Τα πουράκια είναι πραγματικά η πιο εύκολη και απλή λύση στο “στήσιμο” μιας τούρτας! Πρόκειται όμως για το “wow factor” που για κάποιο λόγο τους εντυπωσιάζει όλους!

Για την κρέμα Βανίλιας

Υλικά

150 γρ. ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
60 γρ αλεύρι
60 γρ κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
1 μπαστούνι βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα και τη μισή ζάχαρη για να ζεσταθούν
Σκίζουμε κατα μήκος τη βανίλια ,αφαιρούμε τους σπόρους και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να αρωματίσει το γάλα. Ρίχνουμε και τους σπόρους.
Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
Με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
Παίρνουμε ζεστό γάλα και αραιώνουμε το κρύο μίγμα.
Βγάζουμε το μπαστούνι βανίλιας από την κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με σύρμα και σιγοβράζουμε για να δέσει η κρέμα.
Μόλις δέσει την αφήνουμε στο πάγκο της κουζίνας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν θέλουμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο την καλύπτουμε με μεμβράνη.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για την κρέμα σοκολάτας.

Για το στήσιμο της τούρτας, ντύνετε ένα στρογγυλό τσέρκι εσωτερικά με πουράκια και στη συνέχεια γεμίζετε με τις δύο κρέμες εναλλάξ. Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Πηγή: coolartisan.net

loading...