Σίγουρα το κάνεις κι εσύ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας!

Σίγουρα το κάνεις κι εσύ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας!
Όλοι έχουν τη δική τους μέθοδο για να ψήνουν σωστά μια μπριζόλα με επαγγελματίες και ερασιτέχνες να εφαρμόζουν διάφορους τρόπους. Όποια και αν είναι η δική σας μέθοδος, σίγουρα μπορείτε να βελτιωθείτε, πόσο μάλλον αν οι σχετικές συμβουλές είναι από τον Anthony Bourdain.

Στο παρακάτω video ο δημοφιλής σεφ τονίζει ότι είναι πολύ βασική η έμφαση στη λεπτομέρεια ενώ όπως λέει, το ουσιαστικότερο σημείο για το τέλειο αποτέλεσμα είναι η στιγμή που βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι. Σε αυτό το σημείο, ο Bourdain επισημαίνει το πόσο σημαντικό είναι το στάδιο της «ξεκούρασης» του κρέατος λέγοντας ότι πρέπει να παραμένει από 5 ως 7 λεπτά και σε αυτό το κομμάτι η υπομονή είναι πολύ βασική για το τελικό αποτέλεσμα. Η συμβουλή του σεφ λοιπόν είναι ουσιαστικά «μην αγγίζετε, πατήσετε με το δάχτυλο ή κόψετε το κρέας, απλά αφήστε τους χυμούς του να κάνουν όλη τη δουλειά». Εδώ μάλλον είναι από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσουμε ομόφωνα… Δείτε το σχετικό video:



olivemagazine.gr
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

«Misko Χρυσή Σειρά-Το Κορυφαίο Ελληνικό Ζυμαρικό»

Πρωτάρα στη δίαιτα; Αυτά είναι τα tips για να την κάνεις «εύκολη υπόθεση»!

Αυτοέλεγχος: Πώς να παρακάμψετε την έντονη επιθυμία και παρόρμηση!