Μια κλασική γαλλική συνταγή που εντυπωσιάζει με τη νοστιμιά της αλλά και με την ευκολία στην προετοιμασία. Αυτές οι πατάτες θα γίνουν το αγαπημένο σας συνοδευτικό για κάθε επίσημο τραπέζι.

Υλικά
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
300ml κρέμα γάλακτος
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικά)
7 – 8 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνετε με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο και σοτάρετε. Κόβετε και τις πατάτες σε πολύ λεπτές ροδέλες (σαν τσιπς) και τις βάζετε στο τηγάνι.

Βήμα 2
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα δάφνης, το λάδι τρούφας αν χρησιμοποιήσετε, το θυμάρι, τη μισή παρμεζάνα, ½ κούπα νερό, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να πάρουν βράση.

Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν οι πατάτες για 6 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC.

Βήμα 4
Στη συνέχεια πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5
Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, τις αφήνετε για 15 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους, πασπαλίζετε με λίγο ακόμη θυμάρι και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

loading...