Από την Ήπειρο και τη Μακεδονία, ξεκινάει καθημερινά το ταξίδι της για να βρεθεί στα σπίτια 110.000 καταναλωτών. Η ποιότητα, η ασφάλεια των προϊόντων αλλά κυρίως η νοστιμιά της είναι τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζε ανάμεσα σε πολλές άλλες και να είναι η πρώτη επιλογή των καταναλωτών.

Ο λόφος φυσικά για την ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής κότοπουλου στη χώρα, την εταιρεία Νιτσιάκος. «Γεννημένη» το 1972 έχει γράψει μια σταθερή πορεία στον χρόνο. Η Μαριλένα Νιτσιάκου βρίσκεται εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στο τιμόνι της επιχείρησης Νιτσιάκος.

«Έχουμε ενισχύσει τη δυναμική μας σε επίπεδο παραγωγικών επενδύσεων, δίνοντας ώθηση τόσο στην αγορά που δραστηριοποιούμαστε, δηλαδή του κοτόπουλου, όσο και σε άλλες αγορές, όπως αυτή της γαλοπούλας και του κουνελιού. Η απόφασή μας να επεκταθούμε περαιτέρω στη διατροφική βιομηχανία, ήρθε ως αποτέλεσμα της απουσίας που επικρατούσε στην Ελλάδα όπως επίσης και της σοβαρής τεχνογνωσίας που έχουμε συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια.»

Το Μαύρο Κοτόπουλο της Οικογένειας ΝιτσιάκοςΤο Μαύρο Κοτόπουλο Αλσατίας λανσάρει το Δεκέμβριου του 2015 η εταιρεία Νιτσιάκος. Ακριβώς ένα χρόνο από το λανσάρισμά του, έχει βρει τη θέση που του αξίζει, κερδίζοντας συνεχώς τις εντυπώσεις για την απερίγραπτα γεμάτη και αυθεντική γεύση του.

«Το μαύρο κοτόπουλο προέρχεται από την Γαλλία, εκτρέφεται σε ελάχιστες χώρες παγκοσμίως και διατηρεί ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπερτερούν διατροφικά, των συμβατικών πουλερικών. Πρέπει να πούμε ότι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να διαφέρει είναι κυρίως η αυξημένη πρωτεΐνη, το λιγότερο νερό, τα λιγότερα λιπίδια, τα καλά επίπεδα σε ανόργανα άλατα, καθώς και η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο. Μάλιστα, η ανώτερη ποιότητα και γεύση του οφείλεται τόσο στη διάρκεια εκτροφής του, η οποία υπερβαίνει τις 90 ημέρες, όσο και στο ειδικά διαμορφωμένο σιτηρέσιο µε το οποίο τρέφεται, που είναι 100% φυτικής προέλευσης.», σημειώνει η Εμπορική Διευθύντρια Μαριλένα Νιτσιάκου.

Μιλώντας για την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε αυτή την επιχειρηματική κίνηση, η ίδια εξηγεί πως: « Η εισαγωγή αυτού του προϊόντος αναδεικνύει την τάση μας προς την καινοτομία. Και βεβαίως, εντάσσεται σε έναν από τους επενδυτικούς μας άξονες, στο πλάνο που αναπτύσσουμε τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία για διεύρυνση και ανανέωση τόσο σε βιομηχανικό εξοπλισμό όσο και σε επίπεδο προϊόντων. Αρκετοί μήνες και άνθρωποι απασχολήθηκαν για να φτάσουμε σήμερα να συστήνουμε το Μαύρο Κοτόπουλο. Και οι καταναλωτές μας έχουν ανταμείψει για την απόφασή μας. Για τους λάτρεις των λευκών κρεάτων, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πράγματι απολαμβάνουν κάτι ξεχωριστό τόσο σε γεύση όσο και σε διατροφική αξία.»

«Κλείνοντας το μάτι» και σε άλλες αγορές

“Pet food με σφραγίδα Νιτσιάκος”

Ενώ λίγοι γνωρίζουν πως η Νιτσιάκος δραστηριοποιείται και στην παραγωγή τροφής για ζώα συντροφιάς, πολλοί είναι εκείνοι που την επιλέγουν. πό το 2006 έχει εισέλθει στην αγορά των pet food, εγκαθιστώντας τις δικές τις σύγχρονες μονάδες παραγωγής στα Ιωάννινα, για να παράγει 5 τόνους ξηράς τροφής ανά ώρα, διανέμοντας κυρίως σε εξειδικευμένα κανάλια- δηλαδή τα γνωστά σε όλους pet shops-, καθώς και σε σούπερ μάρκετ.

Η αγορά αυτή, δεν είναι ξένη στη Νιτσιάκος. Και αυτό, διότι από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής μας, το 1972, παράγουμε τροφές για τα παραγωγικά ζώα, μια εργασία που πρεσβεύει το 40% της δραστηριότητάς μας. Εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της αγοράς. Για την παραγωγή των pet food χρησιμοποιείται ως βασική πρώτη ύλη τα μη βρώσιμα είδη του πτηνοσφαγείου τα οποία συνιστούν εξαιρετικής ποιότητας συστατικά αφού αυξάνουν τη διατροφική αξία του τελικού προϊόντος και το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό για σκύλους και γάτες. Κινούμαστε σε πολύ ενθαρρυντικά επίπεδα, αφού ο όγκος των εργασιών μας ανέρχεται στους 14 χιλιάδες τόνους ετησίως, ο οποίος διαμοιράζεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στις χώρες που εξάγουμε, όπως την Κύπρο, την Ιταλία και τα Βαλκάνια. Νιτσιάκος λοιπόν, δεν είναι μόνο το κοτόπουλο.»

Για τη Νιτσιάκος

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1972 και έχει την έδρα της στο Μπιζάνι Ιωαννίνων. Εδώ και 44 χρόνια η εταιρεία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό κοτοπούλου στην Ελλάδα ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση τον τζίρο. Σήμερα, η Νιτσιάκος απασχολεί 700 άτομα προσωπικό στις εγκαταστάσεις της που διατηρεί στα Ιωάννινα, την Άρτα, τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.

loading...