Είτε εορταστικό είτε κυριακάτικο είναι το τραπέζι σου, οι πατάτες  παράμενουν απο τα αγαπημένα σου ορεκτικά.Οι γεμιστές  πατάτες με τσένταρ, λουκάνικο και σύγκλινο θα σε κάνουν να ανυπομωνείς για την Κυριακή.Μια πολυ νόστιμη και εύκολη συνταγή.

Δείτε ακόμη:3 πεντανόστιμες και πανεύκολες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις με βραστό αυγό!

Τι θα χρειαστείς  για να φτιάξεις 4 μερίδες:

4 πατάτες μεγάλες

500γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
2 λουκάνικα ριγανάτα ψιλοκομμένα
200γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
3 κουτ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις…
Βήμα 1

Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά, τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε για στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Δείτε ακόμη:Πάστα φλόρα αλμυρή με σπανάκι: Δεν θα μείνει μπουκιά!

Βήμα 2
Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και αδειάζετε πολύ προσεκτικά ένα μέρος από την ψίχα τους.

Βήμα 3
Βάζετε την ψίχα που αφαιρέσατε σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με τα αλλαντικά. Προσθέτετε την μουστάρδα και το μέλι και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και το μισό από το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε και ξεκινάτε να γεμίζετε τις πατάτες με το μίγμα. Από πάνω πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε.

Δείτε ακόμη:Μια εναλλακτική καρμπονάρα με… κονιάκ! Δες βήμα-βήμα πώς να την πετύχεις

Βήμα 4
Τις ξαναβάζετε στο φούρνο και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Χρόνος προετοιμασίας: 15′ Χρόνος μαγειρέματος: 1:10 ‘ Έτοιμο σε: 1:25

loading...