Υλικά

150γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
50γρ. αλεύρι σίκαλης, κοσκινισμένο
10γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
2 αυγά
100γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. βούτυρο, ανάλατο, λιωμένο
150γρ. κρέμα γάλακτος
100ml γάλα
100γρ. βύσσινο (γλυκό του κουταλιού)
Εκτέλεση 
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το μαλακό αλεύρι, εκείνο της σίκαλης, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τις νιφάδες βρώμης. Σε διαφορετικό μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Προσθέτετε την ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και ανακατεύετε καλά.Μεταφέρετε τα στερεά υλικά στο δεύτερο μείγμα και ανακατεύετε ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι για cupcakes (12 θήκες). Με μια βαθιά κουτάλα, γεμίζετε τις θήκες μέχρι τα 3/4. Σκορπίζετε τα βύσσινα πάνω από κάθε μείγμα.Ψήνετε τα cupcakes για 20-30 λεπτά στους 170-190 βαθμούς (αντιστάσεις). Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
govastileto.gr
loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ