Μας άνοιξε η όρεξη… Θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικούν μερικοί από τους κατοίκους της Ηλείας, αφού κατάφεραν να φτιάξουν, δουλεύοντας 20 ολόκληρες ημέρες, μια φραουλόπιτα γίγας. Δεκάδες μάγειροι της περιοχής ένωσαν τις δυνάμεις τους και χρησιμοποιώντας αρκετά λίτρα λάδι, αμέτρητα κιλά φράουλες, 1500 αυγά δημιούργησαν ένα λαχταριστό γλυκό xxl διαστάσεων.

«Βρισκόμαστε σήμερα στον Πύργο να υποστηρίξουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Θέλουμε να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα, θέλουμε να δείξουμε ότι η Ηλεία έχει μεγάλη κουλτούρα αλλά και προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Θέλουμε να δείξουμε τις γεύσεις τις ιστορικές αλλά και τις τωρινές. Κάναμε τη μεγαλύτερη φραουλόπιτα 120 μέτρα, με σκοπό να αναδείξουμε και τη σταφίδα και τη φράουλα και το ελαιόλαδο και το αλεύρι, τα τοπικά προϊόντα» είπε ο Θωμάς Λαζανάς, που συμμετείχε στο εγχείρημα.Η ομολογουμένως εντυπωσιακή πίτα μοιράστηκε στον κόσμο που ήταν στα μαγαζιά και στην πλατεία. Δείτε τις φωτογραφίες.

fraoulopita2

fraoulopita3

fraoulopoita1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έκτακτο από ΕΦΕΤ: Πετάξτε αυτό το προϊόν από τα ντουλάπια σας

Athens Burger Fest: Μια… πεντανόστιμη γιορτή για τους φίλους των burgers!

Γιατί κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα πατατάκι; Υπάρχει επιστημονική απάντηση!

loading...