• Μερίδες: για ένα ταψάκι 19×28εκ.
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20′
  • Έτοιμο σε: 45′

Το γλυκό του μισάωρου, όταν η επιθυμία για σοκολάτα ανεβαίνει.

Υλικά

  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 200ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού (2 δάχτυλα κάτω από το χείλος) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 χουφτίτσα ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • Για το σερβίρισμα
  • παγωτό βανίλια
  • φιστίκι Αιγίνης ψημένο και κοπανισμένο
  • λίγες φράουλες

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε μέσα με τη βοήθεια μιας μαρίζ το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά με τη μαρίζ, να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 19×28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα σας. Πασπαλίζετε από πάνω με την ψίχα του φιστικιού και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά. Πρακτικά, όταν σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω-κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Αν το παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό…

Βήμα 4

Για τη σάλτσα σοκολάτας: Σπάτε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει περιχύνετε την κουβερτούρα στο μπολ. Αφήνετε για 1 λεπτό, ανακατεύετε με μια μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το κονιάκ.

Βήμα 5

Μόλις είναι έτοιμο το brownie το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε το brownie κόβοντας σε κομμάτια, συνοδεύοντας με λίγο παγωτό, φράουλες και περιχύνοντας με τη σάλτσα και λίγο φιστίκι Αιγίνης.

olivemagazine.gr

loading...