Η όμορφη διακόσμηση είναι πολύ σημαντική υπόθεση τόσο για το σπίτι σας όσο και για την ψυχολογία σας. Έρευνες έχουν δείξει πως ένα ακατάστατο και άσχημα διακοσμημένο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του ιδιοκτήτη σε μεγάλο βαθμό.

Το σαλόνι είναι ένας χώρος όπου στο φενγκ σούι συνδέεται με την κοινωνικότητα των ανθρώπων. Πρέπει, λοιπόν, να είναι διακοσμημένος απλά και όμορφα χωρίς υπερβολές και πολλά έντονα χρώματα. Είναι ένας χώρος, στον οποίο μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε χρώμα χωρίς, όμως, να το παρακάνετε. Ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο άσχημα διακοσμημένα σαλόνια για να δείτε τι πρέπει να αποφύγετε!

Κυριαρχία ροζ χρώματος Ωραίο το ροζ χρώμα, πολύ αισιόδοξο αλλά όχι για σαλόνι. Για ένα παιδικό υπνοδωμάτιο είναι μια χαρά αλλά για το σαλόνι σας προτιμήστε μόνο κάποιες πινελιές ροζ αποχρώσεων (αν θέλετε οπωσδήποτε να το χρησιμοποιήσετε). Γενικά να θυμάστε πως όταν ένα έντονο χρώμα χρησιμοποιείται σε τοίχους, κουρτίνες και έπιπλα, δύσκολα δεν θα δείξει κιτς και υπερβολικό.

Ωραίο το ροζ χρώμα αλλά στη διακόσμηση του σπιτιού σας καλύτερα να μπει με προσοχή και σε μικρές δόσεις.

Το λάθος χαλί Παρόλο που αυτό το σαλόνι δεν είναι εντελώς χάλια διακοσμημένο, με το λάθος χαλί μπαίνει αμέσως στη λίστα των πιο κιτς σαλονιών. Από αυτό καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως με ένα άσχημο χαλί «χάνεται» η διακόσμηση ολόκληρου του δωματίου.

Και όμως το λάθος χαλί μπορεί να καταστρέψει εντελώς τη διακόσμηση του δωματίου σας.

Ξεπερασμένα έπιπλα Μπορεί αυτό το σαλόνι να μην είναι ακριβώς κιτς αλλά είναι άσχημο και πολύ ξεπερασμένο. Ο χώρος είναι μεγάλος και όμορφος αλλά τα έπιπλα δεν τον αναδεικνύουν σωστά. Επίσης, όταν ένα σαλόνι καλύπτεται από άκρη σε άκρη με χαλί, το αποτέλεσμα δύσκολα μπορεί να δείξει κομψό.

Μπορεί ο χώρος αυτός να μην είναι ακριβώς κιτς αλλά είναι ξεπερασμένος και απίστευτα βαρετός.

Ρετρό υπερβολή Είπαμε πως το ρετρό στιλ επανέρχεται δυναμικά στη διακόσμηση του σπιτιού μας, αλλά με έναν πιο απλό και μίνιμαλ τρόπο. Όπως θα δείτε στην εικόνα παρακάτω, αυτό το σαλόνι έχει διακοσμηθεί υπερβολικά και το αποτέλεσμα είναι αρκετά κιτς.

Μπορεό το ρετρό στιλ να έχει επιστρέψει στη μόδα αλλά στην υπερβολή του μπορεί να δείξει κιτς.

Λάθος color block συνδυασμός Το color blocking είναι μόδα στα ρούχα αλλά στα έπιπλα καλό θα ήταν να το αποφεύγετε. Δεν συνδυάζεται εύκολα και πρέπει να είστε expert στη διακόσμηση για να διακοσμήσετε οποιονδήποτε χώρο χωρίς λάθη.

Το color blocking στα έπιπλα είναι δύσκολη επιλογή.

Όταν η πολυτέλεια ξεπερνάει τα όρια του ωραίου Αυτό το σαλόνι έχει διακοσμηθεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να δείχνει πολυτελές και glamorous. Δυστυχώς και σε αυτήν την περίπτωση, που θέλουμε να δώσουμε πολυτελή τόνο σε έναν χώρο, η υπερβολή δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Διακοσμήστε το σπίτι σας πιο μίνιμαλ και απλά προσθέστε μερικά glamorous στοιχεία.

Αυτό το σαλόνι έχει μια δόση πολυτέλειας που όμως δείχνει πολύ ξεπερασμένο.

Αν ετοιμάζεστε να διακοσμήσετε το σαλόνι σας ή θέλετε να το ανανεώσετε να θυμάστε πως η μίνιμαλ επιλογή συνήθως είναι η πιο ασφαλής. Από εκεί και πέρα προσθέστε μοντέρνα στοιχεία και επιλέξτε γραμμές που δεν φεύγουν εύκολα από τη μόδα. Προτιμήστε να βάψετε τους τοίχους σε πιο παλ αποχρώσεις και βάλτε χρώμα στα διακοσμητικά που θα επιλέξετε.

spirossoulis.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ