Το μπαλκόνι του σπιτιού μας είναι ένας χώρος τον οποίο θα έπρεπε να τον αντιμετωπίζουμε σαν ένα από τα δωμάτια του σπιτιού και όχι σαν κάποιο αποθηκευτικό χώρο. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος κάνει την παρουσία του όλο και περισσότερο τότε και η διάθεση μας αλλάζει και θέλουμε να είμαστε όλο και πιο πολύ σε κάποιο εξωτερικό χώρο.

Η πρόκληση είναι να μετατρέψετε το μπαλκόνι σε ένα χώρο ευχάριστο και φιλόξενο ώστε να θέλετε να είσαστε όλο και περισσότερες ώρες σε αυτό. Προσωπικά πιστεύουμε ότι σημασία δεν έχει τόσο το μέγεθος του μπαλκονιού ή το πόσο καλή και μοντέρνα είναι η κατασκευή του όσο πόση φαντασία και όρεξη μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης του για μια όμορφη εξωτερική διακόσμηση.

Μπαλκόνι-balcony

Δείτε ακόμα:Σας έπεσε λάδι στο χαλί; Δείτε πως να το καθαρίσετε

Σκοπός λοιπόν του άρθρου αυτού είναι να σας δώσει μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε κι εσείς να πετύχετε κάτι τέτοιο.

Επιλέξτε με προσοχή τις γλάστρες, και τα φυτά που θα τοποθετήστε στο μπαλκόνι σας Η σωστή διακόσμηση του μπαλκονιού είναι αυτή που θα κάνει και την επιθυμία σας να περνάτε περισσότερες ώρες σε αυτό, είτε χαλαρώνοντας πίνοντας τον καφέ σας και διαβάζοντας ένα βιβλίο, είτε τρώγοντας το πρωινό σας αλλά ίσως και άλλα γεύματα της ημέρας σας. Αγοράσετε φυτά, που να ταιριάζουν με την εμφάνιση και το γούστο σας.
roofgarden (1) Γλάστρα

balcony1

Επιλέξτε στενόμακρες και χαμηλές ζαρντινιέρες για να φυτέψετε ψηλά φυτά και θάμνους τα οποία θα λειτουργούν σαν φράχτης. Μπορείτε να φυτέψετε όμορφα λουλουδάκια σε στενές ζαρντινιέρες και να τις τοποθετήσετε σε πιο ψηλές θέσεις του μπαλκονιού σας όπως τα παράθυρα. Χρωματιστές γλάστρες θα δώσουν ένα πιο χαρούμενο τόνο στο μπαλκόνι αλλά και στην διάθεση σας.

Εκτός από τα κλασσικά λουλούδια, μπορούμε να βάλουμε στο μπαλκόνι μας βασιλικό, δυόσμο, ντοματάκια, μικρές πιπεριές, δεντράκια ακόμη και μία μικρή λεμονιά. Με τα λουλούδια και τα φυτά το μπαλκόνι μας θα είναι όμορφο και οι μυρωδιές τους θα διαχέονται στο χώρο μας. Αγοράστε έπιπλα βεράντας επενδύστε σε κομμάτια που είναι πτυσσόμενα ή μπορούν να στοιβάζονται εύκολα.

σιντριβάνι1

Δείτε ακόμα:Τι πρέπει να έχει στην κρεβατοκάμαρά του ένα ζευγάρι για να διατηρεί την αρμονία στην σχεση του

Διαιρέσετε το μπαλκόνι σε τμήματα, χρησιμοποιώντας φυτά, και δημιουργήσετε μια τραπεζαρία ή καθιστικό ή χώρο ανάγνωσης. Στόχος μας είναι μια διαμόρφωση ώστε να μπορείτε να μετακινήστε ελεύθερα, χωρίς να σέρνετε τα έπιπλα τριγύρω.

Προσθέστε νερό μια βρύση, ένα σιντριβάνι ή μια μικρή λιμνούλα μπορεί να μετατρέψει ένα κοινό μπαλκόνι σε χαλαρωτικό, γαλήνιο χώρο.

Μπαλκόνι-balcony2

Σε πολλά μέρη της χώρας, έχετε από λίγους μήνες έως και παρά πολλούς για να απολαύσετε το μπαλκόνι σας. Γι” αυτό, χρησιμοποιήστε το συχνά. Με την τακτική χρήση σιγά σιγά θα ανακαλύψετε πολλές καινούριες, φανταστικές ιδέες για να βελτιώσετε τον υπαίθριο χώρο σας.

Γλάστρα21-200x300Μπαλκόνι-balcony4

Μπαλκόνι-balcony6

Δείτε ακόμα:Aπίστευτη πατέντα- Αντισεισμικό κρεβάτι: Σε «καταπίνει» για να σε προστατέψει και σου παρέχει προμήθειες για επιβίωση!

 

loading...