Υλικά:

4 ώριμες μπανάνες

 125γρ. βούτυρο

 82% αγελάδος λιωμένο

 2 αυγά χτυπημένα

 2 φλ.τσαγιού

Αλεύρι κόκκινο(κοσκινισμένο)

 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο πλήρες 3,5%

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή

1κ.γ. κανέλα τριμμένη

1/2 κ.γ γαρύφαλλα τριμμένο

 1κ.γ σόδα

 1 πρέζα αλάτι

 1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα λιώνουμε με πιρούνι τις μπανάνες, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με φουέ (σύρμα χειρός),τη ζάχαρη, κατόπιν προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τα καρύδια.
Τέλος το αλεύρι με την σόδα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Τα βάζουμε σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αν το κάνουμε σε φόρμα του κέικ τη βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε και στη συνέχεια ψήνουμε για μια ώρα.

Το διακοσμούμε όπως εμείς θέλουμε!


Από την Pastry chef Μαρκέλα Παππά

loading...