Ανανέωσε τη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ του σπιτιού σου στο πι και φι!

Ανανέωσε τη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ του σπιτιού σου στο πι και φι!

Το να αλλάξετε την εικόνα του καθιστικού σας είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε και θα σας στοιχίσει λιγότερα χρήματα αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές ιδέες:


1. Αλλάξτε το «καπέλο» ενός φωτιστικού ή αμπαζούρ
Ένα «καπέλο» φωτιστικού σε διαφορετικό χρώμα, υλικό ή σχήμα, στιγμιαία θα δώσει στο καθιστικό σας μία νέα λάμψη!


2. Προσθέστε ένα χαλάκι
Εφόσον το πάτωμα είναι το 30 τοις εκατό του τι βλέπουμε σε ένα δωμάτιο, αλλάξτε αυτό το ποσοστό προσθέτοντας ένα πολύχρωμο και κομψό χαλάκι!


3. Αλλάξτε έναν τοίχο
Επιλέξτε τον τοίχο που θέλετε να εστιάζει το μάτι σας και βάψτε τον ένα έντονο ή τολμηρό χρώμα. Επάνω του κρεμάστε ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, όπως ένα πολύ «funky» και ξεχωριστό ρολόϊ ή καθρέπτες σε διαφορετικά μεγέθη, με πλαίσιο στο ίδιο χρώμα.!


4. Φτιάξτε καλύματα
Φτιάχνοντας υφασμάτινα καλύματα για τα έπιπλα σας, είναι σαν να αγοράζετε καινούργια έπιπλα, χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία. Προσθέστε ζωτικότητα στο σαλόνι σας ενσωματώνοντας ένα πιο φωτεινό χρώμα, αν έχετε διακοσμήσει τον χώρο με χρώματα χαμηλών τόνων. Και έτσι αντί για το ύφασμα του επίπλου αλλάζετε κάλυμα, όποτε εσείς θέλετε!


5. Αλλάξτε μαξιλάρια
Προσθέτοντας ή αλλάζοντας μαξιλάρια, θα αναζοωγονήσετε το «κουρασμένο» σας καθιστικό και τα παλιά έπιπλα μπορούν να δείξουν και πάλι καινούργια. Προσπαθήστε να το κάνετε κάθε εποχή, για να μην βαρεθείτε ποτέ! Το
καλοκαίρι, χρησιμοποιήστε πιο ανοιχτά χρώματα και πιο ψυχρές υφές, όπως βαμβάκι και λινό. Το χειμώνα, επιλέξτε πιο σκούρα χρώματα σε πιο απαλές και ζεστές υφές, όπως βελούδο και μαλλί.


6.Αλλάξτε τις φωτογραφίες
Μην έχετε για πάντα τις ίδιες φωτογραφίες, στις ίδιες κορνίζες, στο ίδιο μέρος. Αλλάζετε θέση και φωτογραφίες τακτικά στις κορνίζες σας, ιδίως μετά από διακοπές και γιορτές, χρησιμοποιώντας άλλοτε ασπρόμαυρες και άλλοτε έγχρωμες εικόνες!


7. Μαξιλάρες: στυλάτες, χαλαρές και διαχρονικές
Οι μαξιλάρες προσδίδουν αίσθηση χαλαρότητας στον χώρο, ενώ έχουν και απόλυτα χρηστικό χαρακτήρα - χρησιμοποιήστε τις ως έξτρα κάθισμα όταν η παρέα μεγαλώνει και μαζέψτε τις όταν δεν τις χρειάζεστε άλλο.


8. Ξεχάστε τα τετριμμένα
Πολλά μικρά τραπεζάκια αντικαθιστούν το κλασικό coffee table και εξυπηρετούν καλύτερα στο προσωπικό σερβίρισμα.


9. Κάντε το τραπέζι κάθισμα και το κάθισμα τραπέζι
Αντικαταστήστε το κλασσικό coffee table με ένα μεγάλο ταμπουρέ στο οποίο θα έχετε τοποθετήσει ένα μεγάλο δίσκο. Χρησιμοποιήστε το ως τραπέζι ή αφαιρέστε τον δίσκο και μεταμορφώστε το σε επιπλέον κάθισμα, ανάλογα με την περίσταση!


spirossoulis.com