχθούν πιο γρήγορα . Φρόντισε να το στεγνώνεις γρηγορότερα χρησιμοποιώντας ένα κλιπ που θα το κρατήσει όρθιο.

Εξαφάνισε τις οσμές του μαγειρέματος με ξίδι και γαρίφαλο

Εάν έχεις μαγειρέψει φαγητό με συστατικά που έχουν έντονο άρωμα, όπως το σκόρδο και το κάρυ, μπορείς να απαλλαγείς από τις επίμονες μυρωδιές βράζοντας ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι και λίγα καρφάκια γαρύφαλλο, σε ανοιχτή κατσαρόλα για λίγα λεπτά .

Μάζεψε κομμάτια από σπασμένα γυαλιά με ψωμί

Πάρε ένα κομμάτι συσκευασμένο ψωμί του τοστ και τοποθέτησέ το πάνω από τα σπασμένα γυαλιά . Λειτουργεί σαν μαγνήτης και κολλάνε στην ψίχα ακόμη και τα μικρότερα θραύσματα γυαλιού.

faysbook.gr

loading...