Υλικά

Για τη βάση:

  • 250γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο

Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού:

  • 800γρ. τυρί κρέμα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • ⅓ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 250γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα

Για το σερβίρισμα:

  • 400γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και ύστερα τα ανακατεύετε με το κακάο και τη λιωμένη μαργαρίνη να γίνουν ομοιόμορφη πάστα.

Βήμα 2

Στρώνετε με αυτήν τον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο 23-24εκ., πιέζοντάς το με κουτάλι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και το ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς κι ετοιμάζετε στο μεταξύ την κρέμα του τυριού.

Βήμα 3

Λιώνετε τα κομμάτια της σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.

Βήμα 4

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μίγμα τα τριμμένα αμύγδαλα και το λικέρ, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το νέο μίγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί καλά. Πριν σερβίρετε το cheesecake, διακοσμείτε την επιφάνειά του με τις φράουλες, λίγο σιρόπι σοκολάτας και λίγο φιλέ αμυγδάλου.

olivemagazine.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ