Ξέμεινες στην Αθήνα; - 6 γευστικές στάσεις στην άδεια πόλη για έθνικ φαγητό στο χέρι!

Ξέμεινες στην Αθήνα; - 6 γευστικές στάσεις στην άδεια πόλη για έθνικ φαγητό στο χέρι!
Οι λάτρεις των έθνικ γεύσεων δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύουν μια περιούσια σε ακριβά εστιατόρια.

Το πολυεθνικό, πολύχρωμο και προσιτό οικονομικά street food έχει κάνει δυναμική εμφάνιση στον γευστικό χάρτη της πόλης.Διαβάστε παρακάτω.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκουμε γεύσεις από σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη- από λαχταριστά φαλάφελ και σουβλάκι αλά ινδικά μέχρι λιχουδιές από τη Βενεζουέλα και την Κολομβία. Ακολουθούν έξι από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές.



Η μυρωδιά του φρεσκομαγειρεμένου κιμά θα σας οδηγήσει σε αυτό το μικρό και απλό στέκι στο Μοναστηράκι για street food με ανατολίτικο άρωμα.

Η κυρία Ελένη Φεϊρούζ, μια χαρισματική μαγείρισσα με καταγωγή από την Αντιόχεια, ανοίγει μόνη της τη ζύμη καθημερινά και ετοιμάζει απίστευτες νοστιμιές. Αυθεντικό λαχματζούν με μοσχάρι, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλλά και λαχματζούν vegetarian με 8 διαφορετικά λαχανικά.

Φτιάχνει και νοστιμότατα πεϊνιρλί με κοτόπουλο κατσαρόλας, σουτζούκι ή παστουρμά. Καρόρη 23 & Αιόλου, Αθήνα, τηλ. 2130318060, από €3.



Η νέα γευστική άφιξη του κέντρου της Αθήνας μας συστήνει συνταγές από τη Νότια Αμερική (Κολομβία και Βενεζουέλα). Εδώ θα κάνετε μια στάση για arepas, ψωμάκια φτιαγμένα με καλαμπόκι και παραγεμισμένα με ό,τι βάζει ο νους σας.

Προτείνουμε το Chicharron, με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, φρέσκο κόλιανδρο και secret mayo. Θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε και τα λαχταριστά empanadas (μικρά λατινοαμερικάνικα πιτάκια), όπως αυτό με καλαμπόκι, τσίλι, achiote και… καρχαριάκι (!), που σερβίρονται με μια φέτα λάιμ.

Θα βρείτε επίσης από λατινοαμερικάνικα γλυκά, εξωτικά smoothies και ιδιαίτερα αναψυκτικά μέχρι ρούμια και μονοποικιλιακό καφέ από την Κολομβία. Ξενοφώντος 14 & Νίκης, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3243232, από €2,60 τα arepas.



Στην καρδιά της Αθήνας, στην Κολοκοτρώνη, το Εtnico – από την έμπειρη ομάδα των εστιατορίων Altamira- αποτελεί must στάση για value for money μεξικάνικο, αραβικό και ινδικό φαγητό.

Μεγάλο σουξέ έχει η chimichanga (τηγανητή σταρένια τορτίγια) με κοτόπουλο, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και τα φαλάφελ και τα burrito του. Συν δροσερές μαργαρίτες σε δύο γεύσεις και έθνικ γλυκά (δοκιμάστε τη Mexicana με στρώσεις από bitter και απαλή μους σοκολάτας πάνω σε τορτίγιας, σκεπασμένη από φρέσκια κρέμα και τρίμα σοκολάτας).

Ανοιχτό μέχρι τις 5 το πρωί. Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, τηλ: 211 4113880, από €3,50 η chimichanga.

Falafellas για φαλάφελ



Αυτό το λιλιπούτειο μαγαζί της Αιόλου θα το ξεχωρίσετε από την ουρά που δημιουργείται στον πεζόδρομο.

Στα γύρω παγκάκια θα δείτε εργαζόμενους από τα γύρω γραφεία, τουρίστες, παρέες που βολτάρουν στον πεζόδρομο και κάθε λογής λάτρεις του έθνικ φαγητού να απολαμβάνουν τραγανά και χρυσαφένια φαλάφελ μέσα σε μικρές ή μεγάλες πίτες, μαζί με δροσερή σος γιαουρτιού, ταχίνι και φρέσκα λαχανικά.

Στο μενού παίζουν ακόμα χούμους, ταμπουλέ αλλά και κεφτεδάκια για τους μη… ρεβυθόφιλους. Αιόλου 51, Κέντρο, τηλ: 2103239809, falafellas.gr, από €2,50 το φαλάφελ σε μικρή αραβική πίτα.

Street Wok για κινέζικο



Η καλύτερη επιλογή για φτηνό κινέζικο street food. Διαλέγεις noodles ή ρύζι, συμπληρώνεις με τα αγαπημένα σου υλικά (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, μανιτάρια, κάσιους κ.ά.) και κλείνεις με μια νόστιμη σάλτσα.

Νόστιμο, φρέσκο, απλό. Διαθέτει δύο καταστήματα στην Αθήνα και ένα στη Νέα Ερυθραία. Πανόρμου 115Ζ, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106911818 & Αιόλου 21, Μοναστηράκι, 2130401446.

Mirch για ινδικό σουβλάκι



Για να απολαύσετε το πιο νόστιμο σουβλάκι αλά ινδικά της Αθήνας, αρκεί μια βόλτα μέχρι το Μοναστηράκι, στο Mirch. Κοτόπουλο tikka, λαχανικά, δροσιστική σος γιαουρτιού, τυλιγμένα σε φρεσκοψημένη πίτα naan.

Διαθέτει και μια εξαιρετική συλλογή από τουλάχιστον 30 διαφορετικές μπύρες στις οποίες περιλαμβάνεται η ισπανική Estrella και η ινδική Cobra. Ερμού 109, Μοναστηράκι, Αθήνα, τηλ. 2103239759.

Πηγή: Athens Magazine

Διαβάστε επίσης στο YouWeekly.gr:

Επέτειος γάμου για την Jennifer Aniston! Η αδημοσίευτη φωτογραφία με τον Justin Theroux και η τρυφερή ευχή!

Επέστρεψε η Σοφία Καρβέλα στην Ελλάδα! Η φωτογραφία της με την Άννα Βίσση στο αεροδρόμιο που ξετρέλανε το Instagram.

Στη Σέριφο η Μαντώ Γαστεράτου απολαμβάνει τις διακοπές της! Το αψεγάδιαστο κορμί της αναστατώνει τον ανδρικό πληθυσμό…